Collin Crowdfund Avis

2 853
TrustScore 4.5 sur 5

4,4

Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik heb goede ervaringen met Collin Crowdfund. Alles wordt keurig netjes bijgehouden en is inzichtelijk op de app. Fijn dat er op 2 manieren getoetst wordt op risico. Als er betalingsachterstanden bij... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Mooie spreiding van projecten. Kleinere projecten, die aantrekkelijk zijn, zijn relatief snel vol. Communicatie kan beter als een project niet volgens planning loopt. Ik hoor liever iedere wee... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Al een tijd maak ik gebruik van Collin, genoeg nieuwe investeringskansen, maar bij "kleinere" bedragen, ga dan maar stipt 11u klaar zitten om in te schrijven, anders is hij volgeschreven. Laatste tijd... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Institution financière

Écrit par l'entreprise

Collin Crowdfund is het crowdfunding platform voor kredietwaardige MKB-bedrijven die alternatieve (groei)financiering zoeken middels serieuze investeerders.

Écrit par l'entreprise

Collin Crowdfund biedt ondernemers ruimte via serieuze investeerders!
Collin Crowdfund is een deskundig, toegankelijk en transparant crowdfunding platform voor gevestigde, kredietwaardige MKB-bedrijven, die financiering zoeken voor hun ambities. Serieuze investeerders bereiken via Collin mooie rendementen tegen verantwoorde risico’s.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Demande des avis aux clients

A répondu à 81 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 2 semaines

Tous les avis

(2 853)

500 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Fijn platform

Fijn platform, werkt goed met update in app en e-mail. Ook betalingen doen en ontvangen werkt goed.

16 avril 2026

Beste Ramon,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te lezen dat u ons platform prettig vindt werken en dat de updates via de app en e-mail goed bevallen. Ook mooi dat het doen en ontvangen van betalingen soepel verloopt.

Noté 3 sur 5 étoiles

Zakelijke leningen

Collin vervult een behoefte in financiering van veel bedrijven. Vind ik persoonlijk een goede zaak. Maar de beoordeling van financiële draagkracht van afzonderlijke bedrijven kan beter in mijn beleving.
Ik heb nu een paar leningen uitstaan met de kwalificatie laag risico waarbij na een paar maanden al financiële achterstand ontstaat door achterwege blijven van de maandelijkse rente en afgesproken aflossing termijnen.

17 août 2026

Beste Arjan,

Dank voor uw review en uw toelichting. Fijn om te lezen dat u de rol van Collin Crowdfund in de financiering van ondernemers waardeert.

Tegelijkertijd begrijpen wij uw zorg wanneer bij enkele leningen al relatief snel betalingsachterstanden ontstaan. Ook bij projecten met een lagere risicokwalificatie blijft investeren risico met zich meebrengen. De kwalificatie is gebaseerd op de beschikbare informatie en analyse op het moment van publicatie, maar kan helaas nooit uitsluiten dat de financiële situatie van een onderneming later verandert.

Wanneer er sprake is van achterstanden, volgt onze afdeling Beheer dit actief op en communiceren wij hierover via de projectupdates. Mocht u behoefte hebben aan een nadere toelichting op specifieke dossiers, dan kijken wij graag met u mee via beheer@collincrowdfund.nl.

Noté 5 sur 5 étoiles

Zelf investeren met eigen methode en…

Zelf investeren met eigen methode en strategie, zelf bepalen waar en hoeveel jd wil investeren. Helemaal prima

14 août 2026

Beste,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te lezen dat u de vrijheid waardeert om zelf te bepalen waarin en hoeveel u investeert. Juist die eigen regie, gecombineerd met duidelijke projectinformatie, vinden wij belangrijk voor een weloverwogen investeringskeuze.

Duidelijk investeringsaanbod

Duidelijk investeringsaanbod met een goede duiding van de opbrengsten en de risico’s. Uiteindelijk heb ik een afgewogen oordeel kunnen vellen over mijn investering.

14 août 2026

Beste Frank,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te lezen dat u het investeringsaanbod als duidelijk ervaart en dat de opbrengsten en risico’s goed worden toegelicht. Juist die transparantie vinden wij belangrijk, zodat iedere investeerder een weloverwogen keuze kan maken.

Eenvoudig en betrouwbaar

Eenvoudig en betrouwbaar

6 août 2026

Beste,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te horen dat u Collin Crowdfund als eenvoudig en betrouwbaar ervaart. Dat is precies waar wij ons platform op blijven richten.

Noté 5 sur 5 étoiles

Prima voor geld dat je echt niet nodig hebt

We investeren al jaren via Collin Crowdfunding, en dat gaat prima. Je moet er wel rekening mee houden dat iedere investering het risico inhoudt dat het een keer misgaat. Maar je kunt kleine bedragen beleggen, meestal minimaal 500, maar bij een deel minimaal 100 euro, en door je beleggingen te spreiden, beperk je het risico uiteraard.
Twee dingen om echt rekening mee te houden: je moet er vaak snel bij zijn om te kunnen investeren in een nieuwe kans, soms zijn nieuwe kansen binnen minuten volgeschreven. En je geld ligt echt vast, het wordt langzaam met rente afgelost, maar in de tussentijd kun je er echt niet bij.

24 novembre 2025

Beste Runa,

Dank voor uw uitgebreide en mooie review. Fijn om te lezen dat u al jaren via Collin Crowdfund investeert en dat dit naar tevredenheid verloopt.

U benoemt terecht dat investeren risico’s met zich meebrengt en dat spreiding belangrijk is. Ook klopt het dat gelden gedurende de looptijd van een lening vaststaan en via rente en aflossing worden terugbetaald. Daarom vinden wij het belangrijk om per project duidelijke informatie te geven over onder meer risico’s, zekerheden en looptijd.

Dat projecten soms snel volgeschreven zijn, herkennen wij. Dit komt onder andere doordat een deel van de funding kan plaatsvinden via het Collin MKB Leningen Fonds, eerdere investeerders en de innercrowdfase, voordat een project publiekelijk live gaat. Onze tip is daarom om pushmeldingen aan te zetten en tijdig in te loggen wanneer een nieuw project wordt aangekondigd.

Zaken goed op orde

Zaken goed op orde. Duidelijke communicatie over projecten en zeer net rendement

13 août 2026

Beste Joost,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te lezen dat u vindt dat wij onze zaken goed op orde hebben. Ook uw compliment over de duidelijke communicatie rondom projecten en het nette rendement waarderen wij zeer.

Betrouwbaar platform

Investeringsmogelijkheden worden goed gepresenteerd qua risico en zekerheden. Goede communicatie vanuit dit platform. Ik gebruik verschillende crowdfund platformen, maar Collin staat bij nummer 1

11 août 2026

Beste Bart,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te lezen dat u onze presentatie van investeringsmogelijkheden, risico’s en zekerheden waardeert. Ook uw compliment over onze communicatie stellen wij zeer op prijs.

Dat u Collin, naast andere crowdfundingplatformen, op nummer 1 zet, zien wij als een groot compliment. Dank voor uw vertrouwen.

Transparant en betrouwbaar

Transparant, duidelijk, overzichtelijk, tijdige aankondiging van toekomstige investeringen, makkelijk in gebruik. Betrouwbaar.

3 août 2026

Beste,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te lezen dat u Collin Crowdfund als transparant, duidelijk en betrouwbaar ervaart. Ook goed om te horen dat de aankondigingen van toekomstige investeringen en het gebruiksgemak positief opvallen. Daar blijven we ons iedere dag voor inzetten.

Noté 2 sur 5 étoiles

Beste Eric,

Dank voor uw review. Vervelend om te horen dat u onze communicatie als traag heeft ervaren. Dat is uiteraard niet de ervaring die wij willen bieden. We streven juist naar een persoonlijke en duidelijke opvolging, zeker wanneer er vragen of opmerkingen spelen.

Wilt u uw ervaring verder toelichten? Dan kijken wij graag met u mee. U kunt ons bereiken via info@collincrowdfund.nl of telefonisch via 085 401 6546.

Overall goed

Goed bereikbaar, Behoorlijk rendement. Goede IT

10 août 2026

Beste Eric,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te horen dat u tevreden bent over onze bereikbaarheid, het behaalde rendement en onze IT. We blijven ons inzetten om het investeren via Collin Crowdfund zo duidelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Noté 5 sur 5 étoiles

Goede service en aandacht voor details

Gewoon een goede service bij aangaan van nieuwe crowdfunding-projecten; klopt altijd tot op de laatste euro. En het risico wordt inzichtelijk gemaakt (is nooit nul natuurlijk).

9 août 2026

Beste Andre,

Dank voor uw vijf sterren en uw mooie review. Fijn om te horen dat u tevreden bent over onze service en de zorgvuldige afhandeling van nieuwe investeringsprojecten. Goed ook dat u de transparantie rondom de risico's waardeert; investeren brengt altijd risico's met zich mee, en we vinden het belangrijk om daar zo duidelijk mogelijk over te informeren.

Prima

Prima, jullie maken waar wat je zegt.

7 juillet 2026

Beste Erik,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te horen dat u ervaart dat wij waarmaken wat we beloven. Dat waarderen wij enorm.

Helderheid

Werkwijze is heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

6 août 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u onze werkwijze als overzichtelijk en gebruiksvriendelijk ervaart.

Noté 5 sur 5 étoiles

alles wordt goed en menselijk maar ook…

alles wordt goed en menselijk maar ook zakelijk afgehandeld

1 août 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u onze aanpak als zowel menselijk als zakelijk ervaart. We vinden het belangrijk om iedere financiering op een zorgvuldige en professionele manier te begeleiden.

Betrouwbaar bedrijf

Ik doe nu 2 jaar investeringen via Collin en het bevalt heel goed. Goede communicatie en interessante investeringen.

2 juin 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren en uw mooie review. Fijn om te horen dat u al twee jaar met tevredenheid via Collin investeert. Goed ook dat u onze communicatie en de investeringsmogelijkheden waardeert.

Noté 5 sur 5 étoiles

Al jaren met kleine plukjes aan het…

Al jaren met kleine plukjes aan het beleggen via Collin (begonnen via KNAB). Een ideaal instrument. Je ziet waarin je belegd, krijgt voldoende achtergrondinformatie en derhalve inzicht in risico’s. Daarnaast altijd inzichtelijk welke onderpanden onder de leningen liggen. Het rendement is gezien de risico’s meer dan fatsoenlijk. En bij een belegging die minder goed liep heeft Collin het voortouw genomen en mij het vertrouwen gegeven dat uiteindelijk in elk geval de hoofdsom weer terugkomt (ook al duurt het iets langer). Door tijdig al een reservering op de investering te nemen laten ze je zien dat er een mogelijk issue aankomt.
Mijn suggestie voor verbetering (zeker bij langer lopende projecten) is om vanuit de investeerder (gecheckt door Collin) elke 9-12 maanden een update te laten geven over de voortgang van het project.

22 juillet 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren en uw uitgebreide review. Fijn om te horen dat u al jarenlang met tevredenheid via Collin investeert en onze informatievoorziening, transparantie en de opvolging van dossiers waardeert.

Ook dank voor uw suggestie om bij langer lopende projecten periodiek een update te geven. We vinden dit een waardevolle gedachte en nemen uw feedback mee bij de verdere ontwikkeling van onze communicatie richting investeerders.

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u ons platform als duidelijk en overzichtelijk ervaart.

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u ons platform als netjes en overzichtelijk ervaart.

Zeer tevreden!

24 juin 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u zo tevreden bent over Collin Crowdfund. Dat waarderen wij enorm.

Collin Crowdfund

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus