bijleshuis.be Avis

TrustScore 4.5 sur 5

4,7

Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

Uitermate tevreden van het bijleshuis. Ze zoeken samen met jou naar de juiste lesgever/lesgeefster en je kan altijd met hen contact opnemen als er iets is. Al 3 verschillende lesgevers gehad en alle... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik werk al enkele jaren met veel plezier als lesgever bij Bijleshuis. Ze streven steeds naar de perfecte match tussen student en lesgever en slagen erin om alles snel en efficiënt af te handelen. Bij... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Ellen is een heel rustige geduldige leerkracht. Ze laat Theo zelf nadenken door vragen te stellen over hoe hij bepaalde problemen moet oplossen. We zijn ook heel tevreden over haar flexibiliteit.

Noté 5 sur 5 étoiles

Sinds corona werk ik met het Bijleshuis als docente samen. In al die jaren was onze samenwerking meer dan voortreffelijk. Men reageert steeds direct op vragen, zowel naar de leerling als ook naar de d... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Service de soutien scolaire
  2. Fournisseur de services d'éducation et d'orientation professionnelle
  3. Centre d'éducation
  4. Institution éducative
  5. Professeur particulier

Écrit par l'entreprise

Sinds 2013 ontzorgt BijlesHuis ouders, studenten en scholen over heel Vlaanderen en Nederland met hun studies. Van complexe rekensommen tot de Franse grammatica, onze docenten helpen leerlingen op ieder niveau verder. Ook professionals die hun kennis, zoals Frans of Excel, willen verdiepen, kunnen op ons rekenen. Onze aanpak? Individuele begeleiding op maat, met een persoonlijke service van topniveau! We helpen jou of jouw kind een studiemethode te vinden die écht werkt. Aan huis of online, de leerstof wordt begrijpelijk en behapbaar gemaakt o.b.v. jouw persoonlijke leerbehoeftes. Graag een andere docent? Met onze fitgarantie garanderen wij de persoonlijke klik! Jij kiest het tempo, wij zorgen voor de juiste ondersteuning.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Demande des avis aux clients

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai d'un mois

Tous les avis

55 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Uitstekende organisatie

Ik geef ondertussen 5 jaar bijles wiskunde en fysica in opdracht van bijleshuis. De communicatie verloopt in beide richtingen vlot en persoonlijk. Bijleshuis heeft een transparante structuur met een eerlijke en stipte verloning. Daarnaast ervaar ik dat de mensen van bijleshuis zowel voor de studenten, de ouders als de docenten hun uiterste best doen.

Dag Simon

Het doet ons plezier dat onze waarden en normen duidelijk naar voren komen in onze samenwerking. Wij gaan telkens voor de extra mile en zetten hierbij onze docenten en studenten op de eerste plaats.

Enkel met transparante en eerlijke communicatie geraken we samen vooruit.

Bedankt voor het vertrouwen en nog veel succes met alle toekomstige begeleidingen.

Het Bijleshuis: Uw Partner in Flexibel Onderwijs

Het Bijleshuis is een onderneming die steeds meer betekenis krijgt in onze kennismaatschappij. Het streeft ernaar laagdrempelig te zijn en een breed lesaanbod te garanderen. Daarnaast bewaakt het kordaat de kwaliteit en organiseert het sessies om docenten beter toe te rusten bij het omgaan met leerobstakels zoals dyslexie. Kortom, Het Bijleshuis is uw flexibele onderwijspartner.

Beste

Bedankt voor de mooie woorden gericht aan BijlesHuis.

We doen steeds ons uiterste best om iedereen die hulp nodig heeft te voorzien van de beste begeleiding. Hierbij kunnen we gelukkig rekenen op onze gemotiveerde docenten. Op hen zijn we dan ook extra trots en dankbaar voor hun inzet.

Werken voor Bijleshuis

Als bijlesleraar sta ik bij verschillende bijles-instanties ingeschreven. Recentelijk heb ik ik een fijne opdracht van het Bijleshuis gekregen. Ik ervaar een prima ondersteuning van deze mensen; als ik een vraag heb wordt die onmiddellijk beantwoord en krijg ik, indien nodig, ook praktische hulp. Betalingen vinden altijd correct en op tijd plaats, kortom een fijne samenwerking. De communicaties ervaar ik steeds als persoonlijk en behulpzaam.

Dag Flip

Bedankt voor jouw review!

Het is altijd leuk om te lezen dat onze docenten appreciëren wat we voor hen doen en de samenwerking als positief ervaren.

Op naar nog meer positieve bijlessen!

Gelukkige docent!

Het aangeboden online platform maakt het voor mij als lesgever heel comfortabel om les te geven.
Voor de toewijzing van een opdracht gaat het Bijleshuis doordacht te werk om een goede match te vinden tussen student en docent. Het opstarten van een lessenreeks gaat heel vlot.
Het Bijleshuis is altijd bereikbaar voor alle vragen telefonisch of per mail en er volgt altijd een antwoord.

Dag Karin

Wat fijn om te lezen dat je een gelukkige docent bent! :)

We proberen inderdaad altijd een goeie match te maken tussen docent en student. Ook zijn we enorm blij dat we gebruik kunnen maken van het interactieve online platform voor online lessen. Zo kunnen we nog sneller en meer studenten helpen.

Bedankt voor jouw inzet en nog veel succes bij alle toekomstige bijlessen.

Uitstekende ervaring met het Bijleshuis

De samenwerking met het Bijleshuis als docent verloopt telkens professioneel, persoonlijk en bijzonder aangenaam. De organisatie werkt met een efficiënt en integraal systeem voor de koppeling tussen studenten en docenten, de rapportering, de beoordeling en uiteindelijk de vergoeding. In elke fase blijft er een actieve, persoonlijke betrokkenheid van het team van het Bijleshuis, dat steeds bereikbaar en beschikbaar is voor vragen of problemen, van welke aard dan ook. Voor mij is het Bijleshuis uitgegroeid tot een betrouwbare en gewaardeerde partner.

24 novembre 2025

Dag Tharsicius

Bedankt voor jouw review.

In een wereld waarin men meer en meer wil digitaliseren, blijven we het belangrijk vinden om persoonlijk contact te hebben. Hoe efficiënt we dus ook worden, we zullen steeds contact blijven opnemen, hetzij telefonisch of per mail. :)

Op naar nog vele jaren bijles.

Geweldig!

Als docent verloopt alles zeer eerlijk en duidelijk. Alles wordt ook voor mij geregeld (administratief, belastingsgewijs, etc). Ik vertrouw al 4 jaar op Het Bijleshuis en kan eerlijk zeggen dat het een geweldig team is dat zich dagelijks inzet voor hun docenten én studenten.

Dag Eveline

Voor ons is de essentie dat jij als docent enkel de focus hoeft te leggen op de bijlessen zelf. We nemen dus met alle plezier zoveel mogelijk administratie uit handen. :)

Op naar nog vele jaren bijles samen!

Noté 5 sur 5 étoiles

Goede begeleiding vanaf het…

Goede begeleiding vanaf het startmoment. Ze volgen alles goed op en zijn altijd bereikbaar voor hulp.
Technische problemen die gemeld worden door ouders worden ook meteen aangepakt.
Dit alles maakt dat ik heel tevreden van het bijleshuis.

24 novembre 2025

Hallo

Fijn om te lezen dat je de samenwerking met BijlesHuis als positief ervaart. We doen er inderdaad alles aan om iedereen zo vlot mogelijk te helpen bij vragen of problemen.

Blijf dus gerust contact opnemen indien er hulp nodig is. ;)

Alvast nog veel lesplezier!

Kwalitatieve en warme ondersteuning

Ik heb een zeer positieve ervaring met Bijleshuis. Vanaf het eerste contact merk je hoe professioneel ze te werk gaan. Het menselijke aspect staat echt centraal: ze luisteren uitgebreid naar je noden en nemen de tijd om een docent te zoeken die inhoudelijk én persoonlijk goed aansluit. Die zorgvuldige aanpak voel je ook tijdens de samenwerking—alles wordt duidelijk gecommuniceerd en opgevolgd. Bovendien zorgen ze voor een correcte en transparante verloning, wat het geheel extra betrouwbaar maakt. Een aanrader voor wie kwalitatieve en warme ondersteuning zoekt.

Dag Lore,

Bedankt voor jouw mooie feedback. Persoonlijk contact en zo transparant mogelijk te werk gaan, daar staan we voor. Het is dan ook fijn om te lezen dat jullie dit appreciëren! :)

Op naar nog vele nieuwe begeleidingen.

Noté 5 sur 5 étoiles

Als bijlesdocent ervaar ik BijlesHuis…als een betrouwbaar en betrokken team

Als bijlesdocent ervaar ik BijlesHuis als een zeer georganiseerde en menselijke partner. Het platform werkt overzichtelijk, de communicatie is helder en vriendelijk en ik krijg altijd de nodige ondersteuning wanneer dat nodig is. Ze streven naar de juiste match tussen leerling en docent, wat het werken erg aangenaam maakt. Ik kan hen alleen maar aanbevelen.

Dag An,

Bedankt voor jouw review. We doen ons uiterste best om telkens zo correct en transparant mogelijk te communiceren. Het is dan ook fijn om te lezen dat dit geapprecieerd wordt.

Veel succes bij alle toekomstige en lopende begeleidingen!

Noté 5 sur 5 étoiles

Een bijlesbureau met een hart voor…

Een bijlesbureau met een hart voor leerlingen/studenten. Ze werken correct en zorgen voor een professionele omgeving voor student en docent

Bedankt Sarah!

Ons hart ligt inderdaad bij studenten, maar zeker ook bij onze docenten. ;)

Veel succes bij jouw lopende en toekomstige begeleidingen.

Zeer tevreden als bijlesdocent

In februari 2017 ben ik begonnen als bijlesdocent bij BijlesHuis. Toen als studentenjob, wat ik een leuke en unieke manier van bijverdienen vond. Sinds 2019 doe ik dit via deeleconomie als een bijberoep.

Mijn eerste bijlessen waren voornamelijk gericht op vakken waar ik op dat moment het meeste voeling mee had, zijnde biologie, chemie, fysica en wiskunde. Dit is een verantwoordelijkheid vanuit de docent om je limieten aan te geven. Dit heb ik zelf ook gedaan. Initieel nam ik voornamelijk studenten aan uit de 1ste en 2de graad secundair, omdat ik er zeker van was dat ik die leerstof op een correcte manier kon overbrengen. Naarmate dat ik meer studenten gehad had en mijn pedagogische vaardigheden begon te verbeteren, ben ik ook andere studenten beginnen aannemen uit de 3de graad maar ook hoger onderwijs.

Ik heb nooit ondervonden dat er een bepaalde verplichting was ten opzichte van het aannemen van bijlessen. Ook niet ten opzichte van het annuleren van bijlessen, langs beide kanten. We zijn nog steeds mensen die ook hun eigen leven leiden. Er kan altijd iets tussen komen zowel bij de docent als student. Het enige wat we dan kunnen doen is duidelijke afspraken maken over hoe daar mee omgegaan wordt.

Ondertussen (einde 2025) heb ik al meer dan een honderdtal studenten gehad. Elke bijles is echter anders. Een aanpak die bij de ene student tot een succesverhaal leidt, kan bij een andere student net niet voldoende zijn. Ik heb zelf al studenten moeten doorgeven, omdat ik niet het gevoel had dat ik kon geven wat ze nodig hadden van ondersteuning en vice versa.

Als je eenmaal docent bent, krijg je op bepaalde momenten een voorstel voor een specifieke bijles. Dit zijn vrij automatische mails, waarbij je kan reageren of je aldanniet geïnteresseerd bent. Ik vind dit een vrij efficiënt systeem. Het geeft ook niet het gevoel of je verplicht bent om per se iets aan te nemen. Ten slotte, bepaal je zelf je beschikbaarheid.

De bijlescoördinatoren letten op het matchen van de vaardigheden, ervaring en vaak locatie van de docent, dit zegt uiteraard niets over hoe de interactie zal verlopen tussen een bijlesdocent en student. Dat kan je niet op voorhand inschatten, maar in de meeste gevallen loopt dit vrij vlot.

BijlesHuis maakt ook gebruik van het online platform Vectera wat online lesgeven zeer efficiënt doet verlopen. Ik ben er een enorme fan van als docent. Zij zijn ook steeds bereid de juiste ondersteuning te bieden indien er moeilijkheden of onduidelijkheden zijn.

Ik ben zeer positief over BijlesHuis als docent. Ik werk er met plezier mee samen en zal dit ook blijven doen in de toekomst.

Dag Elias,

Bedankt voor jouw mooie woorden. We werken al enkele jaren samen en ook wij zijn enorm trots om jou tot ons team van docenten te kunnen rekenen.

Met het volste vertrouwen kunnen we keer op keer studenten jouw richting uitsturen. Zoals je zelf zegt met correcte afspraken te maken, zorgen we samen telkens voor een mooi resultaat.

Op naar nog vele jaren samen studenten ondersteunen.

Bedankt, Elias!

Top!

Als bijlesdocent is het heel fijn om via bijleshuis te werken. Alles is goed geregeld en de studenten worden goed gematcht. Bijleshuis doet er alles aan om leerlingen en studenten de begeleiding te bieden die ze nodig hebben. Mooie combo tussen professionaliteit en menselijkheid. Merci!

1 novembre 2025

Réponse de bijleshuis.be

Bedankt voor jouw mooie woorden, Deborah!

Heel veel succes bij alle lopende en toekomstige begeleidingen.

Zeer verzorgde & professionele begeleiding

Review van een docent na 2 jaar ervaring met Bijleshuis: professionele en diepgaande begeleiding docenten via vele hulpmaterialen waaronder tips om efficiënt en doelgericht bijles te geven, tips bij leerproblemen, toegang tot veel voorkomende leerboeken, enz ... . Zeer bruikbare online-lesomgeving beschikbaar. Verzorgde procedure om docenten te matchen aan leerlingen. Nauwkeurige opvolging docenten via goed begeleide en gedocumenteerde aanpak (beschrijving startsituatie, doel, stappenplan) en opvolging feedback door docent & ouders. Correcte administratie incl. duidelijk betalingssysteem. Verzorgde & kritische aanwervingsprocedure docenten, inclusief opvragen uittreksel uit strafregister gezien contact tussen docent en jongeren. Goede bereikbaarheid en hulpvaardige houding naar de docenten toe; met voelbare focus op de belangen van de studenten die bijles volgen.

Dag Eric

Bedankt voor jouw review. We doen inderdaad ons uiterste best om zoveel mogelijk kwaliteit te bieden aan studenten en docenten. Het is dan ook fijn om te horen dat onze aanpak werkt en geapprecieerd wordt.

Bedankt voor jouw inzet en op nog een lange samenwerking!

BIJLESHUIS: top in bijlesland

BIJLESHUIS heeft me de kans geboden om na mijn pensioen te blijven lesgeven: jonge mensen coachen en hun schoolproblemen helder maken, blijft een job uit de duizend. Tijdens de laatste 'teacher's day' van BIJLESHUIS ontmoette ik enkel uitsluitend professionele en gemotiveerde collega's die aandachtig luisterden naar twee beslagen pedagogen, meesters in het overbrengen van hun didactische boodschap. Tijdens mijn lange onderwijsloopbaan heb ik zowat alle leeftijden en afdelingen ASO, TSO en BSO in 15 scholen mogen onderwijzen en dat met heel veel beroepsvreugde. Kers op de taart is sinds 2022 BIJLESHUIS dat qua omkadering en steun van zijn CEO en managers tot de top van de organisaties in bijlesland behoort en er zelfs zijn gelijke niet vindt. Bovendien staan de CEO en zijn team nooit stil. Via hun geregelde nieuwsbrieven houden zij de docenten op de hoogte van de meeste recente evoluties in de sector. Zo betekent het voor mij een hele eer om de nieuwe Spaanse ambassadeur en zijn eerste ambassaderaad tot mijn studenten te mogen rekenen. Dit is het beste bewijs dat BIJLESHUIS een betrouwbare speler is. Vriendelijke onderwijsgroet Denis Deneulin docent Nederlands, Frans, Engels, Duits, geschiedenis en cultuurmanagement.

Réponse de bijleshuis.be

Bedankt Denis voor jouw mooie woorden! Het is altijd enorm fijn om samen te kunnen werken met gemotiveerde docenten. Dit geeft ons team de extra push om verder te blijven evolueren en innoveren.

We wensen je enorm veel succes verder bij de Spaanse ambassadeur, alsook bij al jouw lopende en toekomstige begeleidingen!

Noté 2 sur 5 étoiles

Lesgever onvoldoende onderlegd

Net zoals de lesgever in eerdere beoordeling zijn wij als ´gebruiker´ ook niet tevreden over de samenwerking met het Bijleshuis. De leerkracht die voor studieondersteuning aan onze dochter (2e middelbaar) werd gekoppeld heeft zelf onvoldoende kennis over bepaalde vakken. We hebben dit aan de organisatie gemeld, maar de verloren uren worden niet gecompenseerd. Ook wordt er blijkbaar geen extra ondersteuning gegeven aan deze begeleider zoals door ons geadviseerd. Het werken met een minimum bedrag van 615 euro voor een eerste lessenreeks, maakt natuurlijk dat mensen hiervoor ook kwaliteit verwachten in de plaats.

30 juin 2025

Dag Stephanie,

Bedankt voor je eerlijke feedback. Jammer om te lezen dat de samenwerking met de lesgever toen niet aan jullie verwachtingen voldeed. Kwaliteit staat bij ons centraal, daarom werken we met een klik-garantie waarbij we samen kosteloos naar een gepaste oplossing kijken, zoals inhoudelijke bijsturing of het voorzien van een andere lesgever.

Daarnaast zetten we sterk in op de ondersteuning van onze eigen lesgevers. Zo stellen we leermateriaal rond leren leren ter beschikking en voorzien we ondersteunende blogs en webinars over relevante thema’s binnen bijles, waaronder leerstoornissen.

Wat betreft het minimumbedrag: bij BijlesHuis werken we steeds met lespakketten van een zelfgekozen aantal lesuren, die steeds vooraf duidelijk gecommuniceerd en door jullie goedgekeurd worden.

Neem gerust opnieuw contact met ons op via mail of telefonisch, zodat we jullie begeleiding samen kunnen overlopen en een gepaste oplossing kunnen voorzien.

Met vriendelijke groeten,
Obe

Noté 3 sur 5 étoiles

Waarschuwing voor lesgevers en studenten: vermijd het BijlesHuis

Mijn ervaring met het BijlesHuis begon veelbelovend, met een professioneel ogend platform en een vlotte aanmeldingsprocedure. Helaas bleek al snel dat er achter de schermen structurele problemen schuilgaan die elke samenwerking problematisch maken — zeker voor lesgevers.
Na een intensief selectieproces (registratie, het invullen van uitgebreide gegevens, sollicitatiegesprekken, voorbereiding, enz.), werd mij een zogeheten “raamakkoord” voorgelegd dat eerder aanvoelt als een wurgcontract. De bepalingen zijn juridisch onevenwichtig en leggen de volledige verantwoordelijkheid en risico’s bij de lesgever, zonder enige vorm van bescherming of flexibiliteit in ruil. Zo is er bijvoorbeeld een strikte opzegtermijn van vier weken, zelfs bij overmacht, en word je verplicht tot het kosteloos herplannen van lessen bij laattijdigheid, zelfs wanneer de omstandigheden menselijk of legitiem zijn.
Wat extra wringt: deze voorwaarden worden pas gecommuniceerd na het sollicitatieproces, terwijl daar tijdens het intakegesprek met geen woord over gerept wordt. Transparantie ontbreekt volledig. Als lesgever ben je verplicht om op voorhand akkoord te gaan met een document dat juridisch niet in balans is — of je mag simpelweg niet aan de slag. Dit soort beleid is niet alleen demotiverend, maar ook ronduit respectloos tegenover mensen die hun tijd, kennis en inzet aanbieden.
Ik raad iedereen die overweegt om bijles te geven via BijlesHuis ten zeerste af om zich hierop in te laten. Er zijn voldoende andere platforms die lesgevers als volwaardige partners behandelen. Ring Twice, bijvoorbeeld, biedt een veel eerlijker, flexibeler en transparanter systeem binnen de bredere deeleconomie — niet enkel voor bijlessen, maar ook voor andere vormen van hulp. Lesgevers worden er met meer vertrouwen behandeld, zonder eenzijdige verplichtingen of juridische valkuilen.
Ook voor ouders en studenten is dit relevant: gemotiveerde lesgevers haken af door dit beleid. De kans is dus groot dat je te maken krijgt met een hoog verloop of ongemotiveerde docenten die zich onder druk gezet voelen. Dat is het tegenovergestelde van wat goed onderwijs vraagt.
👉 Advies: kies een platform dat inzet op transparantie, een eerlijk contractueel beleid en wederzijds vertrouwen. Het BijlesHuis voldoet daar helaas niet aan — en dat maakt het voor geen enkele partij een duurzame keuze.

Update 5/9/25:
Na mijn eerdere negatieve ervaring en kritische review wil ik mijn beoordeling bijstellen. BijlesHuis heeft mijn feedback ernstig genomen en het raamakkoord aangepast. De nieuwe voorwaarden zijn al iets transparanter en evenwichtiger.

Dit is een positieve stap die ik waardeer, en daarom heb ik mijn score verhoogd van 1 naar 3 sterren.

Slechts naar 3 sterren, want ik blijf het jammer vinden dat deze verbeteringen pas kwamen nadat een negatieve review nodig was om het gesprek op gang te brengen, en dat er aanvankelijk pogingen werden ondernomen om mijn oorspronkelijke review onterecht te melden bij Trustpilot vanwege ‘schadelijke/illegale inhoud’. Dit proces houdt de twijfel over hun transparantie en openheid in stand.

Ik raad aan om goed de voorwaarden te blijven lezen en zelf te bepalen wat voor jou als lesgever of ouder het beste is.

Tweede update 11/09/25:

Dank aan BijlesHuis voor de reactie. Enkele verduidelijkingen:
1. Verzaking & voorwaarden: De voorwaarden bij Ring Twice zijn anders, maar niet zwaarder. Het ontbreken van verzakingsrecht speelt net in het voordeel van de dienstverlener.
2. Transparantie: De voorwaarden worden pas voorgelegd na een tijdrovend selectieproces. Op dat moment voelt afhaken als tijdsverlies. Echt transparant zou zijn: deze vooraf bespreken tijdens het intakegesprek.
3. Google-profiel vs. Trustpilot: Verwijzen naar Google voelt als poging om mijn review te ondermijnen. Over hoe "eerlijk" het beeld is dat door deze Google-reviews gevormd wordt, kan men zich vragen stellen daar men via mail zelf toegaf dat er in het begin enkele reviews zelf zijn geschreven.
4. Feedbackproces: Stellen dat feedback “serieus genomen wordt”, terwijl mijn punt eerst geen prioriteit kreeg, is tegenstrijdig. Mijn ervaring bevestigt dat er pas iets veranderde na publieke druk.
5. Contact na de review: Ik kreeg meerdere opvolgmails en moest expliciet vragen om te stoppen. Dit voelde opdringerig en bevestigt voor mij dat kritiek intern moeilijk ligt.
Mijn ervaring blijft genuanceerd, maar mijn advies blijft: lees de voorwaarden kritisch en bepaal of dit platform wel bij je past.

26 mai 2025

Beste Davy,

We willen graag enkele punten verduidelijken:

In het kort:

* Er is geen samenwerking geweest.
* We hebben hoge kwaliteitsstandaarden die als streng kunnen worden ervaren.
* Tegelijk bieden we heel wat ondersteuning aan onze 1500+ lesgevers en 25000+ studenten.
* De vergelijking met RingTwice is onjuist - hun voorwaarden zijn op alle punten die je aanhaalt zwaarder voor dienstverleners.
* We zijn net heel transparant door onze publieke voorwaarden expliciet te laten goedkeuren vóór iemand van start gaat.
* Wie een eerlijk beeld van onze werking wil, verwijzen we graag naar ons Google-profiel met meer dan 300 onafhankelijke reviews.

————————

In het lang:

We bouwen al 12 jaar aan een duurzame organisatie waar kwaliteit en transparantie centraal staan. Dat doen we samen met onze lesgevers, studenten en sinds kort ook via een non-profit werking die huiswerkbegeleiding organiseert in maatschappelijk uitdagende regio’s.
De review haalt twee punten aan: gebrek aan transparantie en onevenwichtige voorwaarden, met een vergelijking naar RingTwice. Laten we dat even nuanceren:
* Transparantie: ons “raamakkoord” is een extract van de publieke voorwaarden. Deze kan je publiek terugvinden in onze footer: Net om transparant te zijn, tonen we deze expliciet ter goedkeuring vóór de start van het lesgeven.
* Onevenwichtigheid: Lesgevers hebben wél een verzakingsrecht, en bij laattijdige annulering door studenten is er wél een compensatie mogelijk. Bij RingTwice is dat niet het geval. Iedereen kan dit zelf nagaan door beide sets voorwaarden naast elkaar te leggen: https://bijleshuis.be/algemene-voorwaarden/ en https://ringtwice.be/nl/gebruiksvoorwaarden-dienstverleners
* Daarnaast is er ook het wettelijk kader waarin we opereren: Er zijn wettelijke beperkingen aan wat we als platform kunnen doen en er zijn verplichtingen door de wet betreffende de deeleconomie die opgelegd worden aan de lesgevers.
* Ondersteuning: onze 1.500+ actieve lesgevers krijgen begeleiding via persoonlijke opvolging, didactische ondersteuning en administratieve ontzorging. Dat verklaart ook waarom de meeste van hen al jaren actief zijn bij ons, net omdat we ons specialiseren in onderwijs.
* Feedbackproces: We krijgen dagelijks tientallen punten van feedback (per mail, telefoon of via een ander kanaal), en dan komt dat terecht in een intern reviewkanaal. Daar krijgt het een prioriteit toegekend. Omdat we nauwelijks eerder klachten hadden ontvangen van de duizenden lesgevers die we hebben geïnterviewd in de afgelopen jaren over transparantie of inhoud van de voorwaarden, kreeg dit punt initieel geen hoge prioriteit in vergelijking met andere zaken die meermaals door lesgevers werden aangehaald. Als iemand dan bijkomend zijn of haar punt kracht bijzet door een publieke review te publiceren dan proberen we daar constructief een oplossing voor te zoeken.
Wat het platform betreft:
Wij vinden het belangrijk dat zowel positieve als negatieve feedback zichtbaar is. Daarom verwijzen we liever naar ons Google-profiel. Dat platform heeft geen commercieel belang bij het “pushen” naar betalende abonnementen en garandeert bredere transparantie omdat je als bedrijf dezelfde tools krijgt, onafhankelijk of je nu duizenden euro's per jaar betaalt of niet: https://www.reddit.com/r/webdev/comments/1gu9b9d/can_we_please_stop_with_trustpilot/

Tot slot: we nemen elke inhoudelijke feedback serieus en kennen daar een prioriteit aan toe. Deze review heeft ertoe geleid dat we onze voorwaarden opnieuw hebben geëvalueerd en op punten verder verbeterd. Dat is een proces dat we als organisatie blijven bewaken.

Best,

Dieter

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus