Collin Crowdfund Avis

2 853
TrustScore 4.5 sur 5

4,4

Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

We investeren al jaren via Collin Crowdfunding, en dat gaat prima. Je moet er wel rekening mee houden dat iedere investering het risico inhoudt dat het een keer misgaat. Maar je kunt kleine bedragen... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik heb goede ervaringen met Collin Crowdfund. Alles wordt keurig netjes bijgehouden en is inzichtelijk op de app. Fijn dat er op 2 manieren getoetst wordt op risico. Als er betalingsachterstanden bij... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Mooie spreiding van projecten. Kleinere projecten, die aantrekkelijk zijn, zijn relatief snel vol. Communicatie kan beter als een project niet volgens planning loopt. Ik hoor liever iedere wee... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Al een tijd maak ik gebruik van Collin, genoeg nieuwe investeringskansen, maar bij "kleinere" bedragen, ga dan maar stipt 11u klaar zitten om in te schrijven, anders is hij volgeschreven. Laatste tijd... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Institution financière

Écrit par l'entreprise

Collin Crowdfund is het crowdfunding platform voor kredietwaardige MKB-bedrijven die alternatieve (groei)financiering zoeken middels serieuze investeerders.

Écrit par l'entreprise

Collin Crowdfund biedt ondernemers ruimte via serieuze investeerders!
Collin Crowdfund is een deskundig, toegankelijk en transparant crowdfunding platform voor gevestigde, kredietwaardige MKB-bedrijven, die financiering zoeken voor hun ambities. Serieuze investeerders bereiken via Collin mooie rendementen tegen verantwoorde risico’s.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Demande des avis aux clients

A répondu à 81 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 2 semaines

Tous les avis

(2 853)

500 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Duidelijke app

Duidelijke app. Duidelijke communicatie, en ook belangrijk, de betalingen lukken altijd.

8 juillet 2026

Beste Simon,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u onze app als duidelijk ervaart en tevreden bent over onze communicatie. Goed om te lezen dat ook de betalingen altijd correct verlopen.

Klopt en snel

7 juillet 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u onze dienstverlening als snel en correct ervaart.

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u tevreden bent over onze duidelijke communicatie.

Prima!

Eerlijke professionele adviezen. Handige app !

6 juillet 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u tevreden bent over onze eerlijke en professionele werkwijze en de gebruiksvriendelijke app.

Noté 1 sur 5 étoiles

Alleen maar betalingsachterstanden

Enkele jaren geleden vol goede moed begonnen met mijn 'investeringsavontuur' bij Collin Crowdfund. In de eerste jaren steeds meer projecten gesteund met relatief kleine bedragen. Alles ging voorspoedig: rente en aflossingen werden netjes en tijdig betaald. Ook volgden er nieuwe leuke projecten.

Ongeveer op het moment dat Collin Crowdfund besloot de Duitse markt te betreden, ging het snel bergafwaarts met mijn portefeuille. Zo snel, dat er inmiddels 5 van de ca. 30 projecten een betalingsachterstand hebben, en van één van die projecten waarschijnlijk een afboeking wacht. Het enige waar Collin het afgelopen jaar in grossiert is 'fan'mails van de heer drs. Bas Denissen RA, die te melden heeft dat er wederom niet betaald wordt door een project, en dat zekerheden moeten worden uitgewonnen.

Inmiddels is mijn bruto rendement in het laatste jaar gedaald van 8% naar 4%. Let wel: daar moet inflatie en Box 3 nog van af. Gisteren ontving ik de zoveelste onheilstijding van de heer drs. Bas Denissen RA, waarin wéér een betalingsachterstand wordt gemeld. Netto loop ik nu feitelijk ondernemersrisico tegen een rendement van nihil. En dan moet ik nog hopen dat het bij deze betalingsachterstanden blijft.

Eén wanbetaler wil ik graag nader noemen. Deze heer heeft enkele projecten aangeboden via Collin. Er werd geschermd met prachtige Duitse zekerheden en het netto privé vermogen van deze meneer van circa 200 miljoen euro. In de praktijk is het enige wat ik van dit project ooit heb gezien een veelvoud van... u raadt het al: mails van de heer drs. Bas Denissen RA dat deze meneer het vertikt om zich aan de afspraken te houden. In de tussentijd steekt hij mijn investering lekker in zijn zak.

Ik heb al een tijd geleden besloten om te stoppen met investeren bij Collin Crowdfund. Ik ontvang geen nieuwe investeringskansen meer. De app staat gesluimerd en ik wacht passief af of er nog uitkeringen worden overgemaakt op mijn betaalrekening. De mails van de heer drs. Bas Denissen RA verdwijnen inmiddels in de spambak.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een platform waar je zo nu en dan een ondernemer kan ondersteunen: prima. Ben je op zoek naar rendement? Kijk ergens anders. Specifiek met betrekking tot de door Collin genoemde zekerheden, en dan nog in het bijzonder de door hen geadverteerde prachtige sterke Duitse zekerheden. Het beste wat je met die zekerheden kan doen is ze op papier printen, en meenemen naar het toilet om er je kont mee af te vegen. Want méér dan dat zijn ze niet waard.

Collin Crowdfund: les geleerd. Nooit meer.

Edit: naam debiteur vewijderd per 17-08-2026 n.a.v gedeeltelijke aflossing achterstallige leningen.

15 juillet 2026
Avis spontané

Beste Rob,

Dank dat u de tijd heeft genomen om uw ervaringen zo uitgebreid met ons te delen. We vinden het jammer om te lezen dat uw ervaringen ertoe hebben geleid dat u heeft besloten te stoppen met investeren via ons platform.

We herkennen ons niet in het algemene beeld dat u schetst over onze dienstverlening en de waarde van de zekerheden die bij financieringen worden verstrekt. Iedere financieringsaanvraag wordt zorgvuldig beoordeeld op basis van de op dat moment beschikbare informatie, zekerheden en risico's. Tegelijkertijd kunnen omstandigheden gedurende de looptijd veranderen, waardoor dossiers zich anders ontwikkelen dan vooraf werd verwacht.

Wij begrijpen dat betalingsachterstanden en langdurige hersteltrajecten een negatieve invloed kunnen hebben op het ervaren rendement van een portefeuille. Ons team Beheer zet zich bij ieder dossier actief in om de belangen van investeerders zo goed mogelijk te behartigen en, waar mogelijk, een zo goed mogelijk resultaat te realiseren.

Ondanks uw teleurstelling danken wij u voor de jaren waarin u via Collin heeft geïnvesteerd en voor het delen van uw feedback.

Heel transparant en betrouwbaar

Heel transparant en betrouwbaar! Weinig omkijken naar lopende investeringen.

Beste Cor,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te horen dat u ons platform als transparant en betrouwbaar ervaart. Goed ook dat u aangeeft weinig omkijken te hebben naar uw lopende investeringen.

Hele goede website

Hele goede website. Overzichtelijk en makkelijk. Wordt goed op de hoogte gehouden van regelingen/afspraken rondom achterstanden indien van toepassing.

Beste Rob,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te horen dat u onze website als overzichtelijk en gebruiksvriendelijk ervaart. Goed ook dat u tevreden bent over de manier waarop wij u informeren over ontwikkelingen bij achterstanden, wanneer dat van toepassing is.

Noté 4 sur 5 étoiles

Duidelijk en heldere uitleg hoe eea…

Duidelijk en heldere uitleg hoe eea werkt.
Dit geeft vertrouwen

Beste,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te horen dat u onze uitleg als duidelijk en helder ervaart en dat dit bijdraagt aan uw vertrouwen in Collin.

Efficiënt en betrouwbaar

Efficiënt en betrouwbaar

Beste Rolf,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u ons platform als efficiënt en betrouwbaar ervaart.

Professionele organisatie

Professionele organisatie, duidelijke informatie verstrekking, houdt zich aan gemaakte afspraken en heeft een no-nonsense beleid.

Beste Simon,

Dank voor uw vijf sterren en uw mooie review. Fijn om te horen dat u onze organisatie als professioneel ervaart en tevreden bent over de duidelijke informatievoorziening, het nakomen van afspraken en onze no-nonsense aanpak.

Noté 4 sur 5 étoiles

Opzicht alles goed met kanttekening

Opzicht alles goed. Alleen jammer dat je oude investeringen welke verlopen/uitgekeerd zijn niet apart kan zetten en/of verwijderen

Beste,

Dank voor uw review. Fijn om te horen dat u over het algemeen tevreden bent over ons platform.

Uw suggestie om verlopen of volledig afgeloste investeringen apart te kunnen zetten of te verbergen is een waardevolle aanvulling. We nemen deze feedback mee in de verdere ontwikkeling van ons platform.

Vertrouwen

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u vertrouwen heeft in onze dienstverlening. Dat waarderen wij enorm.

Professioneel

Professioneel - correcte communicatie en opvolging.

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u tevreden bent over onze professionele werkwijze, communicatie en opvolging.

Noté 5 sur 5 étoiles

Lage instap en grote spreiding mogelijk…

Lage instap en grote spreiding mogelijk als je er op tijd bij bent, voor je het weet is de lening vol getekend. een enkele keer valt er eentje om, maar dat is het risico van beleggen, maar door de grote spreiding is het niet zo pijnlijk.

Beste Koos,

Dank voor uw vijf sterren en uw mooie review. Fijn om te horen dat u de lage instap en de mogelijkheden om goed te spreiden waardeert. Ook goed dat u het belang van spreiding benoemt; dat helpt om risico's over meerdere investeringen te verdelen.

Noté 3 sur 5 étoiles

Het % voorzien is nogal fors

Het % voorzien is nogal fors. Zijn de parameters die gebruikt worden voor de beoordeling van de risico's niet te optimistisch? Welke risico's zijn er voor Collin bij een oninbare verstrekking?

2 juillet 2026

Beste,

Dank voor uw review. We begrijpen dat de hoogte van de voorzieningen en de risico-inschatting vragen kunnen oproepen.

Bij iedere financieringsaanvraag voeren wij een zorgvuldige beoordeling uit op basis van de informatie die op dat moment beschikbaar is. Ondanks deze beoordeling kunnen omstandigheden gedurende de looptijd veranderen, waardoor een financiering alsnog in de problemen kan komen. In dergelijke situaties zet onze beheerafdeling zich actief in om de belangen van investeerders zo goed mogelijk te behartigen en waar mogelijk zekerheden uit te winnen.

We gaan graag met u in gesprek om uw vragen over onze risicoanalyse en werkwijze verder toe te lichten. U kunt hiervoor contact opnemen via info@collincrowdfund.nl of 085 401 6546.

Zeer betrouwbaar

2 juillet 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u ons platform als zeer betrouwbaar ervaart. Dat waarderen wij enorm.

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u tevreden bent over onze heldere en snelle communicatie.

Betrouwbaar

Duidelijk, transparant en betrouwbaar. Daarnaast houden ze je op de hoogte van aanpak wanbetalers.

Beste,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te horen dat u ons platform als duidelijk, transparant en betrouwbaar ervaart. Goed ook dat u de communicatie over de aanpak bij betalingsachterstanden waardeert.

Duidelijk

Duidelijk, overzichtelijk en snel

Beste,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te horen dat u ons platform als duidelijk, overzichtelijk en snel ervaart.

Fijne manier van beleggen

Fijne manier van beleggen. Wel wat meer risico dan de bank maar ook een hoger rendement.

8 juillet 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u investeren via ons platform als een prettige manier van beleggen ervaart. Goed om te lezen dat u de balans tussen risico en rendement waardeert.

L’expérience Trustpilot

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus