Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Avis 71

TrustScore 2 sur 5

1,8

Köpte ett så kallat nyproducerat hus, men i självaverket kom en rad dolda fel. Mögel, takets pannor spricker, lossnar delar från utdragbara lådor och fel sorts avlopp med en rad brister. Varken säljar... Voir plus

Mycket dålig upplevelse med Dennis Ceder. Fick besked att jag vunnit budgivningen och skulle skriva kontrakt, men bostaden såldes senare via “dolt bud” utan att jag fick möjlighet att lägga högre bud.... Voir plus

Jag har fått otydlig information och har fått ” jaga”min mäklare för att få svar på det jag undrat över. Jag skriver och ringer och får kontakt långt senare. Som kund vill man känna sig trygg , då det... Voir plus

Måste tyvärr ge en etta. Räkna med att låneansökan kommer ta lång lång tid med konstiga brev och samtal. För vår del slutade de lån vi behövde, en kort tid innan en bostadsrätt var såld med att vi f... Voir plus

1. Agence de location immobilière
  2. Agence immobilière
  3. Agents immobiliers
  4. Consultant immobilier

Informations provenant de diverses sources externes

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har sedan starten 2006 vuxit till att bli den tredje största aktören i branschen och är dessutom Sveriges snabbast växande fastighetsmäklare. Tillsammans är vi nu på en fantastisk resa där vi drivs av utmaningen at...

1,8

Bas

TrustScore 2 sur 5

71 avis

Blev uppringd idag av Jasmina från…

Blev uppringd idag av Jasmina från Länsförsäkringar fastighetsförmedling som frågar om jag är intresserad av att byta bostad inom snar framtid, vänligt svarar jag att det inte är aktuellt just nu, varpå hon slänger på luren så fort jag svarat. Tror någon behöver arbeta med sin servicemind eller så får jag hoppas hon råkade komma åt någon knapp... Kändes sjukt oproffsigt.

1 avril 2021

Besviken som köpare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Telefonplan

Jag köpte en bostadsrätt som förmedlades av Länsfast i Telefonplan. Min övergripande upplevelse av mäklaren är att han inte har lyckats särskilt väl i sin roll att vara en medlare och att vara opartisk i frågor som inte handlar om priset på lägenheten. Varje enskild händelse skulle kunna ursäktas och bortförklaras, men tillsammans bildar de ju ett mönster där mäklaren inte verkar ha talat sanning eller tagit ansvar för att förmedla till säljaren vad hans skyldigheter i affären är och gällande lagstiftning.

I grund och botten handlar det om tre saker.
- Det första handlar om, vad jag upplever, var ett tydligt försök att pressa upp mitt bud genom att ge mig falsk information. Jag la ett bud som var en bra bit över utgångspriset, men mäklaren hade uppenbarligen fått en 50tkr högre lägsta gräns från säljaren. Han informerade mig då om att säljaren hade köpt lägenheten för 50tkr mer än mitt bud och ville att jag skulle höja mitt bud, så att säljaren slapp gå back. Detta var ju ingen skyldighet från min sida och jag hade kunnat tacka nej till det, men jag valde att mötas på mitten. Jag kollade sedan upp priset för tidigare försäljning, som inte överensstämde med priset mäklaren hade sagt till mig. Det kan ju finnas en felmarginal i den information som ligger ute på nätet om lägenhetsförsäljningen och det kan ju också vara så att mäklaren fått den siffran från säljaren, men det totala intrycket gör att jag är väldigt tveksam till det.

- I samband med visningen ställde jag frågan om den installerade tvättmaskinen i lägenheten fungerade och var korrekt installerad, något jag tyvärr stött på vid mitt tidigare lägenhetsköp. Mäklaren skulle kolla upp det och återkomma. Nästa dag vid kontraktskrivningen fick jag en lista där säljaren har redovisat om det finns några fel eller brister i lägenheten. Jag frågade mäklare igen om tvättmaskinen fungerade, varpå han den här gången svarade att den inte räknas som fast egendom och därmed inte ingår i lägenhetsköpet. Jag vänder mig då till den person som har fullmakt för att genomföra köpet för säljarens räkning och frågar om hon vet, varpå hon svarar att den ska fungera och att hon inte har någon annan information.

Mäklarens svar - att tvättmaskinen inte är att se som fast egendom - går direkt emot vad Mäklarsamfundet säger. Tvättmaskinen fanns med på ritningen och i objektsbeskrivningen i samband med lägenhetsköpet. Den är dessutom fast installerad, vilket är ett annat kriterium för att den ska ses som en del av lägenhetsköpet. Skulle den inte göra det ska det framgå tydligt och avtalas om skriftligt i samband med kontraktskrivningen. Tre månader senare informerar säljaren mig muntligt vid tillträdet att maskinen är trasig, men att den inte tillhör mig ändå så jag får avgöra om den ska stå kvar och laga den själv eller om han ska ta bort den.

I samband med ett lägenhetsköp kanske inte en installerad tvättmaskin är den största utgiften man kan råka ut för. Det är inte heller relevant för mig vad tidigare ägare har köpt lägenheten för. Däremot ger det ju mig som köpare en dålig känsla när mäklaren antingen är totalt okunnig om gällande lagar och regler inom sitt område eller ger mig falsk information för att slippa medla i en fråga mellan mig och säljaren.

När jag efter tillträdet kontaktar mäklaren kring tvättmaskinen säger han att han ska prata med säljaren. Det går en och en halv vecka och sedan får jag svar via mejl där det enda mäklaren har gjort är att vidarebefordra mitt mejl till säljaren och skickat tillbaka svaret. Säljaren hävdar fortfarande att tvättmaskinen inte ingår i köpet och mäklaren har fortfarande inte informerat honom om att det inte stämmer. Mäklaren har ingen skyldighet att medla vidare i den här situationen och jag kan inte utkräva ansvar, men min totala upplevelse är ju oseriöst genom lägenhetsaffären, både från mäklaren och från säljaren. Även om det är små saker i förhållande till vad som kan gå fel i ett lägenhetsköp, skulle jag inte rekommendera någon jag känner att varken sälja eller köpa med LänsFast.

11 février 2021
Avis spontané

Sänder ut reklam om hur högt dom kan…

Sänder ut reklam om hur högt dom kan trissa svenska fastighetspriser till grannar samt omgivande hushåll.

Jag har inte begärt utskick av er reklam och vet redan om att ni alltid hittar en "ny" budgivare om priset inte är tillräckligt högt.

Det saknas 2021 helt insyn i hur transaktioner och bud registreras, då lagstiftning saknas kring detta område.

Under tiden opererar LF fastighetsförmedling glatt vidare.

6 février 2021
Avis spontané

One of their realtor just sold a…

One of their realtor just sold a property we wanted to buy to someone else for less money we were offering (and while our banker from the same company is very positive about lending us the money)... I guess, if you want to earn less money on your sale, then Länsförsäkringar Fastighetsförmedling is the realtor you want.

18 novembre 2020

Rekommenderar INTE Länsförsäkringen Fastighetsförmedlingen

Jag kan med gott samvete inte rekommendera Martin Ibrahim på Länsförsäkringen Fastighetsförmedlingen.
Jag valde Martin pga han var med mig redan från det att jag köpte min lägenhet vid ombildning och kände att jag ville vara lojal. Ett misstag jag ångrar och som kostat mig en massa pengar. Under 3 månader som jag hade anlitat Martin som min mäklare tycker jag inte att han gjorde ett bra jobb nog. Han höll i visning varje söndag i 3 månader och flesta av dem gånger så hade han inga möjliga köpare på visning. Jag upplevde att Martin sade det man ville höra för att inte förlora sitt arvode mer än att inse den tidsbrist man befann sig i. Något han bevisade tydligt när man byte mäklare och han berätta att han kommer att kräva en del av min nya mäklares arvode om det såldes till någon på hans kundlista. En bra mäklare ska veta när det är dags att låta sin kund gå vidare för att ge den en chans att få sin bostad såld med andra mäklare så man inte hamnar i kontraktsbrott. Jag tycker inte att Martin hade mitt bästa intresse och därför kan jag inte rekommendera Martin.

27 septembre 2020
Avis spontané

En mäklare i Kinna som inte svarar när…

En mäklare i Kinna som inte svarar när jag ringer på ett objekt. Efter att ha skickat ett meddelande på Facebook, och ringt kontoret i Kinna så rings jag tillslut upp. Jag lägger ett bud, men hör sen inte av mäklaren. Kontaktar Länsförsäkringar på Facebook igen, men denna gång väljer dom också att inte höra av sig. Jag skriver ett inlägg på deras Facbooksida som dom senare tar bort. Dom väljer alltså att vända ryggen till när dom får kritik.

Som säljare av bostad skulle jag aldrig använda detta företag. Jag misstänker att mäklaren i Kinna valt att sälja till någon han känner, och därav inte tar några andra bud.

8 juin 2020

Värsta

O TREVLIGA Personal ( mäklaren Kim)
jag kan absolut inte anpassa min tider enligt era mäklare tider.
Det är ditt jobb att komma när jag har tid.

22 mai 2020
Avis spontané

Oärlig och knepig mäklare.

Vi blev kontaktade av en mäklare i Lindome tillhörande Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som ville förbereda vårt hus för försäljning. Han skröt om hur bra betyg han alltid får och att alla är nöjda.

Men en vän till oss köpte ett hus som samma mäklare sålde. Och dom missade att aktivera en försäkring mot doldafel, dom vart otydliga med att dom flyttat plats för nyckelöverlämning, och mäklaren i fråga ljög samtidigt om att han var påväg på semester och inte själv kunde lösa situationen genom att komma dit det först var bestämt. Men efter en stund löstes det hela med att mäklaren själv dök upp iaf. Och säger rakt ut att han inte vart helt ärlig med att han redan satt på ett tåg söderut.

Vår vän uppmärksammade oss på att betyget som mäklaren skryter om, sätts direkt när köpeskontraktet skrivs. Och dom har inte sätt någonstans man kan ändra det i efterhand. Och vem är inte nöjd när man just köpt eller sålt sitt hus? Det är väl ett par månader efter affären är klar som ett betyg borde sättas? Han går fortfarande med toppbetyg och jag vet åtminstånde en köpare som inte är helt imponerad.

Värt att nämna: Mäklaren frågade oss flera gånger varför vi inte ville fortsätta med honom, sa efter att jag vart tillfrågad några gånger att det berode på hur vår vän upplevt relationen till samma mäklare.

Lite senare får jag höra att mäklaren skickat sms till henne och vridit på mina påståenden så det lät som att jag sagt något annat än vad jag egentligen gjort. Inte alls proffsigt anser jag. Även om jag förstår att han befann sig i en jobbig situation som han förvisso helt och hållet själv satt sig i.

23 octobre 2019
Avis spontané

Länsfast Kungsholmen ingen hederskodex....

Länsförsäkringar fastighetsförmedling på Kungsholmen saknar helt hederskodex där Erik Kiruk med 2 dagars framförhållning visar lägenhet i samma hus och våningsplan där annan mäklare under en två veckor annonserat och bearbetat kunder för visning av annan lägenhet med samma storlek. Ett "brott" mot hederskodex som troligtvis även visar sig gentemot andra felaktigheter och dyra arvoden mot egna kunder.

Akta er för ohederliga mäklare.

14 septembre 2018
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit

En savoir plus sur les différents types d'avis.