Poziom wiedzy specjalistów jest przerażający - jak takie osoby dostały prawo do wykonywania zawodu? Proste zależności między wynikami badań są lepiej znane zwykłemu człowiekowi niż pracującego tu end... Voir plus
Przez lata korzystałam z usług Luxmed odplatnie i byłam zadowolona. Czar prysnąl gdy wykupiłam pakiet usług na rok... Brak możliwości zapisać sie do specjalistów, brak możliwosci zrobic podstawowe b... Voir plus
Czas oczekiwania to jakiś żart. Nie po to człowiek zapisuje się i płaci za prywatne leczenie. Jeśli terminy są jak na NFZ. W aplikacji pokazuje zazwyczaj tydzień do przodu. Jeśli chodzi o specjalistów... Voir plus
Wielki dramat
Było stworzone na jedno imię i nazwisko dwa konta, błędy w nazwie ulicy , nikt na recepcji nic nie wie, nie mogłam nawet zarejestrować się na badanie , bo nie mieli jak odtworzyć skierowanie, dramat .
Brak terminów
Tylko na nfz korzystając w zwykłej przychodni spotkałem się z gorszą ignorancją.
Posiadam pakiet medyczny Luxmed i po upadku na rowerze zaczął boleć mnie lewy nadgarstek. Otrzymałem od lekarza skierowanie na USG nadgarstka 4.09.! Terminów żeby się umowić ciągle nie było. Na waszej Infolinii dostałem przekierowanie: Wystawiono podzlecenie na USG nadgarstka. Zapraszamy do kontaktu z NZOZ - Osrodek Nieinwazyjnej Diagnostyki Kardiologicznej Spolecznej Fundacji Solidarnosci ul.Waly Piastowskie 24 Gdansk. Aby umowic wizyte podaj nr xxx. Grupa LUX MED."
Zadzwoniłem tam niezwłocznie i co?! Proszę dzwonić W LISTOPADZIE po terminy NA GRUDZIEŃ. A było to 27 września!
Ręka boli mnie cały czas, nie mogę pracować bez bólu...
Wizyta u chirurga
Żona potrzebowała pilnego zabiegu chirurgicznego. Byliśmy juz w trzech placowkach i w każdej bylismy odsyłani do nnej placówki, a jak już przyjechaliśmy do szpitala luxmed na Goszczyńskiego w Warszawie poinformowano nas, że mogą jedynie zaproponować konsultację z chirurgiem mimo odbytych wcześniej dwóch innych konsultacji. Masakra, placi się coraz więcej za abonament a zero pomocy. Radzę sie zastanowić nad wyborem luxmedu. Zero profesjonalizmu.
Dobra opinia;)
Mialam różne doświadczenia z różnymi oddziałami Luxmedu. Ale tutaj chciałam dodać pozytywną opinię na temat procesu składania reklamacji.
Miałam nieprzyjemną sytuację - wysłałem reklamację po tym. Po 1-2 tygodniach zadzwoniła do mnie miła i pomocna pani z przeprosinami i już podjęli działania. Dali mi również kod rabatowy do Rossmana, o który nie prosiłam i odmówiłam od jego wykorzystania, bo po prostu go nie potrzebowałam. A po tym, jak wysłałam pozytywną opinię, dostałam kolejnego maila z informacją o zniżce w Empiku, z której skorzystałam ;)
Nawet jeśli gdziekolwiek spotka Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja - po prostu porozmawiaj z nimi spokojnie, wyjaśnij sytuację - a oni się tym zajmą.
Rezonans magnetyczny
Rezonans magnetyczny robią w trzy dni a potem miesiące oczekiwań na opis.51 dni i nadal brak opisu.NFZ powinien odebrać im prawo do wykonywania tych badań.Może za pieniądze zrobiliby szybciej,ale przecież ja też płacę 38 lat składki,to nie robią tego za darmo.
Zdecydowanie odradzam
Zdecydowanie odradzam. Za zaniedbania pracowników, np. niewykonanie wszystkich zleconych badań, czy nawet niezlecanie przez lekarza pełnej, niezbędnej diagnostyki, LuxMed oskarża później...klienta. Złożona reklamacja, a " specjalistka" od reklamacji dzwoni i z fochem-a nie widziała Pani że coś nie zostało zrealizowane? Serio? Przy szerokim panelu badan, to pacjent ma pilnować lekarza i pracowników w punktach pobran? Są pewne granice po przekroczeniu których można tylko dla wlasnego dobra, zdrowia i bezpieczeństwa, pożegnać się z taką "placówka zdrowia". Poziom obsługi to żenada - z roku na rok jest coraz gorzej. Korzystałam z usług kilka lat-od jakiś 3/4 jest tylko gorzej. Osoby obsługujące reklamacje, za błędy personelu obwiniaja pacjenta. Właśnie ten dział "skutecznie" zachecil mnie do natychmiastowej zmiany placówki medycznej i napisania opinii o LuxMed - omijac z daleka.
Nie mozna niestety dać 0 lub -
Nie mozna niestety dać 0 lub -. Opłacam od kilku lat pakiet a jak po raz pierwszy skorzystałem z bezpłatnych badań to musiałem zapłacić 800 zł. Wprowadzono mnie dwukrotnie w błąd a reklamacji nie uwzględnili. Daleko od tych pakietów. Ja zrezygnowałem z pakietu PZU na rzecz Luxmed ale wracam do PZU. Przynajmniej nie kradną.
Płacisz wysoki abonament a okazuje sie
Płacisz wysoki abonament a okazuje sie, ze wizytę możesz odbyć za 2 lub 3 tygodnie.
I tak za każdym razem.
Trzeba sie zastanowić nad przejściem do konkurencji.
Tragedia ..
Tragedia ... Pani Doktor nie wie jakie papiery wystawia a problem wielki stwarza żeby wydrukować papierek
Nie polecam!
Nie polecam! Szkoda wydawać pieniędzy na takie pakiety. W aplikacji nie można umówić żadnych wizyt i to praktycznie do żadnego specjalisty. Można sobie wydzwaniać i pytać czy Cię przyjmą tak to można i bez pakietu. W mojej miejscowości jest 3 oddziały LuxMed ale w aplikacji w żadnym nie ma miejsc z tym ale jak wejdę na konkretny i wybiorę wizytę prywatną są miejsca z dnia na dzień. Dla mnie żenada robienie sobie żartów z ludzi kosztem ich zdrowia. Porażka i wstyd!
W Luxmedzie optometrysta wystawił mi…
W Luxmedzie optometrysta wystawił mi błędną receptę na szkła korekcyjne. Na podstawie tej recepty zakupiłam okulary za ponad 3 tys. zł. Po tym, jak okulary okazały się bezużyteczne zbadałam się u optometrysty u optyka, potem u OKULISTY W LUXMEDZIE, następnie u jeszcze jednego niezależnego okulisty. Każde z tych wyników potwierdziło, że recepta była błędna. Wystąpiłam do Luxmedu o zwrot pieniędzy, żebym mogła zakupić sobie dobre okulary, złożyłam reklamację i skargę medyczną. Korespondencja trwa od wielu miesięcy, w jej trakcie Luxmed zgodział się na zwrot kosztów okularów, po przedstawieniu faktur zmienił zdanie i kazał mi przedstawić fakturę za nowe okulary, napisali, że dopiero dowód na podwójne poniesienie przeze mnie kosztów będzie dostatecznym powodem i wtedy zwrócą. W pokrętnej korespondencji tłumaczą, że nie było błędu medycznego, ale oni chcą zadbać o dobro pacjenta, bla, bla... Jednym słowem NIE PONOSZĄ ZA NIC ODPOWIEDZIALNOŚCI, a ja nadal nie mam okularów, bo zwyczajnie nie stać mnie na ponowny zakup.
omijaC SZEROKIM LUKIEM
Ta usługa jest totalnie bez sensu
Ta usługa jest totalnie bez sensu
Ani razu poza internistą nie było terminu - żadnych terminów nigdy
To jakis absurdalny produkt i firma
They do not care if you go blind
They do not care if you go blind. My previous employer has paid for the service for years. Before I moved back home, I had requested a prescription, but they issued that incorrectly, and I couldn't take all the medicines as they had prescribed me everything in one prescription. After a month, when I was asking for a correction, "you have no active package," and was refused to issue a blood sugar stabilizer. Apart from that, several times I have experienced incompetence, which would have had a very serious effect on my health. e.g, they wanted to prescribe me Insulin when, in my case, it could be fatal.
Wczoraj potrzebowalem pilnej…
Wczoraj potrzebowalem pilnej hospitalizacji. Po wykonaniu telefonu do luxmed dowiedzialem sie ze nie sa w stanie mi pomoc poniewaz najblisza placowka znajduje sie w krakowie czyli około 100km od mojego punktu zamieszkania. To juz druga taka sytuacja w ktorej luxmed nie pomogł mi w pilnej potrzebie. Pozwole sobie powiedziec ze ta firma to jedna wielka sciema . Zdecydowanie odradzam ubezpieczenie szpitalne
LUX MED ukradł mi pieniądze!!!!
Uzgodniliśmy z LUX MED zwrot kosztów wizyty lekarskiej. Poprosili mnie o przesłanie oryginału faktury pocztą. Zrobiłam to. Lux Med kazał mi czekać 2 miesiące, a po dwóch miesiącach dowiedziałam się, że „rzekomo” przekazali moje pieniądze innej osobie dawno temu, bez mojej zgody. Kiedy pytam, na jakiej podstawie przekazali moje pieniądze innej osobie, odpowiadają, że LUX MED tego chciał lub że ja ich o to prosiłam😂. Nie przedstawiają mi żadnych dokumentów potwierdzających. Krótko mówiąc, LUX MED po prostu ukradł mi pieniądze!!!!
The awful service of info line
The awful service of info line, the operators did not listen the request till the end and dropped out the call!!! How it is possible to have such rude service??? I am wondering if calls are recorded if any one from luxmed management can impact on the quality of their service ???? Or it will be another ignorance
Beznadziejny system rejestracji na…
Beznadziejny system rejestracji na wizyty. System ankiet przed rejestracyjny nie ma sensu. Czekanie czasem na wizytę zajmuje nawet do miesiąca czasu.
Kontakt telefoniczny na bardzo wysokim…
Kontakt telefoniczny na bardzo wysokim poziomie. Pan Filip Szostak jest miłym i empatycznym konsultantem. Panie Filipie jestem pod wrażeniem jakości Pana pracy. Bardzo dziękuję za pomoc i profesjonalną obsługę.
Dziękuję Panu Filipowi Szostak za…
Dziękuję Panu Filipowi Szostak za informację oraz profesjonalną obsługę cieszę się że można zawsze liczyć na Pana pomoc i wsparcie .Pozdrawiam serdecznie Iza
En savoir plus sur les différents types d'avis.