Poziom wiedzy specjalistów jest przerażający - jak takie osoby dostały prawo do wykonywania zawodu? Proste zależności między wynikami badań są lepiej znane zwykłemu człowiekowi niż pracującego tu end... Voir plus
Żona potrzebowała pilnego zabiegu chirurgicznego. Byliśmy juz w trzech placowkach i w każdej bylismy odsyłani do nnej placówki, a jak już przyjechaliśmy do szpitala luxmed na Goszczyńskiego w Warszaw... Voir plus
Przez lata korzystałam z usług Luxmed odplatnie i byłam zadowolona. Czar prysnąl gdy wykupiłam pakiet usług na rok... Brak możliwości zapisać sie do specjalistów, brak możliwosci zrobic podstawowe b... Voir plus
Czas oczekiwania to jakiś żart. Nie po to człowiek zapisuje się i płaci za prywatne leczenie. Jeśli terminy są jak na NFZ. W aplikacji pokazuje zazwyczaj tydzień do przodu. Jeśli chodzi o specjalistów... Voir plus
Terminów nie ma
Terminów nie ma - lekarze w luxmed mają mocno wyebane - jednostki współpracujące zmieniają terminy jak im się podoba
Telekomunikacja
Zgłosiłam się z pytaniem, czy moje objawy wymagają pilnej konsultacji na miejscu za granicą, czy mogę bezpiecznie odczekać kilka dni. Lekarz odmówił udzielenia odpowiedzi, tłumacząc, że „nie pomogę pani w organizacji”. Nie prosiłam o organizację, a o podstawową ocenę stanu zdrowia, czego niestety nie uzyskałam, tylko chamską odzywkę.
Worst experience,
Registration process is complicated for nothing, even if you can login on web, there is no english language.
The login process very complicated.
Very disappointed.
Skandaliczne traktowanie seniorów powyżej 80r życia
Alicja
Skandaliczna sprawa z podniesieniem opłat abonamentowych dla seniorów powyżej 80 r życia. Abonament został podnieniesiony o prawie 100% bez uprzedzenia. Jesteśmy z mężem pacjentami abonamentowymi od 20 lat, wydawałoby się, że zgodnie z wymaganą etyką powinniśmy zostać uprzedzeni i poinformowani o takiej zmianie. Nawent przedużono z nami umowę na starych warunkach z której LuxMed się wycofał.
Na zgłoszną reklamację od ponad 2 tygodni nie mam żadnej odpowiedzi. Sprawę przyjęcia reklamacji potwierdziła P.Izabela Cieślak.
Mając pakiet płacisz dwa razy, szczerze odradzam
Leczę się na chorobę przewlekłą dlatego zdecydowałam się na pakiet w tym miejscu. Uznałam, że koszty leczenia będą niższe i mając prywatną opiekę medyczną będzie mi łatwiej. Wkrótce minie rok od czasu tej fatalnej w skutkach decyzji. Nie spotkałam się chyba nigdy z tak lekceważącym podejściem do pacjenta. Terminów po prostu nie ma a na infolinii można usłyszeć że to pacjent zawinił bo nie zareagował wystarczało szybko. Nie wiem, wydaje mi się że rozpoczęcie umawiania wizyty 5 tygodni przed koniecznością odbycia tejże to wystarczająco wcześnie ale być może się mylę. Jak już uda się umówić do kogoś to naprawdę graniczy z cudem. Na przykład w tym roku powinnam odbyć już 4 wizyty u dermatologa, udało mi się dostać na jedną. Próby umówienia się rozpoczęłam w grudniu, w końcu, w kwietniu udało mi się dostać do lekarza. Obecnie od maja próbuję umówić się na kolejną wizytę. Podobnie jest z diabetologiem i tu sprawa jest już bardziej skomplikowana. Leczę się od jakiegoś czasu, to naprawdę trudna droga i chodzenie do różnych lekarzy nie jest dobrym rozwiązaniem. Pani doktor do której chodzę jest naprawdę świetna, słucha i szuka rozwiązań ale co z tego, skoro nie ma możliwości żeby umówić się na kolejną wizytę. Nie bardzo odpowiada mi chodzenie do różnych lekarzy bo przecież każdy ma inne podejście a moje leczenie kosztuje całkiem sporo i nie mogę sobie pozwolić na to że jeden lekarz powie coś, inny coś innego. Po ostatniej wizycie otrzymałam skierowanie na kontrolę na początku czerwca. Od połowy maja próbowałam się umówić i naprawdę zaangażowałam się w ten proces. Po kilka razy dziennie sprawdzałam terminy oraz zapisałam się do kolejki. Kolejka to coś takiego, że dostajesz powiadomienie jak zwolni się termin ale to chyba nie jest prawdziwe bo nawet jeśli weszłam na stronę w kilka sekund bo np w momencie otrzymania powiadomienia korzystałam z telefonu, to terminu i tak nie było. I tak przez kilka tygodni próbowałam się umówić, kończą mi się lekarstwa, więc postanowiłam w desperacji zadzwonić na infolinię a tam Pan powiedział że nie może mi pomóc bo skierowanie jest po terminie. Tak wiem ale to nie moja wina, że w Luxmed nie można się umówić przez 6 tygodni. Z pretensją w głosie Pan wyjaśnił mi że teraz to już za późno, ponieważ w Luxmed jeśli kończy się termin skierowania należy skontaktować się z infolinia, na moje pytanie gdzie jest taka informacja bo nie widzę jej na stronie, usłyszałam, że jest zawarta w regulaminie. I wszystko jasne, Luxmed jest tak prokliencki, że ważne info ukrywa w wielostronicowych regulaminach a nie w widocznym miejscu na stronie. Ostatecznie zaproponowano mi konsultację z internistą, który może również wystawić receptę, pracownik powiedział że mnie przyłączy i żebym oczekiwała na linii ale niestety nie doczekałam się rozmowy. Nie załatwiłam więc nic. Mając pakiet w Luxmed jestem zmuszona udać się na prywatną wizytę gdzieś indziej. Dodam, że takie sytuacje zdarzają się przez cały czas. Zimą musiałam skorzystać z wizyt u fizjoterapeuty, w ramach pakietu nie mogłam się umówić w najbliższych tygodniach wcale, natomiast na płatną dodatkowo wizytę termin był już następnego dnia. I myślę że to doskonałe podsumowanie tego jak Luxmed nas oszukuje. Sprzedają nam pakiety po czym nie zapewniają wystarczającej ilości miejsc do leczenia w ramach pakietu, więc proponują dodatkowe płatne wizyty.
Skandal a infolinia to niesmieszny zart
Czas oczekiwania na posiew moczu to jakis zart! Jestem po 4 rozmowach z infolinia i za kazdym razem dostaje inna odpowiedz co do terminu i nikt nie jest mi w stanie wytlumaczyc jak to jest mozliwe. Pierwotnie wynik mial byc dostepny najpozniej 18.06, mamy 25.06 i dzisiaj sie dowiedzialam ze jednak wedlug "rozpiski" (jakiej, nie wiem bo podobno przy wczesniejszych rozmowach tez było to weryfikowane) wynik bedzie do 30.06. Czyli czas realizacji to prawie miesiąc!
Infolinia opowiada bzdury ,bez żadnych…
Infolinia opowiada bzdury ,bez żadnych konsekwencji ,moloch nastawiony na wyłudzanie opłat a nie dbanie o klienta i świadczenie usług - nie polecam i zalecam przeczytać uważnie kruczki w umowie
Bardzo profesjonalna i pomocna Pani…
Bardzo profesjonalna i pomocna Pani doktor D. Hemeha. Robi pełny wywiad, wyznacza badania, jest empatyczna i miła wobec klientów.
Nie polecam tego miejsca pracy.Sposób w…
Nie polecam tego miejsca pracy.Sposób w jaki zwalnia się pracowników i traktuje osoby wracające z macierzyńskiego pozostawia wiele do życzenia.
Słabo.
Prywatne badanie rezonans kręgosłupa. Nie polecam ze względu na czas oczekiwania. Opis badania miał być do czterech tygodni. Leci piąty tydzień i lekarz nadal nie zdążył opisać badania. To nie świadczy o profesjonalizmie.
Badanie przeprowadzone 19.05 po miesiącu nadal nie ma opisu.
TRAGEDIA!!
TRAGEDIA!!! Brak wolnych terminów, na infolini wysyłają mnie 50 km dalej i nie chcą zrefundować wizyty, bo mają terminy, nie ważne że kompletnie daleko. Nawet do lekarza pierwszego kontaktu nie ma terminów, a jestem z Trójmiasta gdzie jest 5 przychodni LUX Szmelca. NIEPOLECAM NIKOMU!!! Chyba że ktoś chce się denerwować. Na NFZ chyba szybciej się dostaniesz do lekarzy.
Niekompetentni psychiatrzy - Luxmed
Płacę co miesiąc za pakiet, ale nigdy nie ma terminów do psychiatry. W ciągu 6 lat korzystania z Luxmed udało mi się zapisać do psychiatry 2 razy, za pierwszym razem usłyszałem, że lekarka (Angelika Słowińska-Miś) nie ma kompetencji do wypisania leku (na ADHD - najlepiej zbadana choroba psychiczna ze wszystkich, występuje u 5-10% ludzi, ale ona nie ma kompetencji). Wyszedłem z niczym. Za drugim razem u innej lekarki (Justyna Szaniewska) otrzymałem informację, że ona nie wypisuje leków, które mają potencjał uzależniający. Ma takie widzimisię i tyle. Czyli badania na temat skuteczności stymulantów na ADHD ma gdzieś, tak samo badania na temat nieskuteczności alternatyw. Nie leczy zgodnie z wiedzą lekarską, ale zgodnie ze swoimi własnymi przekonaniami.
Dodam, że leczę się już ponad 5 lat, próbując wszystkich leków dostępnych w Polsce, nie przyszedłem po narkotyki, a po lek, którego potrzebuję żeby móc pracować i ogarniać życie wokół siebie, chciałem kontynuować leczenie, a zostałem potraktowany jak narkoman!!
Brak kompetencji i brak terminów. Jeśli pani psychiatra odmawia kontynuacji leczenia mówiąc o braku kompetencji to nie powinna pracować jako psychiatra. A jeśli Luxmed nie widzi w tym problemu to dobrze by było żeby nie marnowali mojego czasu i już przy zapisie na wizytę informowali, że mają niekompetentnych lekarzy w tym zakresie.
Konsultanci - zależy na kogo się trafi, niektórzy są niezwykle pomocni i potrafią załatwić sprawę poza procedurami zauważając szczególny przypadek. Dzisiaj rozmawiając z konsultantem usłyszałem podśmiechiwanie się, konsultant, który sam nie zrozumiał sytuacji, mówił, że on nic nie może, bo musi się trzymać procedury, nie chciał przełączyć do innego konsultanta, a ostatecznie i tak porozumiał się z kim innym i sprawa została przeprocesowana tak jak zaproponowałem na początku.
Dodatkowo - 2 miesiące temu zgłaszałem Luxmedowi, że ma nieaktywny link "Oceń nas" i nadal nie poprawili. Poprawa tego to jest kwestia 5 minut licząc razem z zaparzeniem kawy.
Nie chcą badać.
Nie mają terminów do specjalistów po pójściu prywatnie do gastrologa nie chce wykonać zleconych przez niego badań w ramach opłacanego pakietu bo Pani kierownik będzie zła i mówią, a po co tyle badań Pan chce - wyszło, że mam chorobę przewlekła. Co do jakości wykonywanych badań nie mam zastrzeżeń ale dostanie ich i znalezienie terminu to już katorga. Najchętniej to by wystawiali zwolnienia na katar.
Nigdy więcej Lux-Med
Nigdy więcej Lux-Med. Czekam na opis Reaonansu od ponad miesiąca, Seweryna Goszczyńskiego 1, 02-616 Warszawa. Kłamią jak oddychają. NIE RADZĘ NIKOMU KONTAKTOWAĆ SIĘ Z NIMI.
Luxmed oferuje jakość usług na niższym…
Luxmed oferuje jakość usług na niższym poziomie niż państwowa służba zdrowia. Nie zachowują żadnych standardów dostępności. Na wizytę, która powinna się odbyć w ciągu 10 dni, czekam od miesiąca. Nie polecam.
Chciałbym złożyć skargę na sytuację
Chciałbym złożyć skargę na sytuację, która miała miejsce dnia 04.06.2025 12.00 podczas umówionej konsultacji z lekarzem, panią Darią.
Pomimo potwierdzonej wizyty i mojego przybycia na czas, po godzinie oczekiwania pani doktor nie pojawiła się ani nie zostałam/em poinformowana/y o opóźnieniu lub odwołaniu wizyty. Taka sytuacja jest nieprofesjonalna, powoduje duży dyskomfort i stratę mojego czasu.
W związku z powyższym proszę o zwrot kosztów konsultacji oraz informację, jakie kroki zostaną podjęte w celu zapobieżenia podobnym sytuacjom w przyszłości.
Paid Twice Due to Lux Med’s Mistake
I contacted Lux Med about a painful boil and asked if a clinic could treat it. Based on my description, they booked me at their Al. Jerozolimskie clinic in Warsaw. I paid 349 PLN, only to be told they don’t perform such procedures there.
They sent me to another Lux Med location (Szpital Św. Elżbiety), where I had to pay again (350 PLN) — even though this second visit was needed only because they booked me at the wrong place.
In the end, no procedure was done — just antibiotics.
I ended up paying twice because of their mistake, and they refused to take responsibility.
Unprofessional and frustrating.
Oszukany przez grupę Lux Med
Tak więc 09.04.2025 udałem się do doktor Małgorzaty specjalisty dermatologa w celu konsultacji (lekarz wskazany przez Grupę Lux -Med), która wystawiła mi skierowanie na zabieg usunięcia brodawki płaskiej HPV ze wskazaniem medycznym (załącznik "skierowanie 09.04.2025).
Ze względu na to że w moim mieście grupa Lux Med nie ma podpisanej umowy z żadną placówką która wykonała by ten zabieg skierowałem pytanie za pośrednictwem maila czy mogę liczyć na refundację jeśli wykonam to w innej placówce medycznej spoza grumy Lux Med. Otrzymałem potwierdzenie że mogę wykonać taki zabieg i określoną kwotę zwrotu (załącznik - "Mail o refundacje 2025.04.09). Stwierdziłem jednak że jest to za mała kwota aby wykonać ten zabieg w mojej miejscowości więc postanowiłem umówić wizytę w Lux Med w Warszawie.
Tak więc 22.04.2025 pojechałem na zabieg gdzie zgłosiłem się do lekarza Damian Zimoń, któremu przedstawiłem skierowanie od Pani doktor Małgorzaty. Lekarz Damian zapoznał się ze skierowanie i szybko stwierdził że on wystawi nowe skierowanie. W jego skierowaniu nastąpiła zmiana z wskazań medycznych na wskazania estetyczne (załącznik - "skierowanie 22.04.2025"). Ta zmiana spowodowała że musiałem uiścić zapłatę za zabieg w wysokości ok. 400pln.
Uważam że zostałem oszukany przez grupę Lux Med, która tuż przed zabiegiem zmieniła wskazania swojego lekarza Małgorzaty na wskazania lekarza Damiana obecnego w placówce Lux Med w dniu zabiegu tylko po to aby zabieg musiał być opłacony z moich prywatnych pieniędzy po mimo to że uczciwie opłacałem składki od dłuższego czasu.
Żeby być uczciwym Lux Med zwrócił mi pieniądze za poniesione koszty po kilku mailach i zgłoszeniu sprawy do Rzecznika Praw Pacjenta i Rzecznika Praw Konsumenta.
Nie i jeszcze raz nie kożystać
Okropna obsługa.!!! Płytki nie dostałam bo zepsuty sprzęt a opisu po siedmiu tygodniach dalej nie ma po mimo telefonu. Na infolinii pani obiecała że się skontaktują i żadnego odzewu. Złożyłam reklamację z prośbą o zwrot kosztów ( badanie było odpłatne 600 zł) i nie dostałam potwierdzenia że złożyłam reklamację. To jest żenujące i nie wiem kto jeszcze zechce kożystać z takich usług. Musiałam zrobić jeszcze raz prywatnie rezonans w innym miejscu za kupę pieniędzy żeby mieć natychmiast opis bo jest mi to potrzebne. Nie polecam nikomu. Złodzieje w biały dzień!! Odzierają człowieka z godności.
Opinia negatywna
Opinia negatywna – Magdalena Adamiak-Kardas, Luxmed Kraków
Chciałbym wyrazić głębokie niezadowolenie z zachowania pani Magdaleny Adamiak-Kardas podczas rozmowy telefonicznej z moją żoną, która jest w ciąży i posiada pakiet VIP w Luxmedzie, finansowany przez pracodawcę.
Żona zadzwoniła w sprawie wystawienia skierowań na badania, które są realizowane przez Luxmed – jak zawsze. Zamiast uzyskać pomoc, została potraktowana w sposób zupełnie nieakceptowalny. Pani doktor podniosła głos i zaczęła w nieprzyjemny, pretensjonalny sposób wypytywać, dlaczego żona chodzi również do lekarza prywatnie, skoro ma pakiet w Luxmedzie. Pragnę podkreślić, że każdy pacjent ma prawo korzystać z prywatnych wizyt, zwłaszcza jeśli w Luxmedzie terminy do specjalistów są praktycznie niedostępne lub bardzo odległe – co niestety jest normą.
Zamiast wsparcia, empatii czy zrozumienia, moja żona – kobieta w ciąży – spotkała się z podniesionym głosem, zarzutami i wręcz wścibskimi pytaniami o dane lekarza, do którego chodzi prywatnie (!). To absolutne przekroczenie granic i brak profesjonalizmu. Nie każdy dzień jest łatwy, ale osoby pracujące z pacjentami – zwłaszcza kobietami w ciąży – powinny wykazywać się szacunkiem i spokojem, a nie agresją słowną.
Rozumiem, że Luxmed nie ma wpływu na osobowość każdego pracownika, ale takie zachowanie nie powinno mieć miejsca i zasługuje na stanowczą reakcję ze strony placówki.
En savoir plus sur les différents types d'avis.