Advitas  Avis 664

TrustScore 4 sur 5

4,1

Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

Vorige week met advitas gebeld mbt mogelijkheid gesprek over ophogen hypotheek met stukje overwaarde en het borgen van extra zekerheden op financiëel gebied. Medewerker aan de telefoon heeft meop ee... Voir plus

Noté 2 sur 5 étoiles

Blijven maar bellen. Zeggen dat ze 1 of andere overlijdensrisico polis hebben gekocht van SNS bank. Als dat zo zo zijn, mogen ze me een brief sturen. Bellen is dwingend, vervelend en geeft overlast! P... Voir plus

L'entreprise a répondu

Noté 5 sur 5 étoiles

In eerste instantie verliep de communicatie moeizaam. Nadat ik een klacht had ingediend is dit uitstekend opgepakt. De nieuw toegewezen adviseur heeft de zaak prima afgehandeld en er werd vlot en nauw... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Was relatief eenvoudige afwikkeling hypotheek met nog openstaand bedrag dat komend jaar wordt afgelost mbv verzekringspolis van Allianz. Adviseur legde goed uit hoe e.e.a. wordt afgewikkeld en gaf adv... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Conseiller financier

À propos de Advitas

Écrit par l'entreprise

Advitas
Ons landelijk dekkend netwerk van 40+ experts staat voor u klaar. We bieden persoonlijk advies bij u thuis, of u kiest voor het gemak van beeldbellen. Als 100% onafhankelijke adviseur vergelijken wij de voorwaarden en tarieven van meer dan 30 hypotheekverstrekkers, banken en verzekeraars. Ons enige doel: u verzekeren van objectief advies en de beste voorwaarden voor uw financiële toekomst.
Meer over Advitas

Advitas kantoor
Financieel advies waar u blij van wordt
Bij Advitas geloven we in financieel advies waar u blij van wordt. Het gaat niet alleen om het nemen van slimme beslissingen; het gaat om het creëren van een toekomst waar u zich goed bij voelt. Of het nu gaat om het realiseren van uw dromen of het zorgen voor gemoedsrust, wij zorgen ervoor dat elke stap van uw financiële reis u dichter bij uw doelen brengt, met een glimlach.
Maak een afspraak

Groene projecten
Financiële dienstverlening met een groen hart
Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, zijn we sinds mei 2022 een samenwerking gestart met klimaatorganisatie Regreener. Sindsdien planten wij voor elk adviesgesprek aan huis een boom, als een concrete en symbolische manier om de CO₂-uitstoot van onze autoritten deels te compenseren. Daarnaast investeren we 10% van de opbrengsten uit het Advitas Duurzaam Voordeelpakket (schadeverzekeringen) aan (inter)nationale natuurprojecten.
Bekijk onze projecten

Contact met Advitas
Neem contact met ons op
Heeft u een vraag, opmerking of wilt u advies over onze producten en diensten? We staan u graag te woord.

Wilt u een afspraak maken? Dit kan van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 072-3034825. Heeft u vragen? Onze medewerkers staan voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. U kunt ons dan bellen op 0513-744134.
Contact opnemen

3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai d'une semaine

Noté 2 sur 5 étoiles

Er is gezegd dat de levensverzekering overgezet moest worden, echter heb ik nog steeds mijn bedenkingen

Er is gezegd dat de levensverzekering overgezet moest worden naar een andere rekening. Maar er is niet uitgelegd dat dit ook bij de huidige verzekeraar kon en niet wat de andere mogelijkheden waren en wat dan de kosten waren geweest.
900 euro voor het overzetten van een rekening vind ik veel geld waarvoor ik zelf veel moest doen. Steeds werd gezegd door Advitas dat ze alles regelden en steeds kreeg ik van de verzekeraar te horen dat niet alles geregeld was. In mijn beleving heeft Advitas veel te veel berekend.

17 octobre 2025

Beste mevrouw Van Moerkerk

Dank dat u de tijd heeft genomen om een review te schrijven. Wij vinden het belangrijk dat klanten hun ervaring met ons delen en lichten uw opmerkingen graag toe.

Allereerst willen wij aangeven dat er geen sprake is geweest van een “moeten”. In onze gesprekken is uitgelegd dat de lijfrenteverzekering van uw partner kon worden voortgezet of afgekocht en dat de waarde ook kon worden overgezet naar een beleggingsbankrekening. Dit staat ook zo in het adviesrapport. Uw partner heeft vervolgens gekozen om het advies op te volgen.

U noemt dat niet is uitgelegd dat dit ook bij de huidige verzekeraar kon. Dat herkennen wij niet. AEGON en ASR bieden geen gelijkwaardig banksparenproduct waarbij de waarde geruisloos kan worden ingebracht met lagere kosten en betere vooruitzichten. Het verschil tussen de huidige verzekering en banksparen is in de gesprekken en in het rapport toegelicht.

Verder zijn er meerdere vrijblijvende gesprekken met uw partner gevoerd: in 2022, 2023 en in 2025 tweemaal specifiek over deze polis. In het laatste gesprek is besloten om de verzekering voortijdig te beëindigen en de waarde over te zetten naar Brand New Day, met als doel lagere kosten, betere prognoses en het beperken van het einddatumrisico.

Dat u het gevoel had dat u veel zelf moest doen begrijpen wij als uw ervaring. Een nieuwe beleggings- of banksparenrekening vereist echter altijd persoonlijke identificatie en activatie.

Deze wettelijk verplichte stappen kan geen adviseur namens een klant uitvoeren. Wij begeleiden het proces maar bepaalde handelingen moet de rekeninghouder altijd zelf doen.

Over de kosten van 900 euro. Wij respecteren dat u dit als veel ervaart. Vanuit onze kant zien wij dit bedrag in verhouding tot de dienstverlening die is verleend. Het betrof vermogensadvies en de complete bemiddeling bij het beëindigen van de bestaande polis en het overzetten van een substantieel bedrag naar een nieuw beleggingsproduct. In dat traject is samen met uw partner bepaald dat hij wilde voortgaan met beleggen, maar dan in een product met lagere kosten en betere vooruitzichten. De uitvoering hiervan is volledig door ons verzorgd.

Tot slot. De polis en bemiddeling staan op naam van uw partner. Wij waarderen het dat u vanuit zijn perspectief een review heeft geplaatst en reageren daarom vanuit zijn dossier.

Wij hopen dat dit uw opmerkingen verduidelijkt. Als u of uw partner nog vragen heeft staan wij graag voor u klaar.

Noté 1 sur 5 étoiles

Kapitaalverzekering SNS-REAAL

Geen duidelijke communicatie in wat uiteindelijk de kosten zijn vanuit Advitas voor het laten uitkeren van de kapitaalverzekering. Dit was ondoorzichtig en niet transparant.

12 novembre 2025

Beste meneer Le Clercq,

Dank dat u uw ervaring met ons deelt. Wij hebben uw dossier opnieuw bekeken en erkennen dat onze communicatie en toelichting over de kosten in uw geval duidelijker en zorgvuldiger had gemoeten. Dat is in dit dossier niet goed gegaan en dat spijt ons.

Wij begrijpen dat dit voor u onduidelijk en niet transparant heeft aangevoeld. Uw terugkoppeling helpt ons om dit soort situaties in de toekomst beter te beoordelen en helderder uit te leggen.

Als u dit nog wilt bespreken of aanvullende vragen heeft, staan wij uiteraard voor u klaar.

Klare taal

De reactie op mijn vraag om hulp was snel en de antwoorden in duidelijke, begrijpelijke taal.

11 novembre 2025

Ondoorzichtig

Geen commentaar verder

4 novembre 2025

Beste heer Blom,

Dank dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. Wij waarderen uw positieve woorden over het advies van onze collega Melvin.

We vinden het jammer dat u de gang van zaken desondanks niet geheel als positief heeft ervaren. Uit ons dossier blijkt dat er meerdere onlinegesprekken hebben plaatsgevonden waarin uitgebreid en ook schriftelijk is toegelicht wat de mogelijkheden waren bij het omzetten van uw banksparenrekening naar een uitkerende lijfrente — inclusief de verschillende routes en de bijbehorende product- en bemiddelingskosten. Op basis van het dossier zien wij dat het adviestraject deze keuzes en kosten juist volledig inzichtelijk heeft gemaakt. Vanuit dat perspectief kunnen wij het predicaat ondoorzichtig niet goed plaatsen.

Wel begrijpen wij dat u het proces als rommelig heeft ervaren. In de administratieve fase is door ons een fout in de adresgegevens gemaakt. Dat had zorgvuldiger gekund, en daarvoor bieden wij onze excuses aan.

Ten aanzien van uw opmerking over “strijkstokken” willen wij graag opmerken dat wij die kwalificatie niet herkennen. De term suggereert dat er geld zou zijn blijven “kleven” of dat er bedragen buiten uw zicht zijn achtergehouden, en daarvan is in dit dossier geen enkele sprake. Het betrof een banksparenrekening bij Nationale-Nederlanden waarop geen provisie of vergoeding aan Advitas wordt of werd uitgekeerd. Advitas heeft in uw dossier geen doorlopende vergoeding of provisie ontvangen of ontvangt die in de toekomst. De enige vergoeding die wij hebben ontvangen, is de overeengekomen advies- en bemiddelingsfee die rechtstreeks door u als klant is betaald, zoals vastgelegd in de met u gesloten opdracht tot dienstverlening.

Wij hopen dat deze toelichting u meer inzicht geeft in onze rol en dat u inmiddels tevreden bent met de gekozen oplossing bij Brand New Day.

Noté 3 sur 5 étoiles

Ik heb een heel fijn en informatief…

Ik heb een heel fijn en informatief gesprek gehad met de financieel adviseur. De enige kanttekening was dat ik van te voren te vaak benaderd werd door Advitas (ook toen ik aangegeven had dat ik zelf contact zou opnemen).

3 novembre 2025
Noté 3 sur 5 étoiles

Contact was klantvriendelijk

Contact was klantvriendelijk. Uitleg vond ik technisch en soms moeilijk te volgen. Wel gebruik gemaakt van aangeboden diensten maar dan volgt er veel mailverkeer dat niet altijd even begrijpelijk was.

1 novembre 2025

Beste Ad,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. Fijn om te lezen dat u het contact met onze collega’s als klantvriendelijk heeft ervaren en gebruik heeft gemaakt van onze dienstverlening.

We begrijpen goed dat het mailverkeer soms wat intensief of technisch kan overkomen. We nemen uw opmerking hierover serieus en kijken graag hoe we dit in onze communicatie verder kunnen verbeteren. Uw feedback helpt ons om het proces duidelijker en overzichtelijker te maken voor onze klanten.

Dank nogmaals voor uw review en het meedenken met onze dienstverlening.

Jammer maar helaas

nemen van overwaarde
i.v.m. mogelijke probleem
met terugbetaling, omdat
binnen het jaar allebei AOW
hrijgen, dus minder inkomen.
Dus enige optie van de overwaarde
van het huis te kunnen profiteren, is het
huis verkopen, maar dan?

31 octobre 2025

Beste Martijn Jongejans,

Dank dat u uw ervaring met ons deelt.
Uw vraag aan ons betrof een verhoging van de bestaande hypotheek voor een verbouwing. Die aanvraag hebben we getoetst aan de gebruikelijke inkomens- en lastennormen; op dit moment bleek dat niet passend. Daarom konden we u daar helaas niet mee helpen.

In het gesprek is geen verzilver- of “opeet”hypotheek besproken. Ter volledigheid: verkoop van de woning is níet de enige manier om in uw situaties de overwaarde te benutten. Er bestaan constructies waarbij de inkomenstoets minder centraal staat, maar die op een andere manier werken (bijvoorbeeld doordat de rente wordt bijgeschreven op de schuld). Als u daar alsnog meer over wilt weten, gaan we graag opnieuw met u in gesprek om de mogelijkheden verder toe te lichten.

Afspraakje kunnen beter.

Gesprek tot duidelijkheid van de situatie en voortzetting. Zou in januari gebeld worden maar in oktober op mijn verzoek plaatsgevonden.
Gevraagde en toegezegde schriftelijke samenvatting van het gesprek tot op heden niet ontvangen.

30 octobre 2025
Noté 2 sur 5 étoiles

De overstap had veel beter gekund.

400 euro voor het overzetten van een rekening vind ik veel geld waarvoor ik zelf veel moest doen. Steeds werd gezegd door Advitas dat ze alles regelden en steeds kreeg ik van de verzekeraar te horen dat niet alles geregeld was. Dat had veel beter gekund.

1 août 2025

Beste Henk,

Dank voor uw review en dat u de moeite heeft genomen uw ervaring met ons te delen. We vinden het vervelend om te lezen dat de begeleiding bij het overzetten van uw levensverzekering niet naar wens is verlopen.

Omdat uw bericht anoniem is, is het voor ons lastig om precies te achterhalen welke situatie en welke transactie dit betrof. Daardoor kunnen we niet goed inschatten wat we in uw geval anders of beter hadden kunnen doen. Feit blijft dat u vindt dat dit beter had gekund, en dat nemen wij serieus.

Wij vermoeden dat het gaat om de overdracht van een lijfrente, waarbij doorgaans een banksparenrekening (sparen of beleggen) wordt geopend. Dat proces kent meerdere formaliteiten die door de bank zelf worden verlangd en die wij als tussenpersoon niet rechtstreeks kunnen uitvoeren. Mogelijk hadden we daar beter over kunnen communiceren.

De door u genoemde vergoeding van €400 lijkt te zien op het begeleiden van die overdracht en het in kaart brengen van de fiscale gevolgen en keuzemogelijkheden. In dat licht lijkt dit een redelijke vergoeding, al kunnen wij dat pas met zekerheid beoordelen wanneer duidelijk is om welk dossier het precies gaat.

We zouden het zeer op prijs stellen als u contact met ons opneemt via service@advitas.nl, zodat we samen kunnen bekijken wat er is gebeurd en wat wij daarvan kunnen leren.

L’expérience Trustpilot

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus