Smart Parkering Sverige AB Avis 380

TrustScore 1 sur 5

1,2

Jag får en påminnelse för en kontrollavgift i Botkyrka trots att jag aldrig befunnit mig norr om Borås. Vid det aktuella tillfället befann jag mig i Köpenhamn. Nu besvärar Smart Parkering mig med en m... Voir plus

Otroligt outvecklad app, inte speciellt trevlig kundtjänst och att inte ens ha fler betalningsalternativ än 1. Katastrof, om det av någon anledning inte kan dras så GÅR DET INTE att skicka om, det här... Voir plus

Otroligt dåligt! Leta först om detta var ett bluff företag. Deras agenter ger falska uppgifter för att tjäna pengar trots tydlig skyltning. Tar medvetet inte bild på framrutan när P-skiva är tillåtet.... Voir plus

Fruktansvärt otrevlig kundtjänst som säger att jag är ute i sista minuten, frågar flera dagar innan de skall ta över parkeringen. Jag ber att få veta hur jag skall parkera när det går över till dom... Voir plus

1. Parking public
  2. Parking couvert payant
  3. Espace de parking
  4. Parking pour motos
  5. Société de gestion immobilière

Smart Parkering Sverige AB är inte bara ett parkeringsbolag, vi är ett teknikföretag inom parkeringstjänster. Våra digitala system hanterar hyresadministration, för alla parkeringsplatser tillhörande fastigheter, lägenheter, lokaler, hyreskontrakt samt kontraktsparter. Digital signering av avtal och uppsägning, avisering, kvitton. Innovativa betallösningar för besökande, APP, SMS, Swish och kortbetalning samt autogiro. Automatisk in/-utcheckning med Smart Camera Control System. Smart Parkering betallösningar skräddarsys för att passa alla kundprofiler och behov. Smart Camera Control System (SCCS) Automatiskt in/-utcheckning skapar en positiv parkeringsupplevelse och bidrar till ett ökat kundförvärv. Systemet underlättar för bilister att snabbt och enkelt hitta en ledig plats vilket förbättrar både tillgänglighet, framkomlighet och miljö. SCCS Automatiskt in/-utcheckning är ett unikt egenutvecklat system som är kompatibelt helt efter fastighetsägarens mål och visioner för en merservice.

1,2

Mauvais

TrustScore 1 sur 5

380 avis

N'a pas répondu aux avis négatifs

SmartTrap

I had a very disappointing experience with SmartPark. What looks like a parking management system is in reality more of a money-making scheme. The rules are unclear, and it feels deliberately set up to trap people and issue fines.

In my case, I parked just outside of a marked zone where cars with caravans were allowed. The lines were very clear, and it was obvious I was outside this area. However, SmartPark still claimed that I was parked within the zone. I filed a complaint, but their only response was that I could take the case to District Court. Realistically, who is going to take legal action over a fine of 600 SEK? Of course, I had no choice but to pay this baseless 'fine'...

This feels like legalized extortion — an unfair system where ordinary people are forced to pay for questionable claims. Truly unacceptable.

18 août 2025

Rätt ifyllt P-tillstånd underkändes

Vi fyllde i ett parkeringstillstånd på en biljett som är utfärdad av vår bostadsrättsföreningen. Smart parkering utfärdade ändå en parkeringsbot, med motiveringen att datum på biljetten var "manipulerad". Detta stämmer inte alls. Den aktuella dagens datum framgår tydligt på biljetten. Smart Parkering ljuger medvetet när de utnyttjar sitt övertag och möjligheten att hota med inkassoåtgärder. VARNING för detta oseriösa företag!

15 août 2025
Avis spontané

En bedräglig verksamhet där huvudsyftet…

En bedräglig verksamhet där huvudsyftet uppenbart bara är att skicka fakturor med extra faktureringsavgift till folk. Usel support som bara verkar plocka färdiga svar från en lista, svarar inte på det man skriver. Oförskämd telefonsupport. Appen är ett skämt, lade till mitt vanliga bankkort för betalning, funkade inte - dragningen "misslyckades". Använder kortet dagligen utan problem. På hemsidan finns en "funktion" att betala direkt inom 48 timmar, fungerade inte, fanns ingen obetald parkering påstods det. Anade att syftet var just att kunna skicka en faktura med extra avgift och kontaktade supporten, som vägrade svara på hur jag skulle kunna betala på annat sätt än att invänta fakturan. Efterfrågade bg/pg-nummer men fick bara rappakalja till svar trots upprepade förfrågningar. Så idag kom fakturan. Med extra faktureringsavgift, som väntat. Kan också tillägga att företaget tar betalt för en hel timme per påbörjad timme, till skillnad från konkurrenterna som bara tar betalt för den tid man faktiskt har en aktiv parkering. Tyvärr utgjorde det här skitföretaget enda alternativet på den parkeringsplats som var aktuell, fortsättningsvis kommer jag att undvika detta bolag i fortsättningen och om möjligt välja annan parkering. Uppmanar alla att göra detsamma!

4 juillet 2025
Avis spontané

Struntar i vad markägaren säger

Bor på parkering där smart parkering har hand om marken. Pratade med fastighetsförvaltaren som sa att jag har tillstånd att parkera med bil och mc även om mcn står utanför rutan (blir som en liten triangel framför rutan då parkeringen är sned parkering). Skickade in fråga till uppsalahem som äger marken. Dem sa inga problem dem tittade på bilder och godkände allt. Skickade in till smart parkering att uppsalahem har godkänt och allt är lugnt. Stod parkerad enligt godkännande i ca 6 månader. Sen fick jag böter tre gånger från smart parkering. Dem knöt avgiften i vingarna på motorcykeln, alltså inget man ska ta i ens. Skriver till smart parkering att jag fick tillstånd att stå där enligt uppsalahem samt att dem hade sagt ”vi har noterat detta och informerat kontrollanter om detta”. Detta avtal mellan mig och Uppsalahem var något som gällde tills vidare. Efter dem tre kontrollavgifterna mejlar jag smart parkering med tanke på att det har gått bra att jag stått där ett halvår och fått tillstånd av uppsalahem att stå där. Såklart kommer dem med invändningar som ”ja vi kan se ett godkännande från 6månader tillbaka”, som sagt gällande avtalet mellan uppsalahem och mig tills vidare då det inte fanns något angivet slutdatum. Pratar med fastighetsförvaltaren för uppsalahem och såklart var det inga problem för dem. Efter ca en vecka så tar uppsalahem bort kontrollavgiften. Mejlar till smart parkering och vill få förtydligat att det alltså är okej att jag står på parkeringen och att dem inte kommer röra min motorcykel igen. Får till svar att dem inte kan ge ut sådan info utan att det som uppsalahem har sagt till mig är det som gäller (verkade inte fungera så tidigare då dem struntade i vad som gällde mellan mig och uppsalahem och satte böter 3 dagar i rad). Poängterar detta och ber återigen om förtydligande men icke. Så nu står jag som jag alltid har gjort, med lite tur kanske dem låter motorcykeln vara.

13 mai 2025
Avis spontané

Bluffbolag som använder kriminella…

Bluffbolag som använder kriminella metoder

Stog parkerad utanför matbutiken och en ung invdrarkille kommer fram och knackar på rutan. Han säger att jag inte får stå här. Jag svarade med oj ursäkta, min sambo gick bara in för att posta ett brev och kommer nu. Då hade vi varit där bara i 2 minuter. Vårat samtal fortsätter och det leder ingenvart. Efter en stund när vi stått och talat så säger han att jag nu får en bot för vi stått där mer än 5 minuter. Alltså, han står och pratar med mig i flera minuter och säger sedan att vi får en bot för att vi varit där i 5 minuter, där han sedan går bak och tar en bild och sedan ger mig en bot. Hade inte han pratat med oss så hade vi varit iväg väl innan 5 minuter, men tack vare hans metoder så fick vi en bot där han även har bevis. Grymt effektivt knep...

12 août 2025

Hotfullt och otrevligt bemötande

Jag hörde av mig till Smartpark i hopp om att de skulle hjälpa mig eller åtminstone förklara situationen. Istället fick jag ett svar med en extremt otrevlig ton, där de i princip bara hotade med tingsrätt om jag inte betalade.

Det här är ett utdrag ur svaret:
"Det har inte heller framkommit något som tyder på att kontrollavgiften av någon annan anledning inte skulle vara korrekt. Vi emotser därför din betalning av kontrollavgiften inom två veckor…"

De vågar inte ens skriva ut namnet på personen som besvarade mejlet, förmodligen för att de själva vet att tonen är allt annat än professionell.

Ett riktigt uselt företag som inte tar ansvar och som behandlar sina kunder som motståndare istället för människor.

8 août 2025
Avis spontané

En vän parkerade sin bil i vårt garage…

En vän parkerade sin bil i vårt garage på en av våra två p-platser. Kontrollavgift erlagts. Trots vår förklaring att det är våra platser begäran om kontrollavgiften kvarstår.
Kundservice och bemötandet under all kritik.
Ses i Tingsrätten.

29 juillet 2025
Avis spontané

I am extremely disappointed with the…

I am extremely disappointed with the service I received. The experience was unacceptable, and the fines issued were completely unreasonable. The lack of accountability and basic customer care is shocking. I genuinely feel sorry for the people who have to work in such a poorly managed environment. It’s unfortunate that companies like this are allowed to operate in Sweden. I wish I could give zero stars, this has been one of the worst service experiences I have ever encountered. I cannot recommend them to anyone!

1 août 2025

Varning för SmartPark!

2025-07-02 parkerar jag vid Södra Gubberogatan för att gå till Audionommottagningen på Södra Gubberogatan 6. Är sent ute och kollar därför inte skyltarna så noga. Startar parkering. Kommer tillbaka en knapp timme senare. Avslutar parkeringen, det blev 7 kr. Åker hem.
Söndag 2025-07-20 hittar jag en "Påminnelse" om utebliven betalning (850,-) som ska vara SmartPark tillhanda senast 2025-07-21. Ärendet har redan gått vidare till inkasso (Visma Amili AB). Jag ringer dem och de meddelar att jag fått en "kostnadsfri påminnelse" och att de på grund av tidsbristen flyttar fram betalningsdatum ett par dagar.
Ringer SmartParks kundtjänst och frågar, varför jag inte fått någon faktura. Får svaret att det är parkeringsboten, den gula, som är fakturan, "den som du vägrade ta emot". Enligt kundtjänst skulle P-vakten ha räckt fram boten och jag skulle ha vägrat ta emot den; vilket påhopp och vilken lögn! Jag svarade att jag inte sett röken av någon P-vakt och inte av någon parkeringsbot heller. Frågade varför han inte satte boten på bilrutan i stället, om det nu var så att jag hade vägrat ta emot den. Jag hade ju också kunnat få hem den i brevlådan. Då hade jag sluppit alla dessa samtal för att försöka reda ut, vilket brott jag hade begått. Kundtjänst svarade att man enligt lag inte kan sätta boten på rutan, om kunden vägrat ta emot den.
Ser av de bedrövliga recensioner jag orkat läsa att det var flera som hade blivit anklagade för samma sak som jag. De hade också enligt SmartPark vägrat ta emot en parkeringsbot. Enligt kundtjänst var det mitt och alla de andra klagandenas fel att SmartParks recensioner ligger på 1,2 på Trustpilot. Kundtjänst menade på att det bara är när man är missnöjd som man skriver recensioner, vilket är ren och skär lögn. Det är jätteroligt att skriva femstjärniga recensioner när man är riktigt nöjd!
SmartPark har sabbat ett antal dagar för mig som jag hade kunnat använda bättre. Parkeringsboten hade kunnat vara betald dag 1, om jag hade fått den. Skulle aldrig komma på idén att låta bli att betala en parkeringsbot. Dels vet jag att det blir surt efteråt, dels vill jag göra rätt för mig.

2 juillet 2025
Avis spontané

Hade lagt parkeringsavgift men på fel…

Hade lagt parkeringsavgift men på fel Regnummer då jag har flera st i appen. Självklart är det mitt fel och min miss men när jag överklagar så nekar de och tom hotar med stämning ifall bötern inte betalas. Brukar aldrig ge dåliga recensioner men de har visat noll förmåga att samarbeta och komma till en lösning. Det värsta var inte att de vägrade ta bort boten utan att de faktiskt hotade med stämning 😂 inte ens maffian hotar med stämning 😂😂

9 juin 2025
Avis spontané

Mycket OSERIÖST företag !

Mycket OSERIÖST företag !!

Hade velat ge NOLL stjärnor för EN är alldelse för mycket för detta BLUFF / SCAM / OSERIÖST företag !

Fick P-bot pga fel i deras app.

P-vakten var sjukt otrevlig nästan hotfull när jag försökte förklara situationen till honom. RIKTIG SOPA !!

Kan bara rekommenderar ALLA att aldrig använda Smart Parks tjänster, det kommer iaf jag aldirg göra något mer !! USCH

Försökte överklaga p-boten men den totalt hjärtlösa personen i kundtjänst måste nästan vara en robot för så hjärtlös och otrevlig kan ingen vanlig männisnka vara !!

Hoppas på snar konkurs fär hela Smart Park bolaget!

ALDRIG MER SMART PARK !!

26 juin 2025

Fraudulent extortion!

They gave me a SEK1100 ticket for parking in a EV charging bay. I had a valid parking ticket, my EV was plugged in. Because the charger was defective & did not start they gave me a ticket. Customer support were totally useless, saying that it was my fault that the charger could not work, so they could not cancel the ticket. How am I going to take revenge?

4 juillet 2025

Orättviss företag

Vill inte ens ge ett enda sjärna mot denna skitiga parkeringsjänst!!!!!!!

Denna bolaget bör absolut inte existrera alls! Ingen respekt mot en person varken i överklagningssystem eller p vakterna som går runt.

Hade parkerat bilen i alby centrum som man glömt att lägga en p skiva. Går ut genom bilen några meter bort och ser en utländsk p vakt som lappar till min bil. Springer över till han för att beskriva att jag precis kom men varken lyssnar eller har nån respekt alls. Har överklagat till deras system men engligt dom är inget fel.

23 juin 2025

Lögnaktiga kontrollanter

Min man fick en påminnelse på en kontrollavgift. Har varken fått lapp på bilen eller i handen. Vid kontakt med bolaget har kontrollanten sagt att boten vägrades tas emot. Det är ren lögn. Kontrollanter på detta bolag verkar sätta detta i system då fler än jag har skrivit om samma sak här. Oavsett om boten är riktig eller inte så är det
riktigt uselt!

3 juin 2025
Avis spontané

Otroligt dålig kundtjänst – bemöts som av en robot, som vill bara lura pengar!

Jag är personal på Akademiska sjukhuset och vi har digitala dekal. Känns som ett mycket orättvist system där man som användare får ta smällen, trots att man gjort rätt.

Jag fick en felaktig parkeringsanmärkning trots att jag betalat korrekt i appen, med rätt registreringsnummer, för en hyrbil jag använt endast en dag eftersom min ordinarie bil var på service. Trots aktiverat premit för dagen och betalning för rätt bil och rätt dag. Fick jag kontrolluppgift! För att de säger att jag skulle byta dekal till regnummer för den hyrda bilen som jag hade bara under ett pass!

När jag kontaktade kundtjänst och förklarade, fick jag inget gehör alls. De lyssnade inte på mitt ärende utan upprepade bara samma information om och om igen som en robot, utan att ta hänsyn till situationens omständigheter. Ingen vilja att förstå, ingen flexibilitet.

Undvik Smartpark om ni kan – eller var beredd på att bli bemött med noll förståelse när något går snett.

10 juin 2025

Lurendrejeri

Parkeringsavgiften var betalad enligt reglerna. Trots detta skickade Smart Parkering Sverige flera månader senare påminnelser om att betala en p-bot. Det fanns överhuvudtaget aldrig någon gul lapp på vindrutan. När Smart Park Sverige fick besked om att p-avgiften var betald enligt reglerna, så "avskrev" de ärendet. Ingen ursäkt och ingen förklaring till varför de försökt lura till sig pengar för två p-böter när avgiften var erlagd. Mycket oseriöst beteende. Lurendrejeri.

26 mai 2025
Avis spontané

En savoir plus sur les différents types d'avis.