Det här verkar tyvärr vara ett bluff-företag. Jag hjälpte min dotter registrera ett konto för att testa tjänsten, men när vi beslöt att avbryta fanns ingen funktion för detta på sajten och ingen info.... Voir plus
jag har också råkat ut för deras utpressningsförsök. inte använt tjänsten på två år, och då endast som en gratistjänst, vilken jag slutade använda när dom försämrade den. detta är rent utpressningsf... Voir plus
Samma som många andra har jag bestridit fakturan för deras "gratis" tjänst. Det här är inte OK att signa upp folk till en gratistjänst men ändra villkor på efterhand till en betaltjänst. Jag kan inte... Voir plus
- Entreprise de logiciels de comptabilité
- Comptable
- Cabinet d'expertise comptable
- Service de paiement et de comptabilité
Enkelbok är ett komplett bokföringsprogram, faktureringsprogram och lönprogram för företag i alla storlekar. Vi gör det enkelt att sköta bokföring, löner och rapportering – helt digitalt och i linje med Skatteverkets krav.
Kungsholms strand 175, 112 48, Stockholm, Suède
- info@enkelbok.se
- enkelbok.se
Aucun historique récent de demande d’avis
A répondu à 84 % de ses avis négatifs
Répond généralement dans un délai d'une semaine
Bra tjänst, men besviken över oväntade fakturor
Tycker att Enkelbok verkar vara en bra och lättanvänd tjänst för bokföring, men blev förvånad när jag fick en faktura flera månader efter att jag bara testat gratisversionen. Jag ville bara prova systemet och trodde inte att det skulle kosta något efter testperioden. Förstår att tekniska eller administrativa missar kan hända, men tydligare information om när ett konto blir aktivt och avgiftsbelagt hade gjort det mer transparent. Själva plattformen fungerar annars bra och verkar smidig för småföretagare.

Réponse de Enkelbok AB
2 veckors respons på mail och det går…
Skapade gratiskonto och har ej varit inloggad sen april men fick nu faktura på årsskostnad "bas" utan ngn som helst notis innan. svårt att säga upp och inget avtal har ingåtts mer än användarvilkor i samband med att "GRATISKONTO" startats.
Fick dock svar på mail inom 2 dagar och kreditfaktura. Uppskattat efter en dålig upplevelse.
Slutade använda verktyget efter test då det ej passade min enkla verksamhet.

Bluff och båg
Bluff och båg. Fått en faktura på ett helt år trots att jag bara signade upp mig för gratisvariant. Inget mejl om att det börjar kosta, och inte okej att mejla ut fakturor ett helt år senare, så man inte alls har någon möjlighet att säga upp i tid om man inser det. Har bestridit fakturan och kommer anmäla till både polisen och konsumentverket om jag måste betala. Fler verkar ha haft samma problem.
Uppdatering: Efter att ha mejlat dom har dom makulerat min faktura, så bra bemötande trots att det inledningsvis kändes som lur.

Réponse de Enkelbok AB
Blufföretag som lurar en med…
Blufföretag som lurar en med gratiskonto som de sedan gör om till något de kallar baskonto. De skickar sedan ut en faktura ett år senare där man ska betala för hela året. Jag ska bestrida fakturan, det borde alla göra. Jag kommer även göra en polisanmälan om de kräver att jag ska betala fakturan. Jag har inte ens använt deras tjänster.

Varning för Enkelbok!
Så här skriver Enkelbok på sin sida: " 14 dagars gratis provperiod för alla paket utan bindningstid. Ingen betalning kommer att debiteras under provperioden."
Ändå skickar Enkelbok en faktura 8 månader senare på en tjänst jag aldrig tecknat avtal för. Har bestridit fakturan. Envisas Enkelbok kommer jag att göra en polisanmälan för bluffaktura.

Réponse de Enkelbok AB
Hade det varit möjligt med 0 kärnor…
Hade det varit möjligt med 0 kärnor hade jag valt den. Skapar man ett konto för att man är nyfiken men utan att använda det då får man en faktura inom några månader. Ingen varning. Ingen telefonnummer. Det funkar inte att mejla. Varning för skam!

Inte seriöst!!
Inte seriöst!!
Jag har använt enkelbok i 2 år som gratistjänst.
Det 01.01.2025 fick jag ett mejl att gratistjänsten skuppe upphöra per 06.01.25 (6 dagar varsel under nyårsfirandet!!!!) och att mitt konto automatiskt skulle byta till Enkelplan (=99 sek/månad) eller avaktiveras. Innan 06.01 hann jag välja basplanen som är billgare. Enkelbok erbjuder månads vis eller åretsvist betalning, det fanns dock ingen möjlighet att välja. Jag fick snabbt en räkning över hela årets bidrag. Mitt i januari skrev jag och bad att få en månads faktura då jag tänkte byta till en annan gratis tjänst. Som många andra användare skrev här, fick jag ett svar: inget problem, vi löser det. Sedan igenting. Jag har skrivit flera gånger, även sagt upp prenumeration till 01.04. Jag har bara fått enkelboks automatikt svar.
1. Jag blev TVUNGEN att köpa en betaltjänst (så pass kort varsel att jag inte hade möjlighet att ladda ner min bokföring innan 06.01). OSERIÖST, undrar även om detta är lagligt?
2. faktura som jag inte godtjänt.
Om ingenting sker SNABBT anmäler jag detta.
Oseriösa!!
Som många andra skrivit har även jag fått en faktura på 1400 kr som jag inte godkänt!
För 2 månader sedan skrev jag till deras kundtjänst om att jag inte godkänt fakturan och ville att de skulle byta till månadsbetalning samt deras billigaste paket tillsvidare. Detta för att senare byta till annat system som är gratis.
Kort efter mitt första mejl fick jag svar om att detta skulle lösas. Men därefter har jag inte hört ett ord!
Nu blir det anmälan till olika instanser om detta inte löses snarast! Hoppas fler gör detsamma så att detta oseriösa företag blir nedstängt!
Tveksamt företag, är det seriöst?
Jag har kontakt kundservice, finns endast en mail kontakt, det skedde 3 mars. Inget svar ännu, inte ens en bekräftelse. Felet är att jag överhuvud taget inte kan logga in, det är helt dött. Jag är betalade med baspaketet och tvingades konvertera till det efter ett år med gratis, inget information fanns om det i gratisversionen. Konverteringsperioden var kort och gjord så att man tvingades in i betalning för att kunna arbeta med bokslutet utan krångel. Nu äventyras bokslut och momshanteringen. Otroligt svagt och man undrar om det är ett seriöst företag. Vem har översynen över dessa typer av tjänster, de är ju kritiska för en mängd mindre företag.
Gör inte det dom lovar
För FEM veckor sedan, den 13 januari, skrev jag till supporten att jag ville ta bort företaget samt få den faktura, som jag aldrig godkänt, krediterad. ( Jag har bara prövat bokföringsprogrammet under en väldigt kort tid för flera år sedan och då det var gratis) Jag fick då till svar att detta skulle göras inom en vecka och att dom skulle höra av sig när det var gjort:
”Det är ingen anledning att oroa sig. Vi kommer att ta bort ditt företag och kreditera din faktura under denna vecka. Du behöver inte betala något. Vänligen skriv tillbaka till oss om du inte har hört något från oss innan veckans slut.”
Den 28 januari hade jag fortfarande inte hört något av supporten på Enkelbok och skrev då igen för att få det bekräftat att företaget var borttaget. Detta svar fick jag då:
”Vi har vidarebefordrat detta till vår ekonomiavdelning och kommer att meddela dig via e-post när den nya fakturan har genererats. Observera att det kan ta 4 till 5 arbetsdagar på grund av en hög volym av kundförfrågningar. Om du inte har hört från vi, tveka inte att kontakta oss igen. Tack för din förståelse och ditt tålamod.”
Nu har det gått ytterligare TRE veckor efter det sista mailet och ingenting har hänt!
Jag har mailat dom ytterligare en gång till för några dagar sedan och väntar nu på svar….igen!
Riktigt,riktigt dåligt!
UPPDATERING: Efter att jag hade postat mitt omdöme här och bett Trustpilot att skicka detta till Enkelbok, fick jag dagen efter bekräftelse på att företaget är borttaget och att fakturan har krediterats.
Blufföretag
Blufföretag
Jag skapade en gratisverision för flera år sedan, har endast några få verifikationer per år i egenskap av kassör i en förening. Nu när jag loggade in efter ett år så har dom skapat en faktura på 1400 åt mig. Anmält företaget till konsumentverket och bestridit fakturan. Uppmanar alla att göra samma. Oseriöst.
fakturerar för betalabonnemang jag aldrig signat upp för
Precis som alla andra fått en faktura från denna sida, trots att jag inte använder deras tjänster och aldrig har accepterat något betalabonnemang. Registrerade mig för några år sedan på sidan där det väldigt tydligt framkom att tjänsten var helt gratis, men använde mig sen aldrig av denna bokföringssida då den var kass. I mars för nästan ett år sen fick jag ett mail (har jag sett nu i efterhand) där de skriver att de planerar att göra om sitt utbud och betalningsstruktur men att jag (citerar direkt ur mailet: "Du kan vara säker på att ditt nuvarande Enkel-paket förblir opåverkat av dessa ändringar."). I och med att jag aldrig betalat för tjänsten innan tolkar man ju det som att enkel-paketet fortsatt kommer vara gratis då det ska vara opåverkat. Ingenstans stod det att enkel-paketet kommer börja kosta. Så jag ignorerade bara det mailet då jag inte använder tjänsten och inte brydde mig om deras nya struktur. Har försökt radera mitt konto enl deras instruktioner på hemsidan men man får bara upp "just nu kan du inte radera ditt företag" och hänvisar till supporten. Mailat supporten och bestridit fakturan. Dock skriver man att det kan vara upp till 2 v svarstid och fakturan de skickat ut har förfallodatum om 4 dagar. Riktig bluffsida!
Enkelbok är en bluff!
Enkelbok är en bluff!
Jag har också meddelat Enkelbok att jag kommer att bestrida fakturan, Jag registrerade för en gratis tjänst för mer än 2 år sedan för att kolla hur det funkade men valde en annan tjänskt. Nu har jag fått en faktura efter 2 år för att fortsätta hos dom. Jag ska också kontakta konsumentverket.
Funkade bra tills...
Jag var nöjd användare fram till en viss punkt. Ett helt ok och lättanvänt gratis bokföringsprogram online. De skickar dock ut nu faktura utan att man aktivt valt att ingå nytt avtal med kostnad. Har bestridit fakturan via mejl. Det går inte heller att avsluta sitt konto eller välja ett gratisalternativ, så han som driver företaget tror tydligen att han kan tvinga folk in i ett avtal de inte har valt och hålla kvar dem mot sin vilja.
Jag hade ett gratiskonto som jag…
Jag hade ett gratiskonto som jag testade under 2023. Fortsatte inte. Nu 2025 kommer en faktura för någonting jag inte köpt. Jag kommer att bestrida fakturan.
Precis som större delen av användarna…
Precis som större delen av användarna här hade jag ett gratiskonto hos dem - 2022, för att utvärdera deras tjänst INNAN ev köp.
Jag valde då att inte köpa/gå vidare.
Nu, 2025, får jag en faktura på 1500 kr, för något jag aldrig beställt, och inte går det att säga upp varken sitt konto eller prenumeration. Fakturan är per epost bestriden.
Faktura för tjänst som jag aldrig tecknat!
Varning! Här får man faktura på 1400 kr utan att man ingått något avtal om köp av tjänst. Skapade ett konto av denna GRATIStjänst för två år sedan. Men eftersom funktioner och upplägget inte passade mig valde jag att inte använda mig av den. Har inte loggat in sedan dess och inte heller fått någon information från dem. Nu helt plötsligt kommer det en faktura på något som jag aldrig använt! Har bestridit fakturan. Väntar på svar. Men de anger två veckors svarstid… uselt sätt.
Tillägg: ca en timme efter att jag skrivit detta omdöme, och anmält företaget till konsumentverket, får jag ett mail från Enkelbok att de ska radera mitt konto/företag och kreditera fakturan. Ingen förklaring till varför de fakturerat mig för något jag inte beställt. Ingen ursäkt. Men de skriver ”Vi gör vårt bästa för att hålla våra kunder nöjda”.
Tillägg 20/2: idag fick jag mail om att mitt företagskonto är raderat. Fick även en kreditfaktura. Det tog liiite mer tid än den utlovade veckan…
Varning för en scam sida
Varning för en scam sida, undvik!
Man skaffade ett konto när det var gratis, loggade inte in på länge och nu skickade de ut en faktura utan att jag signerat något.
Svarar för dem inte heller.
Nu är det ett okej pris, men deras sida är full av buggar som gör bokföringen osäker.
Bluffaktura?
Testade det som skulle vara en gratistjänst för något år sedan, men slutade använda den för att den var för buggig. Nu får jag plötsligt en faktura! Jag har bestridit fakturan, men deras uppgivna responstid är längre än betaltiden.
TILLÄGG i efterhand: Nu har jag fått återkoppling från Enkelbok, betydligt snabbare än uppgiven responstid. De lovar att jag inte ska behöva betala.
Har inte beställt något från dem
Har inte beställt något från dem.
Testade dumt nog 2023 men det var inget för mig. Tog ett annat bokföringsprog, och nu kommer faktura? Har inga verifikat upplagda alls på 2024. Går inte avsluta konto och företaget i enkelbok inte heller kontakta deras sk support. Kommer bestrida och anmäla ...
En savoir plus sur les différents types d'avis.