Jag har precis som andra här registrerat mig på en gratisversion av Enkelbok får nu fakturor skickade varje månad. Jag lyckas inte ta bort mitt konto och får ingen hjälp via support. Det här känns som... Voir plus
Kan bara hålla med övriga. Jag har aldrig aktiverat någon prenumeration annat än ett gratiskonto och har nu fått två fakturor. Vid kontaktande av supportmail som enligt deras utsago ska svara inom två... Voir plus
Har precis som andra vittnar om börjat få fakturor i strid ström. Inget svar när jag bestridit (obefintlig kundservice). Förklaringarna företaget har gett här inne är oacceptabla; framstår som att... Voir plus
Sämsta företaget ingen återkoppling sa upp mitt konto direkt 2023-06-08 Då detta inte passade mitt behov Nu 2026-01-20 får jag en faktura som jag bestrider direkt och påpekar att uppsägning skett Och... Voir plus
Enkelbok är ett komplett bokföringsprogram, faktureringsprogram och lönprogram för företag i alla storlekar. Vi gör det enkelt att sköta bokföring, löner och rapportering – helt digitalt och i linje med Skatteverkets krav.
Kungsholms strand 175, 112 48, Stockholm, Suède
A répondu à 88 % de ses avis négatifs
Répond généralement dans un délai d'une semaine
Var ska man börja, stöd inte ett företag som sänder ut falska fakturor till kunder som inte har beställt.
Jag blev själv drabbad idag genom att fått en faktura från detta företag.
Dåliga bortförklaringar kan ni slänga i papperskorgen på kontoret istället för här.
Nej Enkelbok, ni gör inte världen till en bättre plats!

Varning,
Enkelbok har skickat faktura på en tjänst som jag aldrig beställt.

Réponse de Enkelbok AB
Mycket illa att ni nu försöker få in pengar genom att skicka faktura till användare som provat tjänsten för flera år sedan.
Hittade utskicket från er i början av 2025 där ni skriver:
”Om betalning för ditt abonnemang inte är genomförd före förfallodagen kommer ditt konto att avaktiveras.”
Att då skicka en faktura nu i januari 2026 är inte snyggt.

Réponse de Enkelbok AB
Liknande det som andra rapporterar fick jag idag en faktura utan att ha något betalt abonnemang hos Enkelbok.se. Jag testade bara webbplatsen kort gratis under 2023 (valde sedan Spiris) och har inte loggat in sedan dess. Nu får jag en faktura för 2026? Jag har bestridit fakturan och kommer inte att betala.

Réponse de Enkelbok AB
Åter igen väljer företaget att skicka ut falska fakturor och detta fast man tidigare har bekräftat borttagning. Det finns helt klart anledningar till att företaget saknar telefonnummer.
Nu måste vi tillsammans agera genom att:
-Bestrida fakturan.
-Polisanmäl företaget för falsk faktura.
-Är du företagare skicka in det till Varningslistan hos Svensk handel.
Nu är det dags att vi tillsammans agerar.
Detta är inget misstag från deras sida som de skrev om 2025 som svar till personer som känner sig lurade utan personen vill pressa ut varje krona så viktigt att vi tillsammans anmäler detta och gör en polisanmälan så detta får ett slut.
Pratat med ägaren och han ser inget problem att de skickar ut fakturor fast man blivit lovad att man redan 2025 skulle bli bortplockad, man får logga in i systemet själv.
2025 i januari fick jag följande meddelande:
.......
Det är ingen anledning att oroa sig. Vi kommer att ta bort ditt företag
och kreditera din faktura under denna vecka. Du behöver inte betala
något. Vänligen skriv tillbaka till oss om du inte har hört något från
oss innan veckans slut. Vi gör vårt bästa för att hålla våra kunder
nöjda. Tack för ditt tålamod.
XXX
.....
Några dagar senare:
Hej Kära användare!
Företaget XXX har blivit framgångsrikt raderats.
En kreditfaktura har genererats för borttagningen.
Om du har några frågor, vänligen kontakta support.
......
Detta är helt enkelt inget företag att lita på överhuvudtaget och ägaren bryr sig inte om det utan hänvisar till supportmailen som vanligt.
En bluff faktura är när man faktureras en tjänst som man inte beställt.
.........
Uppdatering 2026-01-14
Nu börjar man åter svara de som fått fakturor med standard svar, precis som man gjorde 2025 här på Trustpilot.
Tyvärr ser jag rapporter om att företaget försöker få personer att ta bort sina recensioner, detta är förstås inte okej och bryter dessutom mot Trustpilot villkor.

Réponse de Enkelbok AB
Redan förra året fick jag faktura på ngt jag aldrig beställt.
Samma sak idag. Faktura för ett års abonnemang för ngt jag provade 5 minuter för 5 år sen.
Oerhört dåligt och vill ni på ngt sätt uppfattas som seriösa så slutar ni med detta omedelbart.
Man hör av sig och vill att jag ska logga in på deras sida för att radera kontot. Jag tänker absolut inte logga in där igen.
Dessutom vill man att jag ska ändra mitt omdöme här.
Håll er borta från detta företag!!!

Réponse de Enkelbok AB
Får faktura utan förvarning och utan att ha varken beställt eller använt programmet. Det går heller inte att avsluta kontot själv. Mycket irriterande och oseriöst.

Réponse de Enkelbok AB
Vad är det här för bluff! Jag får helt plötsligt en årsfaktura för år 2026! Vad??? Jag använder inte deras tjänster. Jag testade den för många år sen i typ i en timme, den var gratis att testa. Och bestämde mig på stående fot att det är inget för mig. Och så går alla dessa år. Och idag från ingenstans dimpar det ner en faktura på 1485 kr! Ska betalas inom 10 dagar. Jag är chockad. Bestred den direkt med återvändande mejl, Det finns inget telefonnummer på fakturan. Jag kommer att polisanmäla! Om de säger att jag ska betala deras blufffaktura.

Réponse de Enkelbok AB
Viktigt att alla vi som får dessa bluffakturor polisanmäler. Information hur man gör här finns hos Polisen.se.
Fick idag en faktura på ett års användning trots att jag aldrig ens godkänt något abonnemang utan bara testat och utvärderat sidan. När jag skapade en användare så var det inte tal om något abonnemang utan det skulle vara gratis. Jag har bestridit fakturan. Loggade in för att se om jag kunde ta bort min användare, men den funktionen saknas på deras sida. Tycker att detta är ett väldigt dåligt sätt att locka till sig kunder, hade de istället frågat om jag varit intresserad av ett abonnemang hade jag övervägt det, men nu är det uteslutet. Vilket lurendrejeriföretag!

Réponse de Enkelbok AB
Bedrägeri. Aldrig hört om detta bolag . Aldrig använt mig av dem heller. Fick idag en faktura på tusen lappar . För vadå?
STAY AWAY .BLI INTE LURAD
Samma som många andra har jag bestridit fakturan för deras "gratis" tjänst. Det här är inte OK att signa upp folk till en gratistjänst men ändra villkor på efterhand till en betaltjänst. Jag kan inte ens logga in på kontot att ändra något men dem mejla ut fakturan till mig ändå baserat på kontot. Jag skrev att jag bestrider fakturan och kommer att anmäla dem till polisen och konsumentverket. Bedrägeri helt och hållet.

Réponse de Enkelbok AB
Registrerade ett konto för två år sedan för att testa under en gratis-period, loggade in, men använde aldrig. Får nu en faktura, två år senare, för en tjänst jag aldrig använt. Kommer polisanmälas om fakturan inte makuleras.

Réponse de Enkelbok AB
Rätt så dåligt bokföringsprogram tyvärr. Väldigt osmidig användar-upplevelse, går inte bokföra effektivt alls.
Alla rutor och knappar på sidan är väldigt dåligt designat, varje inlägg är klicka en gång per affärshändelse osv.
Viktiga funktioner fungerar inte heller helt som de ska, så du får spendera mer tid på att klicka dig igenom en massa rutor.
Kort summerat:
Du får i regel spendera mer tid på att leta efter vad du vill få bokfört, än vad du faktiskt spenderar med att bokföra.

Réponse de Enkelbok AB
Jag är som många andra besviken över att Enkelbok:
- Fakturerar i efterhand
- Slutade med gratisabonnemanget
Dock tycker jag att:
1) Enkelbok är ett enkelt och bra program för fakturering och bokföring.
Enkelbok kan dock göras ännu enklare för oss mini-företagare som inte har så stora inkomster och inte behöver så många funktioner.
2) Jag alltid har blivit bra bemött både på mina förbättringsförslag (som de faktiskt har infört till en del) och felrapporter.
3) Jag har gett dom argument för att åtgärda bägge punkterna så vi får se hur det går.
/Tommy Larsson

Réponse de Enkelbok AB
The bookkeeping app is great, intuitive and easy to work in. I have used in since 2018.
The only thing that keeps me from giving a five-star is the time it takes for support to get back to you + the billing routine that could been better.
But I would never leave Enkelbok (and I've used two other apps before this one).

Réponse de Enkelbok AB
Hade lite problem med faktureringen, men trustpilot löste det på ett suveränt sätt. Kanske lite långsamma med att svara, men fick bra svar och det viktigaste är att de var trevliga och löste problemet!

Réponse de Enkelbok AB
Tycker att Enkelbok verkar vara en bra och lättanvänd tjänst för bokföring, men blev förvånad när jag fick en faktura flera månader efter att jag bara testat gratisversionen. Jag ville bara prova systemet och trodde inte att det skulle kosta något efter testperioden. Förstår att tekniska eller administrativa missar kan hända, men tydligare information om när ett konto blir aktivt och avgiftsbelagt hade gjort det mer transparent. Själva plattformen fungerar annars bra och verkar smidig för småföretagare.

Réponse de Enkelbok AB
Skapade gratiskonto och har ej varit inloggad sen april men fick nu faktura på årsskostnad "bas" utan ngn som helst notis innan. svårt att säga upp och inget avtal har ingåtts mer än användarvilkor i samband med att "GRATISKONTO" startats.
Fick dock svar på mail inom 2 dagar och kreditfaktura. Uppskattat efter en dålig upplevelse.
Slutade använda verktyget efter test då det ej passade min enkla verksamhet.

Réponse de Enkelbok AB
Bluff och båg. Fått en faktura på ett helt år trots att jag bara signade upp mig för gratisvariant. Inget mejl om att det börjar kosta, och inte okej att mejla ut fakturor ett helt år senare, så man inte alls har någon möjlighet att säga upp i tid om man inser det. Har bestridit fakturan och kommer anmäla till både polisen och konsumentverket om jag måste betala. Fler verkar ha haft samma problem.
Uppdatering: Efter att ha mejlat dom har dom makulerat min faktura, så bra bemötande trots att det inledningsvis kändes som lur.