Collin Crowdfund Avis

2 853
TrustScore 4.5 sur 5

4,4

Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

We investeren al jaren via Collin Crowdfunding, en dat gaat prima. Je moet er wel rekening mee houden dat iedere investering het risico inhoudt dat het een keer misgaat. Maar je kunt kleine bedragen... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik heb goede ervaringen met Collin Crowdfund. Alles wordt keurig netjes bijgehouden en is inzichtelijk op de app. Fijn dat er op 2 manieren getoetst wordt op risico. Als er betalingsachterstanden bij... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Mooie spreiding van projecten. Kleinere projecten, die aantrekkelijk zijn, zijn relatief snel vol. Communicatie kan beter als een project niet volgens planning loopt. Ik hoor liever iedere wee... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Institution financière

Écrit par l'entreprise

Collin Crowdfund is het crowdfunding platform voor kredietwaardige MKB-bedrijven die alternatieve (groei)financiering zoeken middels serieuze investeerders.

Écrit par l'entreprise

Collin Crowdfund biedt ondernemers ruimte via serieuze investeerders!
Collin Crowdfund is een deskundig, toegankelijk en transparant crowdfunding platform voor gevestigde, kredietwaardige MKB-bedrijven, die financiering zoeken voor hun ambities. Serieuze investeerders bereiken via Collin mooie rendementen tegen verantwoorde risico’s.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Demande des avis aux clients

A répondu à 81 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 2 semaines

Tous les avis

(2 853)

500 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Noté 5 sur 5 étoiles

Goed platform en strenge screening

Goed platform en strenge screening. Mooie app en intresante projecten.

24 novembre 2025

Beste Richy,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u tevreden bent over ons platform, de zorgvuldige screening, de app en de interessante investeringsprojecten.

Heldere beschrijving en…

Heldere beschrijving en gebruikersvriendelijk app!
Dit gezegd hebbende is het in het recente verleden herhaaldelijk gebeurd dat zelfs met risico inschatting van ‘laag’ en zelfs ‘niet van toepassing’, het investeringsobject zeer korte tijd na de ingangsdatum financieel in de problemen kwam. De vraag rijst dan of de risico analyse methode nog wel accuraat is?

8 juillet 2026

Beste Paul,

Dank voor uw review. Fijn om te horen dat u onze projectbeschrijvingen en de gebruiksvriendelijkheid van de app waardeert.

We begrijpen uw vraag over de risico-inschatting. Bij iedere financieringsaanvraag voeren wij een zorgvuldige beoordeling uit op basis van de informatie die op dat moment beschikbaar is. Helaas kunnen omstandigheden tijdens de looptijd veranderen, waardoor ook projecten met een aanvankelijk laag risicoprofiel in de problemen kunnen komen.

Mocht u hierover of over een specifiek project vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@collincrowdfund.nl of 085 401 6546. We gaan hierover graag met u in gesprek.

Alles heel transparant en duidelijk

Alles heel transparant en duidelijk

8 juillet 2026

Beste,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te horen dat u onze dienstverlening als transparant en duidelijk ervaart.

Noté 5 sur 5 étoiles

Collin houd me op de hoogte wanneer een…

Collin houd me op de hoogte wanneer een klant achterstand heeft met betalingen. Er wordt met de klant gecommuniceerd en er wordt feedback geven aan de investeerders.

7 juillet 2026

Beste Ria,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u tevreden bent over de manier waarop wij investeerders op de hoogte houden wanneer er betalingsachterstanden ontstaan. Goed om te lezen dat u de communicatie met de ondernemer en de terugkoppeling aan investeerders waardeert.

Noté 5 sur 5 étoiles

ViSnel en professioneel traject om tot financiering te komen

Vincent Schneider en zijn collega's waren in het vervolg op het eerste traject met Qonsult erg behulpzaam en hebben mijn businesscase samen met mij goed voorbereid.
De financieringsvraag is na het opstellen en uitzetten van de stukken binnen 1 dag ingevuld.

1 juillet 2026
Avis spontané

Beste Paul,

Dank voor uw vijf sterren en uw mooie review. Fijn om te horen dat u het financieringstraject als snel en professioneel heeft ervaren. We geven uw complimenten graag door aan Vincent Schneider en zijn collega's.

Mooi dat uw businesscase goed is voorbereid en dat de financieringsaanvraag vervolgens al binnen één dag succesvol is ingevuld.

Sinds 2023 investeer ik

Sinds 2023 investeer ik en stel een consistente lijn vast. Geen loze beloften, geen onzinverhalen maar 'to-the-point'. Dat schept vertrouwen én een band.

7 juillet 2026

Beste,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te horen dat u sinds 2023 een consistente lijn ervaart en onze duidelijke, no-nonsense aanpak waardeert. Mooi dat dit bijdraagt aan uw vertrouwen in Collin.

Geen speciale opmerkingen

Geen speciale opmerkingen. Collin werkt serieus met passie en vastberadenheid.

2 juillet 2026

Beste,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te horen dat u onze inzet, passie en betrokkenheid waardeert. Daar zetten wij ons iedere dag met veel plezier voor in.

Heel tevreden

Heel tevreden. Veel mooie projecten om te investeren met een goede risk-reward verhouding. Inschrijven via de app werkt feilloos

Beste Ron,

Dank voor uw vijf sterren en uw mooie review. Fijn om te horen dat u tevreden bent over de investeringsprojecten, de goede verhouding tussen risico en rendement en dat het inschrijven via de app feilloos verloopt.

Goed rendement

Goed rendement, adequate informatie, prima app

Beste Hans,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u tevreden bent over het rendement, de informatievoorziening en onze app.

Noté 5 sur 5 étoiles

Zeer betrouwbaar platform waarop ik al…

Zeer betrouwbaar platform waarop ik al jaren naar volle tevredenheid investeer. Mijn gemiddelde netto rendement ligt boven de 6%. Dagelijks worden er interessante projecten aangeboden waaruit snel op te maken is of ik het interessant vind om te investeren. Door het grote aanbod van projecten met een lage minimale investering, is (risico-) spreiding eenvoudig. Opvolging van vertraagde aflossingen doet Collin goed en communiceert hier tijdig en eenduidig over. Als Collin deze werkwijze en resultaten voortzet, blijf ik een loyale investeerder.

Beste Joris,

Dank voor uw vijf sterren en uw uitgebreide review. Wat mooi om te horen dat u al jarenlang naar volle tevredenheid via Collin investeert.

Fijn dat u de ruime keuze aan investeringsprojecten, de mogelijkheden om goed te spreiden en de duidelijke informatie waardeert. Ook goed om te lezen dat u tevreden bent over de communicatie en de opvolging van vertraagde aflossingen.

Dank voor uw vertrouwen en loyaliteit. We doen ons uiterste best om dit ook in de toekomst waar te blijven maken.

Positieve ervaringen

Al een tijd maak ik gebruik van Collin, genoeg nieuwe investeringskansen, maar bij "kleinere" bedragen, ga dan maar stipt 11u klaar zitten om in te schrijven, anders is hij volgeschreven. Laatste tijd ook wel wat meer leningen die slecht lopen helaas. Soms duurt het ook best lang voordat er informatie wordt verstrekt als er een achterstand is. Maar de gemiddelde netto rente is een stuk hoger dan wat je bij een bank krijgt.

Beste,

Dank voor uw review en voor het vertrouwen dat u al langere tijd in Collin stelt.

Fijn om te horen dat u tevreden bent over de investeringskansen en het gemiddelde netto rendement. We begrijpen tegelijkertijd uw opmerkingen over de snelheid waarmee sommige projecten volschrijven en de communicatie bij achterstanden.

Ons team Beheer doet zijn uiterste best om investeerders zo goed mogelijk op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen dossiers. Mocht u vragen hebben over een specifieke investering, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.

Tot nu toe 100% positieve ervaring

Tot nu toe 100% positieve ervaring; investeringsprojecten hebben duidelijke pitch en zijn tot nu toe alle verplichtingen nagekomen. Ook informatievoorziening en support vanuit Collin erg goed. Kortom: zeer tevreden

29 juin 2026

Beste Martin,

Dank voor uw vijf sterren en uw mooie review. Fijn om te horen dat uw ervaringen tot nu toe volledig positief zijn. Goed ook dat u tevreden bent over de duidelijke pitches, de informatievoorziening en de ondersteuning vanuit ons team.

Noté 4 sur 5 étoiles

Er is één punt het zou prettig zijn om…

Er is één punt het zou prettig zijn om een en/of account te hebben. Dit biedt men (nog) niet maar is wel erg wenselijk voor, naar mijn mening privé personen. Ik heb hier al diverse malen naar geïnformeerd maar wordt iets te makkelijk vooruit geschoven. Verder zeer tevreden.

Beste,

Dank voor uw review en uw feedback. Fijn om te horen dat u verder tevreden bent over ons platform.

We begrijpen uw wens voor een en/of-account. Dit is een onderwerp waar vaker vragen over worden gesteld. Op dit moment bieden wij deze mogelijkheid helaas nog niet aan. We waarderen het dat u dit opnieuw onder de aandacht brengt en nemen uw signaal mee in de verdere ontwikkeling van ons platform.

Noté 3 sur 5 étoiles

Wel goed opletten welke investering

Het zijn mooie investeringen, maar de aangegeven rente is altijd bruto omdat er nog 1,1 % aan kosten afgaat. Verder is het jammer dat een hoop investeringen naar een groep gaat die meer dan 100000 euro inleggen. Op deze manier wordt het voor klanten die ook naar die 100000 euro willen moeilijk om door te gaan. Het is voor U belangrijk niet alleen de hoge risico investeringen aan klanten te geven die onder de 100000 euro investeren.

3 juillet 2026

Beste Martijn,

Dank voor uw review en uw uitgebreide feedback. Goed om te horen dat u onze investeringsprojecten waardeert.

Onze beheervergoeding bedraagt 0,1% per maand over het openstaande investeringsbedrag en staat toegelicht op onze tarievenpagina. We begrijpen dat u deze kosten meeneemt in uw afweging en uw netto rendement.

Ook uw opmerkingen over de verdeling van investeringskansen begrijpen we. Bij populaire projecten kunnen leningen voorafgaand aan de publieke openstelling deels worden ingevuld via het Collin MKB Leningen Fonds en de innercrowd van de ondernemer. We blijven zoeken naar een goede balans, zodat investeringskansen voor een brede groep investeerders toegankelijk blijven.

Mocht u hierover nog vragen hebben, dan staat onze servicedesk graag voor u klaar via info@collincrowdfund.nl of 085 401 6546.

Professioneel en transparant crowdfundingplatform

Mijn ervaring met Collin Crowdfunding is erg positief. Het platform is overzichtelijk, professioneel en betrouwbaar. De informatie over de investeringsmogelijkheden wordt duidelijk gepresenteerd, waardoor je goed weet waarin je investeert en welke risico’s erbij horen. Ook de communicatie verloopt prettig en transparant. Betalingen en updates worden netjes afgehandeld, wat veel vertrouwen geeft. Ik waardeer vooral de combinatie van duidelijke uitleg, professioneel beheer en de mogelijkheid om ondernemers direct te ondersteunen. Voor mij is Collin Crowdfunding een fijne en betrouwbare manier om te investeren.

25 juin 2026

Beste Mars,

Dank voor uw vijf sterren en uw uitgebreide review. Fijn om te horen dat u ons platform als overzichtelijk, professioneel en betrouwbaar ervaart. Goed ook dat u de duidelijke informatie over investeringsmogelijkheden, de transparante communicatie en de afhandeling van betalingen en updates waardeert.

Mooi om te lezen dat u via Collin op een prettige manier kunt investeren én ondernemers kunt ondersteunen.

Noté 5 sur 5 étoiles

Altijd accuraat en correct.

Altijd accuraat en correct.
Nooit n fout kunnen ontdekken.
Snelle betaling zonder fouten.
Betrouwbaar.

3 juillet 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u onze dienstverlening als accuraat, correct en betrouwbaar ervaart. Ook goed om te lezen dat de betalingen steeds snel en foutloos verlopen.

Simple

Simple, easy, secure

26 juin 2026

Beste Bianca,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u het platform als eenvoudig, gebruiksvriendelijk en veilig ervaart.

R..V..

Ik vind dat je goed op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen van de investering die even niet goed kunnen aflossen en daar een oplossing voor zoeken

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u tevreden bent over de manier waarop wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom investeringen die tijdelijk niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen en dat u ziet dat er actief naar een oplossing wordt gezocht.

Duidelijk site

Beste Frank,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te horen dat u onze website als duidelijk ervaart.

Noté 3 sur 5 étoiles

Ik ben zo’n 8 jaar investeerder

Ik ben zo’n 8 jaar investeerder. De hoeveelheid dossiers groeit Collin inmiddels boven het hoofd. Ze zijn niet meer zo scherp op de zekerheden en daadkracht bij betalingsachterstanden neemt behoorlijk af

Beste Petra,

Dank voor uw review en voor het vertrouwen dat u ons al zo'n acht jaar geeft.

We vinden het jammer om te lezen dat u onze werkwijze op deze manier ervaart. Zekerheden worden nog altijd zorgvuldig beoordeeld en ook bij betalingsachterstanden worden dossiers actief opgevolgd door onze beheerafdeling. We begrijpen dat dit voor investeerders niet altijd zichtbaar is.

Mocht u uw ervaringen of specifieke dossiers verder willen bespreken, dan komen we graag met u in contact. U kunt ons bereiken via info@collincrowdfund.nl of 085 401 6546.

Collin Crowdfund

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus