Har letat i flera år efter en lämplig rem till min åkbara gräsklippare. Köpte en i affär, som var aningen för stor och fått till följd att den lätt slirar. Så upptäckte jag att jag kunde beställa e... Voir plus

Jeg gjorde selv recearch og bestilte reimen som Yard-Man`s servicemanual sa jeg skulle ha. Dette viste seg å være feil. Emil på Remlageret har vært meget behjelplig og serviceinnstilt, og har etter... Voir plus

Paketet fraktades med nån udda fraktfirma och hamnade hos en Färghandel ett par mil hemifrån istället för nere hos handlarn i byn. Besynnerligt I övrigt förstklassiga produkter till bra pris

De hade kilrem med original artnr till vår snöslunga gjorde det lättsökt. Snabb och tydlig kommunikation via mejl samt snabb leverans. Jag är väldigt nöjd.

1. Entreprise d'équipements collectifs ménagers
  2. Fournisseur de roulements
  3. Fournisseurs de produits en métal
  4. Magasin d'huile
  5. Fournisseur de pièces détachées de camion

Hos oss på Remlagret.se hittar du nordens största utbud av lager, remmar och tätningar Vi har en enkel beställningsprocess och erbjuder snabb leverans för att tillfredsställa våra kunders behov. Kunderna kan också kontakta vår kundtjänst via e-post på info@remlagret.se, för att få svar på eventuella frågor om produkter, betalning och leverans.

4,4

Excellent

TrustScore 4.5 sur 5

921 avis

A répondu à 33 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 2 semaines

Efterdebitering två år senare på grund av systemfel

Beställde remmar vid två tillfällen januari 2024 med kort mellanrum. Fakturaunderlagen var röriga och svåra att överblicka, vilket gjorde det svårt att avgöra om allt var korrekt betalt. Drygt två år senare återkom företaget med nya fakturor på mindre belopp med hänvisning till interna systemfel vid köptillfället. Det går inte att i efterhand verifiera om beloppen stämmer. Detta tyder på brister i system och rutiner och påverkar förtroendet negativt. Kommer inte handla här igen.

29 avril 2026
Logo de Remlagret.se

Réponse de Remlagret.se

Hej Peter,

Det är tråkigt att ni upplever ärendet negativt, särskilt eftersom det i grunden handlar om vår rätt att följa upp betalning för varor som har beställts och levererats. Att ett krav upplevs som obekvämt förändrar inte att det kan vara både korrekt, lagligt och sakligt grundat.

Ert omdöme innehåller flera viktiga utelämnanden och ger enligt vår mening en missvisande bild av vad ärendet faktiskt gällde.

Detta gällde inte två beställningar i januari 2024, utan äldre företagsorder där varor hade beställts och levererats, men där debiteringen inte hade hanterats korrekt vid köptillfället på grund av ett tidigare systemfel.

Som vi flera gånger har förklarat för er var det aktuella systemproblemet åtgärdat sedan länge. Det som skedde nu var att några äldre ärenden fångades upp vid en efterkontroll. Det förändrar dock inte sakfrågan: varor hade beställts och levererats, och enligt våra underlag hade betalningen inte hanterats korrekt.

När detta upptäcktes gick vi igenom orderhistorik, fakturaunderlag och betalningsunderlag och skickade en sammanställning till er. Det handlade alltså inte om nya krav utan dokumentation, utan om redan levererade varor där betalningen enligt våra underlag inte hade blivit korrekt hanterad.

Ni efterfrågade själva underlag som visade vad som inte var betalt. När vi därefter skickade underlagen bemöttes sakfrågan inte med dokumentation som visade att varorna inte hade beställts, inte hade levererats eller redan hade betalats korrekt. Invändningen kom i stället främst att handla om att ärendet var äldre, att beloppen var mindre och att ni ansåg att sådana avvikelser borde hanteras internt av oss.

Den bedömningen delar vi inte.

Vi har beklagat och bett om ursäkt för att faktureringen skedde sent. Det är inte så vi vill att ett ärende ska behöva hanteras. Men en sen fakturering innebär inte att betalningsskyldigheten för levererade varor upphör. Den ger inte heller rätt att undvika betalning, förminska kravet eller försöka få leverantören att skriva av levererade varor.

Enligt köplagen har en säljare rätt att kräva betalning för varor som har beställts och levererats. En vanlig företagsfordran preskriberas inte efter cirka två år, och betalningsskyldigheten upphör inte för att ett debiteringsfel upptäcks i efterhand.

Det är därför inte en rimlig affärsmässig eller juridisk utgångspunkt att kräva att vi som leverantör ska stå för kostnaden internt enbart för att viss tid har passerat. Under den tiden har vi stått utan korrekt betalning för varor som redan hade levererats.

Som företag ska man dessutom kunna följa upp sina affärshändelser genom bokföring, fakturor och betalningsunderlag. Det är just därför både köpare och säljare ska kunna kontrollera vad som har beställts, levererats, fakturerats och betalats även i efterhand.

Om betalning faktiskt har skett bör det kunna visas med underlag. Om sådan kontroll upplevs som besvärlig är det inte ett sakligt skäl för att leverantören ska skriva av levererade varor eller avstå från sin rätt till betalning.

En betalningsfråga avgörs inte av missnöje, tonläge eller påtryckningar, utan av vad som faktiskt har beställts, levererats och betalats. Om värdet var så begränsat som ni själva framhåller, framstår det också som anmärkningsvärt att ärendet behövde göras till en så omfattande konflikt i stället för att hanteras genom en saklig avstämning av underlagen.

Det är tråkigt att ärendet inte kunde lösas sakligt utan konflikt och efterföljande negativ publicering. Från vår sida har målet hela tiden varit att reda ut en konkret betalningsfråga utifrån underlag och gällande regler.

Ni meddelade därefter att beloppet skulle regleras för att avsluta ärendet. Från vår sida betraktar vi därmed frågan som avslutad avseende de aktuella orderna.

Remlagret.se

Prisene er jekket opp 25% for det norske markedet

Prisene er jekket opp 25% for det norske markedet sammenlignet med hva en svenske betaler. Når de i tillegg presenterer prisene uten moms uten at jeg oppdaget det, ble varen på grunn av norsk moms og administrasjonsgebyr 30% dyrere enn forventet. Når det ikke går tydelig frem er min erfaring at prisene er med moms for det private markedet. Selve produktet har jeg ikke testet ennå.

8 mars 2026
Avis spontané

Jag har köpt 2 drivremmar till min…

Jag har köpt 2 drivremmar till min trädgårds traktor/klippare.
Båda gick sönder, gick rakt av efter ca 1 timmes drift.
Enligt ett lokalt företag är Remlagrets rem för klen!
Remlagret vägrar att godkänna reklamation!
Svarar inte längre på mina mail.
Har vid beställning redovisat foto av typskylt!
Remlagret har ifrågasatt skicket på mitt klippaggregat som är renoverat av återförsäljare.
Jag har redovisat foto av klippaggregatet.
Jag kan bara avråda från att handla!

1 août 2025
Logo de Remlagret.se

Réponse de Remlagret.se

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att du haft problem med drivremmarna, det är självklart inte den upplevelse vi vill att våra kunder ska ha.

Utifrån den information du har delat om din maskin kan vi se att vi har levererat en rem med korrekta mått. Vi har även kontrollerat detta mot flera källor för att säkerställa att specifikationerna stämmer.

Du har tidigare beställt totalt tre remmar till denna maskin vid två olika tillfällen, med nästan ett års mellanrum. Vid dessa tillfällen har du fått testa två olika fabrikat. De remmar vi säljer till gräsklippare är aramidförstärkta och anpassade för denna typ av applikation. Du har även beställt en rem till maskinens drivning av samma typ, och den fungerar utan problem, vilket tyder på att orsaken inte ligger i själva remmen utan i någon annan faktor.

Klippaggregatet är dessutom nyrenoverat, och beroende på vilket arbete som har utförts och vilka delar som har bytts ut kan exempelvis justeringar, remspänning eller linjering påverka remmens funktion och livslängd, särskilt om problem uppstår vid upprepade tillfällen.

Remmar till denna typ av maskin är en vanlig produkt hos oss, och vi levererar årligen många enligt dessa specifikationer utan att det uppstår liknande problem.

Vi har svarat på dina meddelanden och försökt föra en dialog med dig för att utreda vad som kan ha orsakat felet.

Du är självklart välkommen att höra av dig igen om du vill att vi tittar vidare på detta tillsammans.

Remlagret

Kvaliteten inte som företaget säger!

Remmen till snöslungans snö del gick sönder efter 7-8 gångers användning, med normal snö som inte var isig.
Svårt att förstå att den skulle vara felmonterad när vi följt manualen och att den fungerade 7-8 gånger.
Kvalitén är inte som företaget säger!

21 janvier 2026
Avis spontané

Har letat i flera år efter en lämplig…

Så upptäckte jag att jag kunde beställa en efter gräsklipparens märkning hos er. Nu är det vinter och ska montera först till våren och passar den, så blir det BINGO!
Tack så länge!
Peter