Noté 1 sur 5 étoiles

Od października czekam na wypłatę środków,od momentu reklamacji w styczniu nie mogę się zalogować czekając na SMS potwierdzający.Co to za kraj że ta firma jeszcze funkcjonuje . Jeśli ci pieniędzy nie... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Wymiana zlecona była 31.10 na kwotę 20000zl. Do dnia dzisiejszego nic, a informacje jakie się pojawiają od tego złodzieja cinkciarza to traktować można jako informacje nic nieważne. Okradl wielu wielu... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

754624361839 - tranzakcja z dnia 17.12.2024 na 700 euro. Cinkciarz reklamuje się, że wymiana walut działa a czekam na pieniądzę od 17 grudnia 2024. dziś na ich portalu widnieję propozycja, że oddadz... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Spółka od początku działalności wykazywała coroczne straty a zarząd wyplacal sobie pensje nawet po 20 mln rocznie , stąd zresztą straty, właściciel przepisal nieruchomości na innego członka rodziny w... Voir plus

1,5

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucune trace de demande d’avis

1,5

Tous les avis

3 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Noté 1 sur 5 étoiles

Podobnie jak poprzednicy.Transakcja na…

Podobnie jak poprzednicy.Transakcja na około 2200zł z dnia 21.10 do dzisiaj cisza.Dodzwonienie to 9 godzin czekania i graniczy z cudem.Zostałem zapewniony o przyśpieszeniu realizacji transakcji i nic to nie dało.!!!!!
Chętnie wezmę udział w pozwie.

21 octobre 2024
Noté 1 sur 5 étoiles

Sama czekam od 21.10.2024 r na przelew…

Sama czekam od 21.10.2024 r na przelew od nich. Dodzwonić się do nich graniczy z cudem,chociaż raz mi się udało,i Pani na infolinii stwierdziła ,że wyśle im prośbę o szybsze rozpatrzenie. Do tej pory żadnego przelewu !!! Nigdy więcej nie wymienię przez cinkciarz.pl pieniędzy ! Po 2, miały być ugody w profilu,do tej pory żadnego dokumentu na gwarancję zwrotu pieniędzy !!!

27 novembre 2024

Brak kontaktu

Pierwszy raz dostałam dane do polskiego banku zamiast angielskiego żeby zrobić przelew z Anglii. Próbuję się z nimi skontaktować ale nie odpisali na wiadomości i maile od piątku, dziś dzwoniłam i brakło mi pieniędzy na karcie bo byłam 14 w kolejce i tyle czekałam.
Czy oni mogą obciążyć klienta za rezygnacje z transakcji ?
Ja nie chce wysłać pieniędzy na ich polskie konto bo mogłam od razu wysłać na swoje polskie konto bo bank z Anglii tak samo mnie obciąży.

22 novembre 2024

Transakcje z 13 i 15 pazdziernika

Zlecilem dwie transakcje 299419641277 oraz 211455022975. Pierwsza 13.10 na 500 euro, druga 15.10 na 600 euro. Do tej pory nie otrzymalem pieniedzy, a jest koniec listopada. Na zadne maile nie odpowiadaja, dodzwonic sie nie mozna. Miala sie pojawic ugoda w profilu i tez sie nie pojawia. Ja rowniez moge sie dolaczyc do pozwu zbiorowego. Mam nadzieje ze pieniadze odzyskam, ale nigdy wiecej nic tam nie wymienie. Korzystalem z cinkciarza od 13 lat, wszystkim go polecalem. Teraz korzystam w uslug konkurencji i jestem bardzo zadowolony.

26 novembre 2024

Porażka

8 lat korzystam z usług cinkciarza i nigdy nie było problemu.
29 października zleciłem wymianę 2.000€ i do dziś nie otrzymałem pieniędzy. Infolinia nie funkcjonuje jak i cała reszta. Jestem zaskoczony sytuacją i mam nadzieję, że do 31.12.24 otrzymam swoje pieniądze.

25 novembre 2024

Oszukany

Czekam na realizację zlecenia od 06.11.2024. W odpowiedzi na wysłane do cinkciarz.pl maile (bo dodzwonić się nie można) dostaję po kilku dniach informacje, żebym się uzbroił w cierpliwość, że to przejściowe kłopoty i że najpóźniej do 31.12.2024 pieniądze wpłyną na moje konto pod warunkiem, że podpiszę ugodę, którą wyślą na mój profil. Mija tydzień i żadnej ugody nie ma w profilu. Proszę o info jak można dołączyć do pozwu zbiorowego.

6 novembre 2024

W dniu 10.X

W dniu 10.X. 2024r zleciłem wypłaty z porfela EUR nr transakcji 337080990613 oraz z portfela PLN nr transakcji 369792133771. Do dzisiaj 24.XI. 2024 nie otrzymałem środków na moje konta a pilnie potrzebuję tych pieniędzy.

10 octobre 2024

Porażka

Porażka! Zleciłam przewalutowanie 30.10 500€ na złotówki. Do dziś oczywiście cisza. 😵 Zero kontaktu przez telefon czy email. Miras jeśli to przeczytasz jak można dołączyć do pozwu zbiorowego? Mój numer telefonu: 797952238. Pozdrawiam Sandra

24 novembre 2024

cinkciarz.pl to oszuści

zleciłem wymianę PLN na walutę kilkanaście dni temu , transakcja jest wciąż "w realizacji". Mieli obowiązek jej realizacji w ciągu kilku godzin. Okazało się, że w momencie kiedy przyjęli środki do realizacji , nie mieli już do tego prawa bo knf im cofnął wcześniej wszelkie zgody. To co wyrabia ta firma to jeden wielki wał. Prokuratura i policja też w tej sprawie praktycznie nic nie robią, chociaż jest im doskonale znana. Wygląda na to, że w cinkciarz wiedzieli, że upadają więc postanowili na koniec ukraść pieniądze klientów, aby potem je wyprowadzić i się ulotnić. Osobiście wątpię, że kiedyś odzyskam wpłacone pieniądze, natomiast skurwysynom nie odpuszczę nawet jeśli miał do tego jeszcze dopacić.

5 novembre 2024

Wymiana euro

Ja wymieniałam 10 października i nic . Ktoś pisze że dokonał wymiany walut 17 października i już dostał.Znaczy że nie płacą wg daty. pozdrawiam

10 octobre 2024

Czytając niektóre komentarze tutaj

Czytając niektóre komentarze tutaj, można złapać się za głowę w jakim ciemnogrodzie niektórzy ludzie żyją. Ewentualnie pod jakim kamieniem. 1) Afera Cinkciarza trwa na dobre od początku października, kiedy to w dniu 2 października Komisja Nadzoru Finansowego wydała jednogłośnie decyzję cofającą zezwolenie na świadczenie przez Conotoxia (jak ktos nie wie co to, to niech wygoogluje - wykona podstawowy wysilek intelektualny) uslug płatniczych w charakterze krajowej instytucji płatniczej. A ludzie wymieniali waluty w cinkciarzu jeszcze w listopadzie i teraz wielkie zdziwko, że nie ma kasy ... 2) wystarczy dołączyć do grupy typu "Oszukani przez Cinkciarz" na facebooku i zobaczyć tysiące postów- np. że ludzie czekają jeszcze na przelewy od 8 pazdziernika, 3) Credit Agricole faktycznie nie realizuje przelewów do Cinkciarza od 24 pazdziernika i niech klienci Cinkciarza się cieszą, przynajmniej ich środki nie utoną w piramidzie finansowej. Banki
maja obowiązek realizowac przepisy dotyczące przeciwdziałaniu praniu brudnych pieniedzy. Ten bank nie blokował zadnych środków wskutek czego cinkciarz rzekomo stracił płynność finansowa, tylko prawidlowo zareagowal na decyzję KNF cofającą zezwolenie na świadczenie przez Conotoxia usług płatniczych w charakterze krajowej instytucji płatniczej. CZYLI W MOMENCIE KIEDY JUZ Cinkciarz przestal wymienic pieniadze, a ludzie czekali na nie po kilka tygodni, 4) polowa ludzi tutaj i tak nie zrozumie o czym tutaj mowa, a więc odradzam czytać ten post.

11 octobre 2024
Noté 3 sur 5 étoiles

Zmowa banków

Niestety dzisiaj dowiedziałam się, że Credit Agricole wstrzymał przelewy od 24.10.2024 od Cinkciarz.pl
Więc to nie do końca wina Cinkciarza

21 novembre 2024
Noté 3 sur 5 étoiles

ponad 4 lata korzystałem z usług…

ponad 4 lata korzystałem z usľug Cinkciarza, a moją kartą debitową nie miałem nigdy problemu (Kanada, Peru, Namibia, Niemcy) . Starałem się nie wpłacać za dużo na wypadek utraty karty, etc. Szkoda, że Cinkciarza dopadł kryzys - mysle, że faktycznie banki oferujące lichwiarskie przeliczniki wakut są zamieszane w całą sprawę. Tak czy inaczej 18.10 zlecilem wypłate 609 zł na wszelki wypadek i do dziś nie otrzymałem ich na konto. W całym okresie "zaoszczędziľem" na darmowych wypłatach w bankomatach i dobrych kursach o wiele więcej niż to co teraz jest zablokowane. Mam nadzieję, że Cinkciarz stanie na nogi, a jak tylko zauważę "pľynność" w realizacjach to wrócè! Oczywiście wtedy "poprawię" na 5 gwiazdek 😉

18 octobre 2024

Cinkciarz is dead

Kłamią, że codziennie realizują przelewy zwrotne a moje niezrealizowane zlecenie wypłaty czeka już prawie od miesiąca (25.10)

25 octobre 2024
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus