Noté 1 sur 5 étoiles

hej mam 10 lat moja mama kupiła mi magazyn ninjago za 32 zł ALE nie było oznaczenia że jest obco języczny nie chcieli nam oddać pieniędzy po 2 minutach od zakupu w stanie nie używanym zdążyłem go tyl... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Empik nie odpowiada za sprzedawców na swojej platformie. Sprzedawcy mogą sprzedawać produkty, które są niskiej jakości i nie uwzględniają reklamacji, a Empik im w tym przytakuje. Podczas kontaktu mylą... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Empik stał się miejscem ,, zbieractwa,, tandety opakowanej w piękne deklaracje i niby zawaawanasowanych technologicznie, tymczasem wciskają nieużteczne technicznie dziadostwo z często owianego złą s... Voir plus

Noté 2 sur 5 étoiles

Zdecydowanie odradzam kupowania za pośrednictwem Empik. To jest de facto pośrednik, który bierze prowizję co czyni produkt droższym niż na stronie sklepu. Dodatkowo jest ogromny problem z gwarancją bo... Voir plus

À propos de l'entreprise

Informations provenant de diverses sources externes

Największy w Polsce sklep internetowy i portal kulturalny. Ponad 2 miliony tytułów: książki polskie i obcojęzyczne, muzyka, filmy, multimedia oraz elektronika.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

N'a pas répondu aux avis négatifs

To zwykli oszuści

To zwykli oszuści. Kłamią na temat wysyłki i dostawy. Ogromne ilości problemów a Pani Wanessa Słoma z obsługi i tak powie że to Twoja wina. Odradzam zakupy na ich stronie www.

28 juillet 2025
Noté 5 sur 5 étoiles

Złożyłam większe zamówienie na książki

Złożyłam większe zamówienie na książki. Zamówienie zrealizowane ekspresowo. Niestety dwie były porysowane. Złożyłam reklamację i bardzo szybko otrzymałam wiadomość, że zostaną mi przysłane nowe! Obsługa klienta bardzo miła, pogodna i uprzejma (dzwoniłam o 9 rano 28.07). Naprawdę empik mnie pozytywnie zaskoczył, że nie machnął ręką na reklamacje, ale faktycznie się przyłożył.

28 juillet 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Chciałabym wyrazić swoje rozczarowanie…

Chciałabym wyrazić swoje rozczarowanie obsługą, jakiej doświadczyłam jako stała klientka. Złożyłam zamówienie online, na które niestety nie otrzymałam dostawy na czas. Dopiero po moim tel do dostawcy, okazało się, że czekają na decyzję nadawcy gdyż przesyła jest zniszczona. Z kolei na info-linii Empik dowiedziałam się, że nie mają takiego zgłoszenia, więc przekazują do odpowiedniego działu aby zajął się tematem... zamówienie dotyczyło książek przeznaczonych na prezent. Prosiłam o jakieś rozwiązanie z ich strony: np zakup książek w salonie z odpowiednim kodem, zamówienie ponowne z szybką wysyłką na kolejny dzień .... Brak odpowiedniej reakcji i wsparcia ze strony Państwa obsługi sprawił, że czułam się zignorowana i rozczarowana.

Jestem stałą klientką i liczyłam na bardziej profesjonalne podejście w takiej sytuacji.

22 juillet 2025

Regulamin, który pozwala okradać

Przegapiłem termin karty prezentowej. Ktoś przytulił 300 zł.
To nazywa się złodziejstwem w każdej kulturze i pod każdą szerokością geograficzna,
Empik dostał darmową gotówkę

21 juillet 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Zamówienie internetowe - pokazane że wysłane, ale paczka nigdy nie nadana

Witam, szybko opiszę moją sytuację która według mnie jest totalnym nieporozumieniem. Zamawiam paczkę, w niej ma być Lego na urodziny dziecka. Zamówienie składam 15.07, paczkę potrzebuje mieć do 21.07. Na stronie empik pokazane dostawa maks 17-18.07, więc mówię bez problemu. Paczka co prawda dopiero 17.07 przechodzi w stan "Wysyłka", dostaje informację od InPost że numer został przygotowany. Mówię sobie wszystko ok nie ma co się martwić. Nic bardziej mylnego, paczka jak wisiała w statusie "Wysyłka" tak wisi do dzisiaj (21.07), napisałem do nich w czwartek czy na pewno wszystko jest ok, bo to zamówienie się nie rusza. Asystentka (AI) piszę mi coś takiego "Przepraszam za przedłużające się oczekiwanie. Wygląda na to, że wystąpił problem z aktualizacją statusu Twojego zamówienia. Skontaktuję się z naszym działem logistyki, aby uzyskać więcej informacji na temat Twojej przesyłki. Proszę, daj mi jeszcze trochę czasu na zebranie informacji. Jak tylko będę miał nowe wieści, od razu Cię poinformuję.", więc czekam do następnego dnia, oczywiście zero informacji. W piątek piszę i proszę już o połączenie z człowiekiem bo najwyraźniej nic się nie wydarzyło. W piątek dostaje informacje, zgłaszamy to, w ciągu 48h powinna być odpowiedz, tyle. W poniedziałek piszę, okazuje się, że 48h jest od piątku i tylko dni robocze. Więc dziecko nie dostanie prezentu na czas, a ja zostaje z informacją, że status utknął. Zero konkretów, po prostu nic. Nie polecam, lepiej zamówić gdzieś indziej, dołożyć nawet 10-20 zł i nie martwić się.

21 juillet 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Zakupy w tym sklepie bardzo mnie…

Zakupy w tym sklepie bardzo mnie rozczarowały. Oto kilka kluczowych kwestii, które wpłynęły na moją ocenę:
• Buty, które kupiłam nie były oryginalne — otrzymany produkt znacząco odbiegał od oryginalnych Adidas Spezial.
• Złe opakowanie — paczka była źle zabezpieczona i dotarła uszkodzona.
• Brak kontaktu ze sprzedawcą — wielokrotnie próbowałam się dodzwonić, ale sprzedawca nie odbierał telefonu i kontakt był mocno utrudniony.
• Opóźnienie w dostawie — buty przyszły z dwutygodniowym opóźnieniem, dopiero po kilku interwencjach w Empiku.
• Zwrot pieniędzy — mimo wszystkich problemów, środki zostały mi zwrócone, choć dopiero w ostatecznym, wyznaczonym terminie.
Nie polecam tego sklepu ze względu na brak profesjonalizmu, trudności w kontakcie oraz problemy z jakością produktu i obsługą klienta.

30 juin 2025

Dostawa na drugi dzień do salonu - NIE

Konkretna książka (tytuł, autor, wydawnictwo) to bardzo łatwy do porównania produkt. Gotów byłem zapłacić nieco więcej aby mieć go szybciej ("dostawa na drugi dzień do salonu Empik"). Chwilę po zamówieniu i opłaceniu, status zmienił się na za 2-3 dni. Zamawiałem w poniedziałek więc nie przedłuży się o weekend. Ale i tak, gdybym zamówił na Allegro to już na drugi dzień faktycznie książkę miałbym w pczkomacie.

14 juillet 2025

Sprzedają produkty

Sprzedają produkty, których nie posiadają. Na realizację zamówienia (perfumy, które miały być prezentem) czekałem 8 miesięcy. W międzyczasie przysyłali beznadziejne e-maile o tym jak bardzo się starają, ale produkt jest niedostępny. W innych sklepach nie było żadnego problemu z dostępnością. Obsługa klienta na poziomie z poprzedniej epoki.

10 juillet 2025

To jedna wielka kpina!

Kiedyś lubiłem empik, ale to co teraz wyprawia ten sklep woła o pomstę do nieba. Oferują książki, których nie mają na stanie! A to jak zwodzą potem klienta to byłby świetny motyw filmu dla Barei. Zakupiłem i opłaciłem książkę DWA I PÓŁ MIESIĄCA TEMU (zamówienie nr 10102093883533) i do dziś jej nie mam. Po SIEDEMNASTU dniach od zakupu Empik przyznał się, że nie ma książki i nie może jej zdobyć. Uwaga: widziałem, że przynajmniej kilka dni po moim zakupie wciąż była w ofercie! Co kilka dni otrzymywałem informacje, że starają się, że "lada chwila książka będzie do mnie wysłana". Książkę oferuje wielu innych sprzedawców, więc mogliby bez problemu zakupić ją gdzie indziej i mi ją przesłać (wysyłałem im linki do oferty innych sklepów). Ale nie - tego nie mogą zrobić. W końcu dowiedziałem się... uwaga, można spaść z krzesła... że na zakup książki gdzie indziej NIE POZWALA IM SYSTEM (brawo system!) więc... CZEKAJĄ NA DODRUK KSIĄŻKI! I pewnie powinienem się cieszyć, że ta książka w ogóle została napisana i nie muszę czekać, aż autorka ją skończy!

Wysłałem skargę do UOKiK i zamierzam opowiedzieć tę historię wszędzie gdzie się da. Będę pisał do czasu aż ktoś tam postanowi naprawić sytuację. Mam nadzieję, że empik jeszcze nie przegnił do cna i że ostał się jeszcze ktoś kompetentny, kto potrafi poczuć się odpowiedzialny za dane słowo i zna dobre praktyki w handlu. Komu leży na sercu dobro firmy, naprawi sytuację i wyrzuci na pysk wszystkie osoby, które są odpowiedzialne za realizację mojego zamówienia. A jak nie, to ta historia znajdzie się na każdym forum dotyczącym zakupów w sieci. A moja noga więcej w empiku nie postanie.

Czekacie na dodruk? No to żebyście się nie nudzili będę Wam dostarczał lektury. Codziennie.

18 avril 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Niedostępność towaru, który był w sprzedaży i przyjęto za niego pieniądze. Rozłączona rozmowa.

25 czerwca 2025 roku zamówiłam w Empik-u książkę on-line, od razu dokonałam opłaty. Wraz z przesyłką ponad 80 zł. Początkowo termin dostawy miał być w ciągu trzech dni (książkę zamówiłam na urodziny dla męża). Następnie otrzymałam informację, że termin dostawy się opóźni. Kolejny mail to informacja, że jest problem z dostarczeniem tej książki. Kolejny, że przesyłka się opóźni. Dzisiaj, 7.07.2025 r.zadzwoniłam na infolinię pod numer tel.221612466, czekałam kilka minut na połączenie. Kiedy wreszcie doczekałam przedstawiłam się, poprosiłam o imię i nazwisko osoby, z którą rozmawiam (była to pani Klaudia R.), przedstawiłam problem, podałam numer zamówienia, padło pytanie o moje imię i nazwisko. spytałam w jakim celu, wszystko widnieje przy zamówieniu. Rozmowa została rozłączona. Empik, miejsce, które powinno być przykładem poszanowania klienta, jego czasu. Stracę teraz pewnie kolejne godziny na próbie skontaktowania i wyjaśnienia sprawy.

7 juillet 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Zdecydowanie odradzam zakupy w sklepie…

Zdecydowanie odradzam zakupy w sklepie Empik. Kupiłam mop parowy marki Vileda, który po uruchomieniu zapalił się — pojawiły się iskry, wyłączyło prąd w mieszkaniu, a urządzenie wypaliło dziurę w mojej firance. Sklep uznał reklamację i zwrócił pieniądze za wadliwy mop, ale całkowicie zignorował zgłoszone przeze mnie szkody dodatkowe.

Zgodnie z art. 566 § 1 Kodeksu cywilnego, jeśli rzecz sprzedana ma wadę, kupujący może domagać się nie tylko wymiany lub zwrotu pieniędzy, ale również naprawienia szkody wyrządzonej przez wadliwy towar. Dodatkowo, na mocy art. 471 Kodeksu cywilnego, sprzedawca ponosi odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania, co w tym przypadku oznacza także obowiązek pokrycia strat, które powstały wskutek użycia wadliwego towaru.

Mimo że szczegółowo opisałam sytuację i zażądałam pokrycia kosztów zakupu nowej firanki, sklep przestał odpowiadać na moje wiadomości. Takie traktowanie klienta i uchylanie się od odpowiedzialności jest nieprofesjonalne i niegodne zaufania.

Ostrzegam innych konsumentów — sklep nie bierze odpowiedzialności za skutki uboczne sprzedaży wadliwego towaru, mimo że prawo jasno to reguluje.

---

9 juin 2025

0* polecam UNIKAĆ sklepu

Daje jedynkę bo nie można da 0. Ostatni raz kupuje w tym sklepie,podają fałszywe oferty dat wysyłek, nic nie dochodzi w 1-3 dni, czekamy od tygodnia na prezent urodzinowy na 27dmego, niestety nie dotarł do tej pory, kłamią mówiąc że się kontaktują ze sklepem, uważają że odpisać na maila " przepraszam " za opóźnienie" to załatwienie sprawy. Teraz dostaje odpowiedź że nie paczka idzie w DWÓCH częściach i tylko jedna wysłano!!!!To jakiś cyrk,paranoia i nie pierwszy raz nam się to zdarza. Nie chcą oddać pieniędzy natychmiastowo ( gdzie płacić trzeba było w moment). Po zakupach zalewają 10 mailami z zapytaniem o jakość usługi, dramat z trzeciego świata.....

30 juin 2025

Dno. Oszuści

Od wtorku czekam na książkę dla dziecka. Źle opisana przekazana kurierowi w środę, do dzisiaj nie dotarła. Znowu odesłana do centrali Dpd. Druga sprawa karty podarunkowe. Można z nich kupić produkty od Empik chcąc kupić gre Minecraft z opisem, że od empik jednak nie można. Oszustwo !!!

27 juin 2025

Długie czekanie i dezinformacja

Zamówiłam dwie książki w dwóch przesyłkach. Na jedną przesyłkę czekałam i czekałam, w końcu anulowałam zamówienie, po anulowaniu natychmiast otrzymałam informację, że paczka została wysłana. Kontakt ZEROWY. Teraz nie wiem na czym stoję. Nie wiem, czy zamówienie zostało anulowane bo rozmowa ogranicza się do kontaktu z wirtualną EMI, czytaj: Ewidentny Miszmasz Informacyjny. NIE POLECAM !!!

20 juin 2025
Noté 2 sur 5 étoiles

zamówiony zegarek dziecięcy- niestety…

zamówiony zegarek dziecięcy- niestety się nie spodobał, zamówiłam niby przez empik ale wysyłka od prywatnej firmy niby szybko...ale z oddaniem narasta problem, zgłaszam na infolinii empiku że po 2-óch tygodniach brak pieniędzy , do tej firmy nie da się dodzwonić ...czarna magia....następnym razem kupię na znanym portalu nawet ceny są niższe jak ten w/w zegarek...a ze zwrotem smart nie ma problemu....teraz musze się"użerać"

16 juin 2025

Zły stan książki

Zamówione przeze mnie książki przyszły w bardzo złym stanie, okładki zniszczone, ubrudzone i powyginane. Żałuję zakupu, gdyż w konkurencyjnych sklepach internetowych ceny są podobne, a nawet niższe przy jednoczesnym zachowaniu wysokiej jakości swoich produktów. W empik (ponoć ekskluzywnym salonie), klientom zamawiającym przez internet książki, zostają wysyłane te zniszczone, żeby zejść z przysłowiowego asortymentu bo w sklepie stacjonarnym nikt by takiej książki przy takiej cenie nie wybrał.
Na pewno był to mój ostatni zakup w tym sklepie.

14 juin 2025
Avis spontané

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus