Veel mogelijkheden, weinig te doen. Ten eerste even de minpunten. - Moest meer dan 20 minuten lopen van het station naar de Brabanthalle met een zware tas en een kostuum waar ik al snel in... Voir plus
Lisez les avis des autres
Opzich een leuke dag gehad, de sfeer onder de bezoekers was in ieder geval goed en positief te noemen! Wat wel opviel: Het leven is duur, en ook bij DCC zie je de inflatiegeest ron... Voir plus
In Engels: Comic Con No Refund For No Guest Autograph
In Engels:
TL;DR: Guest and fan management is terrible, and you will NOT receive a refund if you don't get an autograph
The May 2025 Edition in 's Hertogenbosch, Neil Newbon was there for 2 days (which was merged into just Saturday). The line was extremely long, and they deactivated everyone else's tickets for sale but his. It's well known he's high in demand for both photos and autographs, so why this was allowed the entire Saturday is beyond me.
I arrived at the line, which happened to be the "end" and dragged a stupid line ender/divider with another person for a total of 4 hours at the request of the volunteers. At some point, the guests left for a panel, came back to do photos which went over schedule, and came back for autographs. By the time the con was over, there were easily another 100 of us. I couldn't stay more than the 30 minutes I already did, and I was turned away by a con management anyways due to the length of the line and was informed by him and the info booth up front twice it would auto-refund in 14 days (I gave it a month).
I did not receive that refund.
I emailed them from after the con until a few days ago 11 times and 2 Instagram messages, before CCing in all their public emails to get a response with all my relevant details for a refund. After the final, most recent, email: the lied and said Niel finished the line. In technicalities, he did because they sent away many of us. But if they didn't, he would've been there all night, I'm sure. He did his best despite how they treated the guests.
I know it's not just me, you can google around and find plenty of complaints either on the lines, no refund, the poor experience, or more on this day.
I, and many I've reached out to, will not be going to this comic con, or thos related to this company again. If I could give this a 0 out of 5, I would. At this point, it's about the principle of the matter that they lied, ignore, block people who complain, and scam people of their money (not providing services and overselling, refusing to refund money).
Een grote kermis....
Wat wel opviel: Het leven is duur, en ook bij DCC zie je de inflatiegeest rondwaren. Het begint al bij het begin: je loopt naar binnen en wandelt langzaam een fuik van merchandise kramen binnen. Overal, schreeuwende met muziek en licht overladen uitgestalde spullen.. Er is geen énkele plek waar je even rustig kunt zitten. Korton: veel licht geluid en de geur van Churros in je neus.
Meer is het ook eigenlijk niet...?
Absurde prijzen voor een meet en greet met bekende acteurs voor 200€ ? Is dit niet wat over de top... Moet nu iedere bezoeker worden gezien als een soort van melkkoe.
Wat doet een Intertoys op een DCC? Ook hier: moneygrabbing.
Het bezoekers aantal lag erg hoog, voor de dag dat wij er waren. Overal drommen mensen, je kon weinig zien en beleven. Ook hier, zoveel mogelijk tickets verkopen, en volproppen die hallen!
Te weinig zitplaatsen, veel mensen moesten op de grond zitten. Langs de kant of in een loadingdock. Dit mocht wel wat beter
Ik lees veel slechte dingen over de organisatie. Wij zelf hebben gelukkig geen problemen mogen ondervinden. Dit ook als positief punt.
Samenvatting: Meer een kermis waarover je liep te struinen. Het had weinig nog te maken met Games, Films, Series etc. Rommelig, chaotisch, slecht verstaanbare shows (akoestiek is altijd een drama in dat soort hallen). Het zal ongetwijfeld goed bedoelt zijn. De mensen een bepaalde ervaring te willen bieden. Het komt alleen op deze manier slecht uit de verf......
Onbereikbaar, onbeschoft en chaotisch
Bedrijf is niet bereikbaar, slechts een AI assistent waar je niets aan hebt. Door typefoutje kon ik het kaartje niet claimen. Uiteindelijk een nieuwe moeten kopen en ik heb pech want aan resistutie doen zij niet. Het is mijn fout maar het mag wel wat vriendelijker. De organisatie is en blijft onbeschoft naar personeel en bezoekers. Er zijn leukere en beter georganiseerde evenementen waaraan je, je geld kan uitgeven.
Respectloos t.o.v. gasten
Slechte communicatie naar gasten, er wordt niet gereageerd op vragen onder social media posts n.a.v. veranderingen in het programma, website was niet in fatsoenlijk nederlands (waarschijnlijk auto-translate vanuit het engels), een panel (met special guests die de reden waren dat een groot deel van de mensen hier naartoe kwam) dat werd ingekort tot minder dan een kwartier, enorme rijen voor photobooths door slecht management, tijdschema van special guests liep enorme vertraging op. Kortom, respectloos tegenover zowel special guests als "normale" gasten.
Slechtste communicatie ooit
Deze con heeft verschrikkelijke communicatie wat betreft de special guests die ze uitnodigen en met hoe ze omgaan met regelingen als een guest niet komt of als je niet de kans krijgt om je ticket voor die guest te benuttigen.
Ik heb vorig jaar een dubbele photobooth en twee handtekeningen besteld voor twee Stranger Things acteurs. Een paar weken voor het evenement kondigde CCH aan dat een van de acteurs niet meer zou komen. Ik kreeg een voucher van zijn handtekening en van de dubbele photobooth en ze zeiden dat deze voucher gebruikt kon worden voor nieuwe tickets en als je deze dan niet had gebruikt kreeg je geld terug. Vond het gelijk al een raar verhaal maar goed, ik dacht dan gebruik ik een deel van deze ticket zodat ik alsnog op de foto kan met de andere acteur.
Bleek ergens onderaan in de regeltjes te staan dat je de voucher alleen in zijn volledigheid mocht gebruiken omdat je anders "geen recht had" op de rest van je geld terug.
Ik boos gemaild dat ze super onduidelijk dit hadden neergezet en dat ik deze voucher nooit had gebruikt als ik dat had geweten en dat ik mijn geld terug wilde. Maar nee hoor. Ze hebben tot op de dag van vandaag nog steeds mijn geld niet terug gegeven (€180).
(Dit was in 2024 maar ik krijg de optie niet om dit aan te vinken)
Ik zal nooit meer een ticket bij ze bestellen, al helemaal geen special guests meer (zeker niet na het BG3 acteurs verhaal dat ik van anderen hoorde).
Ze moeten eerst leren communiceren en beter omgaan met hun special guests.
Chaos organisatie
Ik voelde toch de noodzaak een review te schrijven over de zomereditie van 2025.
Zoals bekend waren veel BG3 acteurs te gast, waaronder Neil Newbon. Neil zou het hele weekend er zijn, maar moest onverwacht de zondag annuleren. En daar ging het mis met de organisatie. Ze hebben niet gecommuniceerd over de gecancelde dag, behalve op insta. Op mails wordt niet gereageerd of je krijgt een copy paste antwoord.
In plaats van de handtekeningen en foto's van de zondag te refunden, kregen de zondag mensen ook toegang tot de zaterdag. Oké, dat kan nog, maar vervolgens werd er geen limiet gezet op deze tickets!
Mensen van 2 dagen en een ongelimiteerd aantal tickets moesten nu op 1 dag in de rij. Dit resulteerde in rijen van 6 uur en veel teleurgestelde mensen want ja, de dag eindigt ook een keer.
Hiernaast was er een BG3 panel die flink ingekort was omdat er dus zulke flinke rijen waren. Het was chaos.
Personeel wist van niks en sprak soms niet eens Nederlands of Engels.
Waar ik me verder aan stoorde waren de kraampjes met bv gedroogd fruit. Deze mensen zijn opdringerig in hun verkoop en je wordt ontzettend afgezet als je niet oplet. Dit hoort hier niet thuis.
De ene ster is voor de artist alley! Het enige goede aan het event. Als je verder niks met de special guests te maken wil hebben is het opzich een oké conventie als je puur voor het shoppen komt.
Chaos
Ik had al 4 uur in de rij gestaan voor niel handtekening en die rij was al chaotisch in elkaar gezet en met de photobooth was dit nog erger.
Het liep niet volgens schema, we werden niet op de hoogte gehouden door de staf dat het uitliep dit heeft note bene een andere cosplayer gedaan.
Dat ik en mijn vrienden eindelijk aan de beurt waren werd er heel bot en rude gedaan omdat ik bril op heb, ik moest hem zo achtelijk op m'n neus zetten zodat de flits het niet zou raken.
Heb uit eindelijk m'n bril af gedaan want ik was er klaar mee en ben aan het einde gaan staan zodat m'n vrienden er wel leuk op staan en mij van die foto kunnen afknippen want als het aan mij ligt word die foto ritueel verbrand.
Deze ervaring heeft er voor gezorgd dat ik ook nooit meer een photobooth zal nemen op deze conventie.
Een van de slechte Comic Cons waar ik…
Een van de slechte Comic Cons waar ik ooit ben geweest het personeel weet niet veel en in vergeleken met Cons in Duitsland is dit ontzettend duur wat nergens opslaat je wordt hier dus opgelicht ook op social media wordt je comment al verwijderd als je commentaar hebt
Onacceptabele geld melkers
Leuke gasten maar hoe ze behandeld zijn is echt onacceptabel. Comic con group belgium ziet alleen maar geld en behandeld hun gasten en bezoekers als cash cows zonder ook maar enige vorm van respect.
Teleurstelling omtrent photobooth
Op zaterdag 3 mei ben ik voor het eerst naar Comic Con Holland gegaan. Ik was zo ontzettend enthousiast dat Neil Newbon daarheen zou komen, dat ik, zodra ik er achter kwam, een ticket heb gekocht. Zowel een dagticket, als een photo booth ticket.
Ik heb, net als vele anderen, achter het net gevist. Er waren veel te veel tickets verkocht, voor wat mogelijk was om te behandelen. Uiteindelijk is de rij dichtgegooid en had de rest van ons maar gewoon pech.
Er is vaag iets gezegd over "je geld terug krijgen", maar zelfs nadat ik heb gemaild, heb ik hier niks meer over gehoord.
Ik kan wel zeggen, dat ik nooit meer naar CCH ga. Ongeacht van welke beroemdheden er wel of niet komen.
Ik ben enorm teleurgesteld.
Eerste en laatste keer Comic Con Holland
Ik ben op 3 mei 2025 naar Comic Con Holland geweest, maar wat een leuke dag had moeten zijn, werd vooral een grote frustratie.
Ik had onder andere een ticket gekocht voor een handtekening van Neil Newbon. De rij daar was echt veel te lang. Mensen stonden uren te wachten en op een gegeven moment werd de rij gewoon dichtgegooid. Uiteindelijk werd ons verteld dat hij 'geen tijd meer zou hebben om jullie allemaal te zien' Geen excuses of sorry of iets van begrip , sympathie of iets in die richting. Er werd alleen gezegd dat we bij de infobalie moesten zijn als we als we ons geld terug wilde. Daar werd dat ook bevestigd, dus ik dacht dat het wel goed zou komen. Het zou binnen enkele dagen teruggestort worden als je ticket niet gescant was.
We zijn nu bijna drie maanden verder en ik heb nog steeds niks teruggekregen. Ik heb meerdere keren contact gezocht via mail maar daar wordt gewoon niet op gereageerd.
Verder ging er die dag ook op andere vlakken veel mis. Dingen liepen niet volgens schema, er was nauwelijks informatie, en als je iets vroeg aan het personeel werd je vaak met een vaag antwoord afgescheept of gewoon doorgestuurd. Als ze überhaupt al Nederlands of Engels spraken. Alles voelde onprofessioneel en slecht geregeld.
Voor mij was dit de eerste keer Comic Con Holland, en meteen ook de laatste. Ik heb vaker cons bezocht, dus ik weet echt wel dat het druk kan zijn of dat dingen soms anders lopen, maar dit was gewoon slecht georganiseerd en respectloos richting de bezoekers.
Onmenselijk teleurgesteld
Ik heb recentelijk Comic Con Holland bezocht en helaas was mijn ervaring behoorlijk teleurstellend. Als iemand met autisme vond ik de organisatie van het evenement erg onduidelijk. Het personeel was vaak afwijzend en op momenten zelfs fysiek duwend toen ik om aanwijzingen vroeg, wat erg stressvol was.
Ik had vooraf betaald voor fotoshoots met specifieke acteurs uit Baldur’s Gate 3, maar door het gebrek aan begeleiding en duidelijke informatie vanuit het personeel, miste ik onder andere een fotoshoot met Jennifer English. Bij de helpdesk ter plaatse werd mij duidelijk verteld dat ik hiervoor een terugbetaling zou ontvangen. Echter, na bijna drie maanden van opvolging is die terugbetaling alsnog geweigerd. Ook voor een gemiste fotoshoot met Neil werd mij een refund beloofd, maar ondanks meerdere pogingen tot contact heb ik tot op heden niets ontvangen — noch het bedrag, noch enige duidelijke communicatie.
De helpdesk op locatie was kort maar helder in hun belofte, maar de e-mailcommunicatie nadien was ronduit onbegripvol en grof. Ik voel me hierdoor mentaal uitgeput en totaal niet gesteund. Ik was de hele dag in paniek en heb niet kunnen genieten van wat een leuke conventie had moeten zijn.
Het feit dat ik via e-mail werd afgescheept alsof een refund "niet mogelijk" is, en vervolgens volledig genegeerd werd, heeft mijn stress alleen maar vergroot.
Ik hoop oprecht dat de organisatie in de toekomst hun communicatie, toegankelijkheid en omgang met gasten serieus zal verbeteren. Niemand zou zich zo verloren en genegeerd moeten voelen op een evenement als dit.
Do not go to dcc
Ik ben meerdere keren naar cmc holland gegaan maar niet meer. Elk jaar word er zwaar oververkocht dus het is veek drukker dan toegestaan. Wanneer er dingen foutgaan beloven ze dingen die niet nakomen (zie de neil newbon situatie) en gaslighten. Liegen. Slechte organisatie. Geen refunds terwijl wel beloofd en meer.
Ze proberen zo veel mogelijk geld te maken en de community kan voor ze sticken. Echt een verschrikkelijke organisatie.
Nul communicatie en slechte organisatie
Ik heb tickets gekocht voor CCH, omdat de voice actor van Gale van BG3 kwam.
Ik zou op de zaterdag gaan, omdat ik zondag andere plannen had.
Tim helaas de zaterdag moeten afzeggen, kan gebeuren, is helemaal niet erg. ECHTER is dit op geen enkele duidelijke manier gecommuniceerd naar de mensen die voor de zaterdag een Photobooth hadden. Geen mail, NIETS
Het is dat een vriendin van mij mij wees op een Instagram bericht, dat ik anders niet had gezien. Dit betekende voor mij dat ik (door de gratis weekend upgrade) twee keer heen en weer moest reizen en ik meer dan 10u in het OV heb gezeten - dat is is meer een míj probleem, maar ik wil het toch benoemen, omdat ik anders maar een dag was gegaan en dat gereis mij wel op extra kosten heeft gejaagd.
Daarnaast was Neill verhinderd op de zondag, waardoor alles op de zaterdag moest. Zijn personage is het populairst, dus daar was de rij ook het langst. Maar omdat hij niet op zondag kon, moest alles op een dag. ZONDER dat er een stop is gezet op een aantal tickets voor handtekeningen en foto’s….. mensen hebben UREN in de rij gestaan…. Toen de foto verplaats werd qua tijd was hier ook GEEN communicatie over.
Ik ben al jaren een con bezoeker, maar hier ga ik NOOIT meer heen. Wat een belabberde organisatie met nul communicatie
De organisatie moet zich schamen
Op 3 mei 2025 ben ik naar Comic Con Holland gegaan in de hoop Neil Newbon iets te laten signeren. Onder andere.
Er was geen tijd aangegeven wanneer hij aanwezig zou zijn om te signeren. Ook de staff wist het niet. Tevens moesten we in een telefoon praten die dingen vertaalde naar het Frans, want Engels of Nederlands sprak deze persoon niet.
Uiteindelijk toen we in de rij stonden hebben we 5 tot 6 uur in de rij gestaan. Ze hebben uiteindelijk omdat Neil de photobooth in moest kaartjes uitgedeeld met nummertjes aan de mensen die vooraan in de rij stonden zodat je wat kon gaan doen en je terug kon gaan in de rij en je plek verzekerd was.
Uiteindelijk ondanks dat we een nummertje hadden hebben ze de rij afgekapt en gezegd dat hij alleen tijd zou hebben voor mensen tot en met nummer 255. Daar viel niet over te twisten, je moest naar de info balie als je een refund wilt.
Daar werd aangegeven dat alle ongebruikte autograph tickets binnen 20 dagen gerefund zouden worden.
Echter is dat niet gebeurd.
De communicatie met de organisatie laat veel aan de wensen over.
Wanneer je ze probeert te benaderen per mail reageren ze niet. Ze reageren bij mij alleen via facebook messenger. En daar tonen ze geen enkele vorm van begrip, sympathie of iets waaruit blijkt dat ze het het een lastige situatie vinden en je willen helpen.
Ze blijven aangeven dat we op tijd in de rij hadden moeten gaan staan, terwijl we op tijd waren. Dat Neil er op heeft gestaan iedereen te zien, terwijl zij ons zelf weg gestuurd hebben met de woorden dat hij de tijd er niet voor zou hebben. En dat ze geen refunds doen voor mensen die de kans hebben gehad om Neil te zien terwijl ze ons zelf die kans ontnomen hebben.
Hun nonchalante manier van communicatie is eigenlijk ronduit arrogant en legen het probleem (die ze zelf veroorzaakt hebben door iedereen die ook een zondag autograph ticket had op zaterdag te laten komen en zelfs dan de autograph ticket verkoop niet dicht te zetten) bij jou neer door te zeggen dat je maar op tijd had moeten komen. Ze blijven er vanuit gaan dat je last minute in de rij bent gaan staan.
Deze organisatie moet zich echt gaan schamen
Nul contact, slechte ervaring
Nul contact, ze negeren je dood. Slechte behandeling van gasten en bezoekers. Had de horror verhalen al gehoord van bezoekers en standhouders en gasten nog voordat ik het zelf mocht ervaren. Opvallend de eerste comic con in Nederland die niet antwoord op persaanvragen, dat had al een vaag teken moeten zijn. Geen antwoorden op medische vragen. Geen antwoorden op algemene vragen. Geen info over verblijf of con zelf tot 3 dagen van te voren. Geen reacties, niet via mail, social media kanalen etc en ze verwijderen vragen en kritiek opmerkingen op social media en massaal. Alles geregeld tot met brieven van dokters, niet naar gekeken, niet gecheckt, geen dingen geregeld voor gehandicapten. Ga hier niet heen met handicap of zoals in mijn geval long covid (of als je door autisme bijv moet weten waar je aan toe bent). Laat ze eerst een paar lessen beleefdheid nemen en iemand op communicatie zetten voor ik ze nog een kans wil geven.
Comic con holland ....een ramp...
Comic con holland is helemaal niet disability en of cosplay vriendelijk. Ze behandelen gasten als speelgoed en de fans als vuil, ik heb staff al mensen zien manhandlen of zelfs non consent fotos op prive gsms maken voor een mockery uit cosplayers te maken. Als je een refund recht hebt maakt cch deze niet waar en zal er alles aan doen om een excuus te vinden waardoor je je gelf kwijt bent. Altijd valse beloftes naar gelang de zake hoe de conventie is, slechte disability accessibility van amper zit plaatsen tot zelfs roepen en gehandicapte mensen van een stoeltje sleuren omdat ze "in de weg zaten" terwijl dit niet zo was. Cosplay gebruiken ze als Gratis promo materiaal maar duwen ze de fancorners in de hoek en alleen maar aliexpress stantjes die voorrang krijgen. Queue systeem is zo kapot dat je ofwel uren staat aan te schuiven en de gast niet ontmoet of het schema helemaal niet meer klopt en je alles mist. Ga aub niet naar cch.. Dit is ook voor comic con brussel wegens dat dit dezelfde organization is.
Komt eigen afspraken niet na rondom tickets voor gasten
Tijdens de afgelopen editie in de Brabanthallen in Den Bosch ging behoorlijk wat mis rondom de gasten van Comic Con Holland. Bepaalde populaire gasten zouden maximaal een kwartier pauze hebben gehad en konden niet al hun fans zien omdat er veel te veel tickets verkocht waren.
Zo ook voor ons. Wij hadden tickets voor Neil Newbon en hebben hiervoor ruim 5 uur in de rij gestaan om een uur voor sluitingstijd te horen dat hij ons niet meer kon zien. De rij werd afgekapt en iedereen achter ons weggestuurd. We zouden ons geld terugkrijgen omdat ons ticket niet gebruikt is, werd ons verteld. Zo ook bij de informatiebalie hetzelfde verhaal.
Inmiddels zijn we drie maanden verder en hebben we niet alleen bijna geen contact kunnen krijgen met de organisatie, maar ook ons geld nog niet terug. Terwijl we van allerlei kanten horen dat sommige mensen geld terug hebben gekregen terwijl ze Neil WEL hebben gezien. Iets gaat er goed mis en de organisatie zelf geeft het ene moment aan dat we 'gewoonweg te laat in de rij zijn gaan staan' en de andere keer weer 'dat Neil iedereen heeft kunnen zien'. Helaas is dat dus niet de waarheid.
Met zo'n populaire gast kan iets dergelijks voorkomen. Ik was teleurgesteld, maar snapte het wel. Maar nu ik ook mijn geld niet terugkrijg, ben ik heel erg klaar met deze organisatie. Naast dat het een dertien in een dozijn conventie is, behandelen ze hun gasten niet goed. Mij zie je nooit meer op een Comic Con Holland!
Respectloos en chaos
Er ging echt een hoop mis. Alsjeblieft, ga niet naar deze conventie, want het zijn een stel oplichters met respectloos gedrag naar de acteurs en fans toe.
De communicatie was ten eerste enorm slecht. Op mails wordt niet gereageerd met vragen over de conventie. De website houden ze enorm slecht bij, want op de dag zelf stonden nog niet alle acteurs die zouden komen op de website aangegeven. Daarnaast werd er ook niet via de mail gecommuniceerd dat er, betreft twee acteurs, een wisseling was in de planning. Hier moest je achter komen via Instagram.
Daarover ook gesproken: niemand van de conventie kon mij informeren over of mijn photobooth ticket nog geldig was voor de volgende dag, gezien de annulering van de acteur op de dag waarvoor ik het ticket oorspronkelijk had. Het zorgde voor onduidelijkheid en van het kastje naar de muur gestuurd worden.
De conventie heeft zich ook erg respectloos gedragen naar zowel de fans als de acteurs. Vooral Neil Newbon werd gezien als een machine, een product om flink aan te verdienen. Neil moest het met maar 10 minuten pauze doen en werd alle kanten op geslingerd. Fans die uren op hem hadden gewacht, werden op een gegeven moment weggestuurd zonder pardon. Het geld voor de handtekening is, tot op heden, nog niet teruggestord. Over de handtekeningen gesproken: je kon deze op de dag zelf ook nog gewoon aanschaffen wat dus zorgde voor de enorme drukte.
Het panel van BG3 zou 30 minuten duren. Dit werd uit het niets enorm verkort naar 10 minuten, want 'er stonden anderen te wachten'. Ja, door jullie gekloot.
Bespaar jezelf het geld, de frustratie, en beleef een veel beter georganiseerde dag op bijvoorbeeld Dutch Comic Con. Comic Con Holland echt NOOIT meer.
1 ster, want 0 mag niet
Zoveel is hier mis gegaan. Vor mij is het grootste probleem dat ik nog steeds mijn geld niet terug heb gekregen. Zoals in bovenstaande revieuws te lezen is, was het enorm druk bij Neil in de rij. Maar geen zorgen dacht ik, ik heb een ticket gekocht voor een handtekening. Grootste fout die ik kon maken. Na ruim een uur in de rij werd een groot deel eruit gestuurd. Het zou niet meer lukken in de resterende tijd. We mochten naar de informatiebalie voor een restitutie. Daar wist het personeel van niks. Zij gaven aan dat ongebruikte/niet gescande tickets automatisch gerefund zouden worden na 2 weken. Bijna een maand verder en niets. Via social media uiteindelijk een klacht gedaan aangezien op meerdere mails niet gereageerd werd. Via social media een copy paste reactie na een aantal dagen. Het advies was om CM tickets aan te schrijven wanneer je het niet eens was. Inmiddels ook vier mails verder naar CM en nul reactie. Die €65 zal ik kwijt zijn. Een dure les die ik andere wil besparen. Ga NIET naar ComicCon Holland.
L’expérience Trustpilot
En savoir plus sur les différents types d'avis.