Mijn ervaring met Warmtefix was veel gedoe voor een niet correct uitgevoerde servicebeurt
Mijn ervaring met Warmtefix was in eerste instantie positief. Snelle communicatie en vriendelijk personeel. Ze konden mij snel een antwoord geven over hun mogelijkheden en onmogelijkheden.
Vervolgens:
- De gemaakte afspraak wordt op dag zelf afgezegd (enkele uren van tevoren). Pas bij het stellig aangeven dat dit uiterst onprofessioneel is (ook vanwege het risico op CO zoals blijkt uit het bouwkundige rapport), wordt er een nieuwe monteur op de afspraak gezet. Wij blij omdat het alsnog geregeld kon worden. Na de afspraak hebben wij direct het gehele bedrag betaald.
-De werkzaamheden van de nieuwe monteur (monteur A.) worden niet correct en volgens richtlijnen uitgevoerd. Hier hebben wij zelf achter moeten komen doordat we een onderhoudsabonnement elders hadden afgesloten, deze monteur, monteur B. wees ons op dat de servicebeurt van enkele weken terug, niet correct is uitgevoerd en heeft dit onderbouwd met foto's en het rapport van zijn onderhoud. WarmteFix bevestigde al meer klachten te hebben ontvangen van deze monteur A., maar heeft geen proactief contact gezocht met ons. In zijn mail legt hij hierbij de verantwoordelijkheid bij ons om te melden indien er klachten zijn. Dit lijkt mij vrij onprofessioneel gezien het risico op CO en dat wij beiden niet technisch geschoold zijn. Een kraan die lekt of niet zullen wij snel kunnen signaleren, maar wij laten niet voor niets iemand anders onze CV-ketel nakijken en onderhouden.
In overleg met de leidinggevende van WarmteFix wordt als gevolg van het (deels) niet correcte onderhoud en coulance, een gedeeltelijke terugbetaling geregeld. De communicatie is snel en vriendelijk. Wij hoopte dat het zo goed was opgelost. Nu krijg ik deze ochtend 3 mails met een onterechte betalingsherinnering met de boodschap:
'Uit onze administratie is gebleken dat factuur met factuurnummer XXXXX na onze eerste en tweede herinnering nog steeds niet door u is voldaan.
De betalingstermijn is hiermee ruim overschreden. Wij verzoeken u met klem om uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van deze aanmaning het openstaande factuurbedrag van € 70,00 op onze rekening NL73INGBXXXXX029 te voldoen.
Als uw betaling wederom uitblijft binnen de bovengenoemde termijn, zijn wij genoodzaakt de vordering definitief uit handen te geven. U zult aansprakelijk worden gesteld voor alle daaruit voortvloeiende renten en incassokosten. Maar wij vertrouwen erop dat u het niet zo ver zal laten komen.'
Wij hebben de betaling direct na de werkzaamheden betaald en hier ook nooit een eerste of tweede betaalherinnering voor gekregen. We hebben de afschrijving nu ook zwart op wit naar WarmteFix gestuurd.
Ondanks dat de leidinggevende in eerste instantie met ons mee heeft gedacht over gedeeltelijke terugbetaling, netjes en snel was in het contact, wordt dit nu wel heel veel zo. Een fout kan gebeuren en het is fijn als die gecorrigeerd wordt, maar dit is echt teveel gedoe voor een niet correct uitgevoerde onderhoudsbeurt.