Lisez les avis des autres
Voor een luisterlijn word er weinig geluisterd, alleen advies aangedragen om hulp te zoeken. Soms gaat het er om dat iemand gewoon luistert, belangstelling toont en vragen stelt om je beter te begrijp... Voir plus
Meer dan 3 minuten aan de lijn, je hoort steeds een bandje : "het is nog niet gelukt een geschikte medewerker voor u te vinden, blijft u aan de lijn alstublieft" gevolgd door de beltoon Bij de 5e mi... Voir plus
Email gestuurd, bevestiging ontvangen, er zou binnen 2 tot 4 dagen contact opgenomen worden. Niets gehoord. Heel triest, je neemt niet voor niets contact op... Dus zoek geen steun bij deze organisati... Voir plus
À propos de l'entreprise
Informations provenant de diverses sources externes
Bij de Luisterlijn kun je dag en nacht bellen voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek. Je kunt ook chatten of mailen.
Coordonnées de contact
Pays-Bas
- deluisterlijn.nl
Ze noemen het de luisterliin
Ze noemen het de luisterliin, maar ik zit zelf al 13 min te luisteren totdat ze opnemen
Luisterlijn is geweldig
Ik lees hier nogal wat. De Luisterlijn wordt vele duizenden keren per jaar gebeld. Dan staan hier slechts een handjevol reviews van ontevreden personen. De gesprekken die wel helpend waren en hier niet benoemd worden verdienen ook aandacht. Alles dat anderen schrijven heeft ongetwijfeld een kern van waarheid. Maar de perceptie is scheef. Mijn ervaring is een fantastisch helpend luisterend oor, pure menslievendheid van die honderden vrijwilligers. Ze zijn ronduit fantastisch!
Kan niet luisteren naar mijn ervaring
Het zelfde bandje. Hoe weet je mijn probleem, zodra er een "beschikbare medewerker"aan de lijn komt. Dan daarbij ik vertel in privé en in een notendop wat er speelt. De druk voel je door het gesprek heen. Ik ga nu ophangen mevrouw, want ik vind het te heftig wat u heeft meegemaakt. HALLO ik ook. Als ik er al mee om moet gaan en iemand er alleen maar naar hoeft te luisteren, waarom moet ik mij dan bezwaart voelen hierover. jij als luisteraar hoeft het niet te ervaren. Dat ben ik. Dus doe je hetzelfde als de omgeving. Zonder enig advies wordt er gezegd door "de luisterlijn" ik kan er niet mee omgaan, ik ga het gesprek stoppen. Waarom doe(n) je "jullie" je dan zo voor als zijnde luisterlijn.! Mevrouw weet niet wat te doen met de situatie en wederom, de druk vanuit haar wordt groter om op te hangen. Ik overrompeld. Ik vind dat hier een onafhankelijke partij naar moet kijken, in deze setting naar moet luisteren"hoe" reacties overkomen. Onprofessioneel en "kennelijk mag en kun je", je hebben en houden neerleggen. Vertel er dan wel bij dat je als luisteraar bepaalde onderwerpen niet aankunt en dat het gesprek niet langer dan 20 min mag duren. 2 factoren die mij een nog slechter en naar gevoel gaven dan die ik had, voordat ik de luisterlijn belde. Er wordt toch volgens het bandje een juiste beschikbare medewerker gezocht? Dan is mijn naam zeker haas. Je kunt beter met familie of vrienden praten. Hoe moeilijk het soms ook is als je voor het naar bed gaan niet even kan ventileren. Bellen naar de luisterlijn, kan je nachtrust nog meer afnemen.
I had a terrible experience with their…
I had a terrible experience with their operator. Zero empathy, zero attention to my story, zero desire to help or support. He communicated rudely, indifferently, unenthusiastically, and briefly. It seemed as if I had to carry the entire conversation and entertain him. I spent my last bit of energy on this conversation and left without feeling any relief, feeling upset, frustrated, and disappointed.
Geven toch ongevraagd tips en adviezen…
Geven toch ongevraagd tips en adviezen en hebben vaak een oordeel..
Ze luisteren goed naar jou ik ben er…
Ze luisteren goed naar jou ik ben er bl8j mee dat ze er zijn.
Niet bereikbaar nadat mijn zus vaak…
Niet bereikbaar nadat mijn zus vaak heeft geprobeerd contact te krijgen. Zelf ook meermaals geprobeerd of het klopt maar geen contact. Wat heeft dit voor zin bij psychische nood op dat moment?
Aanfluiting en ontgoocheling
Ik heb eindelijk de moed gevonden om contact op te nemen, maar helaas ben ik opnieuw diep teleurgesteld in hoe er met mij is omgegaan. Al tientallen jaren loop ik tegen medische missers aan niet alleen ik, maar in onze hele familie lijkt dit aan de orde. Onlangs kwam ik erachter dat ik jarenlang met een flink ontstoken galblaas ben weggestuurd door artsen. Deze blijkt inmiddels, zelfs verschrompeld. Inmiddels ben ik ernstig ziek en kan ik nauwelijks eten of functioneren.
Deze week werd mijn tweede oom onverwacht opgenomen met uitgezaaide kanke, net als mijn eerste oom. Ook hij werd eerst afgedaan met een antibioticakuur voor “buikklachten”. Ik kan door mijn eigen pijn en zwakte niet bij hem zijn. Zelf werd ik op de SEH eveneens weggestuurd met de mededeling dat het “wel obstipatie” zou zijn, terwijl ik nu al 2 maanden bijna tegen het flauwvallen aanzit.
Wanneer ik dan eindelijk de stap zet om de luisterlijn te bellen, word ik geconfronteerd met een medewerker die zegt dat er een richtlijn van 20 minuten geldt. Twintig minuten lijkt misschien veel, maar weegt niet op tegen een mensenleven en tien jaar medische missers. En dan krijg ik ook nog een opmerking naar mijn hoofd dat mijn lijst met klachten zou klinken alsof ik “30 jaar ouder ben”. Dat is absoluut niet helpend voor iemand die in nood zit.
Ik heb zelf bij vrijwilligerswerk Humanitas geluisterd naar mensen in crisis, én in de zorg gewerkt. Juist daarom vind ik het zorgelijk dat dit soort opmerkingen en tijdsrestricties de norm lijken te zijn. Mensen zoeken hulp omdat ze die nodig hebben. Niet om in een keurslijf geduwd of weggewimpeld te worden.
Dit alles voelt als een enorme aanfluiting en het draagt bij aan gevoel in de steek gelaten te worden door instanties die er juist voor bedoeld zijn om mensen te helpen.
Ik heb 4 sterren gegeven
Ik heb 4 sterren gegeven, want hoewel ik zeker bepaalde kritiek wel herken, heb ik ook heel mooie gesprekken gehad. De Luisterlijn zijn verschillende mensen, en soms klikt het en bij anderen voelde ik oordeel of niet de wil om te luisteren of met adviezen komen waar ik niet om had gevraagd. Dan is zo'n persoon zo. Maar ik heb ook gesprekken gehad die heel fijn waren, en betrokken, persoonlijk en voelde ik me gesterkt of minder eenzaam.
En ook al liep een gesprek soms niet, dat wil niet zeggen dat iemand dan niet zijn of haar best deed en dat hou ik ook voor ogen.
Ik bel af en toe de Luisterlijn en ben toch altijd wel blij dat die mogelijkheid er is, ook al weet je nooit wie je aan de lijn krijgt, maar ja, dat weten zij ook niet :)
Er wordt wel geluisterd
Er wordt wel geluisterd, maar je word ook afgekapt als je te lang praat "want er zijn nog meer mensen die mijn hulp nodig hebben" Ik moest verdorie al 10 minuten wachten voor ik iemand aan de lijn kreeg.
Voor mij gelijk de laatste keer
Als je geen weerwoord geeft ben je ok
Als je geen weerwoord geeft ben je ok. Ps er zijn echt wel goede medewerkers maar ook n paar rotte appels die zelfs depressieve mensen nog verder de grond in kunnen trappen. Kwalijke zaak!
Geen reactie
Dus zoek geen steun bij deze organisatie.
NIET geschikt voor eet en zelfbeeld problematiek!
Ik heb eetproblemen en had even steun en een luisterend oor nodig. Zit jij in de knoop met je zelfbeeld en heb je eetstoornis gerelateerde problemen? Zoek dan GEEN steun op deze chat!!! Het zal per vrijwilliger verschillen, maar deze persoon gaf advies en zei dingen die mijn al verdraaide gedachtes bevestigde en versterkte (adviseerde mij de calorieën van de eetbui die dag te verbanden en niks meer te eten behalve een salade). Ik kan de gedachtengang ergens begrijpen, maar dit is niet iets dat ik moest horen in dat moment. De persoon trok de conclusie dat ik even steun nodig had (wat ook zo was), maar was erg direct en kwam bijna onvriendelijk, belerend en aanvallend over. Het enige dat ik nodig had was een beetje sympathie en iemand die mij moed ik kon spreken. Misschien was mijn problematiek en de kleinere mate hiervan niet geschikt voor deze chat en heb ik het doel ervan verkeerd begrepen. Maar ik voelde me slechter en eenzamer na de chat dan voor de chat.
Life Savers
Life Savers!
Heel veel steun gehad aan de vrijwilligers van de Luisterlijn. Ze luisteren echt, denken met je mee, maar dringen zich niet op en oordelen ook niet.
Denk dat belang is om mensen te…
Denk dat belang is om mensen te isoleren, en geïsoleerd te houden. Is voorbereiding op de-populatie. Eenzame mensen hebben getuige nodig die meekijkt zodat ze niet van kasje naar de muur worden gestuurd.
5 min, nog niemand aan de📞
Ik snap dat t vrijwillig is en om mensen te helpen. Maar na 5 minuten in de wacht is de volgende stap bij veel mensen 133.
Ik vind het gesprek wat ik had erg…
Ik vind het gesprek wat ik had erg veroordelend. Het heet Luisterlijn maar na 1 zin werd al gezegd door meneer dat hij het “licht” had gezien en mij dat helaas niet kon laten zien want daar had hij jaren aan gewerkt. Misschien even luisteren en niet voor God spelen? Ik vond het ontzettend vervelend.
Wilde mijn verhaal kwijt over een…
Wilde mijn verhaal kwijt over een onderwerp waar ik veel last van heb gehad. En soms komt dat weer naar boven. Mevrouw aan de Luisterlijn zei dat ik het wel kon herhalen voor mezelf maar beter was de huisarts maar eens te bellen en daarom ging ze ophangen. Want: tegenwoordig mag je nergens mee zitten. En als je er mee zit moet het meteen gefixt worden want anders vind mevrouw van de Luisterlijn dat je iets verkeerd doet. Je mag alleen vrolijke gevoelens hebben en anders moeten ze weggemaakt worden. Want alles moet leuk zijn. Nou mevrouw, het leven is niet leuk. En de huisarts kan ook mijn problemen niet wegtoveren. En u moet misschien een kopje koffie met de buurvrouw gaan doen als dit is wat u wilt.
Bekant een uur gewacht in de rij voor saus
Besloot om 2 uur snachts te bellen want wilde graag mijn verhaal kwijt en advies/mening van iemand die je niet direct kent. Na mezelf overgehaald te hebben om te bellen stond ik 45 min in een wachtrij en besloot maar op te hangen.
Nog slechter dan amateurs
Nog slechter dan amateurs. En kleineren je, kunnen de gesprekstof ook niet verwerken, en dat noemt zich dan luisteren. Het is eerder ten minste nonchalantie te benoemen. En victim blaming zodat zijzelf hun eigen zijn kunnen manipuleren op jou. Wanneer ze merken dat de normen en waarden alsmede hun inzichten, intelect, en intelligentie geconfronteerd met doortastende vragen gebaseerd op feiten, deinzen ze weg, en geven dan schaamte en schuld in rhetorische denegrerende onbegripvolle asociale manieren ervoor terug alvorens ze ophangen. Geen goed woord voor over. En moralistisch verlagend wat een secundaire victimisatie als gevolg heeft. Kwetsend en heeft eerder blijk te hebben van pestgedrag an wat anders. Ben er erger aan toe, en neemt het geloof in de goedheid van mensen af, zeker omtrent de luisterlijn als een algemeen begrip wordt beschouwd en aangeven een luisterend oor te hebben zijn ze merendeels ongeduldig betichtend en smaadachtig na een meestal enorme wachtrij.
L’expérience Trustpilot
En savoir plus sur les différents types d'avis.