Banner for Volvia

Volvia Avis

TrustScore 4 sur 5

4,1

Fick 6 månaders försäkring av bilfirman,och då tänker man att det var ju jättebra! MEN …att man blev tvingad att fortsätta 6 månader !!!!! Har fått gratis månader hos andra ställen och kunnat välja vi... Voir plus

Det så här jag jobbar med Ambassaden och vi kör Volvo bilar hela tiden och det va jag som rekommenderar dom att vi köper Volvo och till slutet jag fick köpa en Volvo till mig själv det därför och jag... Voir plus

Jag är väldigt nöjd med hela köpupplevelsen. Personalen inger stort förtroende och agerade både professionellt och med omtanke. Bemötandet var trevligt från början till slut, och uppföljningen efter k... Voir plus

Bra med en bilförsäkring för volvoägare. Prisjämförelse positiv. Men varför en telefonförsäljare från ett malmönummer från företaget Puzzel ringer om en Volviaförsäkring som egentligen är en If-försäk... Voir plus

1. Assurance auto

Volvia är Sveriges enda märkesförsäkring för Volvo. Sedan 1959 har Volvia försäkrat Volvobilar i samarbete med Volvo Cars. Som specialister på bilförsäkring för Volvo får du snabb och kunnig hjälp - när du behöver det som mest. Oavsett om du har en ny eller äldre Volvo får du en bilförsäkring med många fördelar som personlig service, smidig skadehantering och marknadens längsta maskinskydd när det gäller mil. Volvia har ett nära samarbete med auktoriserade Volvoverkstäder vilket gör att du kan anmäla skada på det sätt som passar dig bäst: i Volvia-appen, direkt i Volvoverkstaden, på Volvia.se eller hos kundservice. Du får alltid Volvo originaldelar och reparation vid auktoriserad Volvoverkstad - för att bevara din Volvos säkerhet, funktion och kvalité. Läs mer på Volvia.se

Bien

TrustScore 4 sur 5

556 avis

Demande des avis aux clients

Tous les avis

121 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Verkstaden segeltorp…

Lämnade in bilen till verkstaden i Segeltorp för ett försäkringsärende som slutade med inlösen. Trots upprepade försök från min sida fick jag i princip ingen återkoppling under processen.
Informationen var bristfällig och jag upplevde en tydlig brist på kompetens i hanteringen av ärendet.
Jag är mycket missnöjd med hur ärendet hanterades.

12 novembre 2025

Réponse de Volvia

Tråkigt att läsa om din upplevelse och jag beklagar detta.

Då vi inte kan hantera enskilda ärenden i detta forum rekommenderar jag dig att kontakta vår skadeavdelning om du önskar att de ser över hur ärendet hanterats. Du når dem på 031-345 69 00.

Helena, Volvia

Värdera högre det var en entuseastbil

Värdera högre det var en entuseastbil och enast 15000 mil fick min bil värderad till 25000 kr han jämförde priser i tyskland min bil stod parkerad så det var eran kund som var vållande till skadan med sett liknande bilar bli sålda för 50000 kr och uppåt tänker alldrig försäkra eller rekomendera er

2 février 2026

Hej Lars!

Det är tråkigt att läsa om ditt missnöje. Vi kan dessvärre inte kommentera enskilda ärenden i detta forum. Om detta är något du önskar att få omprövat behöver du kontakta berörd avdelning.

Kristin på Volvia

Trakasserar kunder

Kollade pris hos dem. Det skulle jag inte ha gjort. På tre dagar har de ringt fem gånger. Om ett ex hade gjort så, så hade man ansökt om besöksförbud. Det räcker att man ringer 1-2 gånger.

30 janvier 2026

Hej Norbert!

Tack för att du tar dig tid att lämna feedback, det är viktigt för oss för att kunna veta vad våra kunder tycker om våra utgående kanaler och jag tar givetvis med mig detta.

Bedrägeri

Hade sex månaders försäkring med bilen från säljaren. Nu en månad efter att det gått ut har jag fått en faktura på över 10,000 för ett halvår. Mitt vanliga försäkringsbolag erbjuder samma försäkring för 5000 per år.

Detta kommer givetvis köras till Arn och Konsumentombudsmannen. Ställer av bilen tillsvidare och i värsta fall får jag byta bil.

23 décembre 2025

Hej Victor!

Alla försäkringar som tecknas via bilhandlaren hos oss har en avtalstid på 1 år och detta ska naturligtvis framgå tydligt vid köpet.

Priserna mellan försäkringsbolag kan variera men likaså skiljer sig även villkor mellan försäkringsbolag.
Vi erbjuder en märkesförsäkring där vi arbetar helt emot Volvo, detta ger dig en hel del villkorsfördelar hos oss.

Kontakta oss gärna på 031-345 67 00 så att vi kan få prata med dig och på bästa sätt se över ditt ärende.

Snyggt jobbat

Gör ett bra jobb

1 décembre 2025

Hej Harald!

Vad glada vi blir att du är nöjd med oss. Tack för din kommentar och tack för att du delar med dig.

Jag önskar dig en trevlig helg!

Kristin på Volvia

Tyvärr är vårt helhetsintryck av Volvia…

Tyvärr är vårt helhetsintryck av Volvia inte bra. För det första är premien flera tusen kronor högre än Länsförsäkringar som vi hade både före och nu efter vårt gästspel hos Volvia! För det andra fick vi stå för självrisken på en skada där vi både har bildbevis på det fordon som orsakat skadan som skedde när jag satt i vår parkerade bil. När man helt uppenbart INTE orsakat skadan själv och dessutom har fotobevis med reg.nr och kan uppge händelseförlopp samt polisanmäler det inträffade ändå får stå för hela självrisken känns det mycket surt att dessutom ha en mkt högre premie än nödvändigt!

17 novembre 2025

Hej Ulrica!

Det är tråkigt att läsa att du är missnöjd med din försäkringstid hos oss.

Försäkringspremien skiljer sig från försäkringsbolag till försäkringsbolag, likaså skiljer sig villkoren. Vi hjälper dig gärna att se över ditt tidigare avtal hos oss samt besvarar eventuella frågor eller funderingar.

Gällande ditt skadeärende, kan vi dessvärre inte gå in på enskilda ärenden i detta forum. Önskar du att se över ditt skadeärende är du varmt välkommen att kontakta Volvia skador via 031 345 69 00.

Jag tackar för ditt omdöme och önskar dig en fin dag!

Kristin, Volvia

Horribelt hur dåligt Volvo är på att…

Horribelt hur dåligt Volvo är på att hjälpa kunder. Under all kritik.

Vad är det för hjälp man får? Svenska bilar är ett skämt numera. Aldrig igen.

16 novembre 2025

Hej Jesper!

Det är såklart tråkigt att höra att du inte är nöjd med din Volvo.

Vi kan inte gå in på enskilda ärenden i detta forum men gäller missnöjet Volvo och inte en försäkring hos oss behöver vi hänvisa dig till återförsäljare.

Helena, Volvia

Vidrigt bolag - går emot det som gäller

Vidrigt bolag, bli ej kund hos dem! Finns flera andra försäkringsbolag att välja bland.

6 år efter tragisk påkörningsolycka orsakar de dröjsmål med ersättning och ifrågasätter sådant så självklart som inkomstförlust mot bakgrund av anställningsavtal - de nekar inkomstförlusten trots att jag hade anställningsavtal och arbete när jag blev påkörd! Det är skamligt och girigt. Dessutom, trots att jag som skadelidande har all rätt att direkt kommunicera med Volvia kräver de att all kommunikation går via ombudet som är en dyr advokat. Advokaten uppmuntrade mig direkt kommunikation med Volvia när jag hade vårdkostnader som skulle ersättas mig. Mailade direkt (faktaunderlag enbart) och Volvia gnäller att det skulle gå via mitt ombud. Nu 6 år senare, har de inte ersatt mitt ombuds totala skäliga kostnader utan menar att jag ska stå för en del ur egen ficka! Nästa blir att återigen kontakta Finansinspektionen och informera om hur Volvia faktiskt agerar...

29 octobre 2025

Hej Sofia!

Vad tråkigt att höra att du är missnöjd över skadehanteringen.
Som vi tidigare har sagt kan vi dessvärre inte hjälpa dig här genom trustpilot.

Hör gärna av dig via telefon eller mejl så ser vi till att hjälpa dig på bästa sätt.

Nellie på Volvia

Klara besked hur jag skulle hantera…

Klara besked hur jag skulle hantera skadan vid telefon kontakt

12 août 2025

Hej Jan-Olof!

Vad glada vi blir att höra att du är nöjd med hanteringen av ditt skadeärende och tack för ditt förtroende!

Nellie på Volvia

Snabbt svar på skadeanmälan och…

Snabbt svar på skadeanmälan och uppgifter om hur jag går vidare för att få skadan reparerad. Bra att kunna fota skadan i Volvias app.

19 septembre 2025

Hej Olof!

Tack för ditt omdöme.

Vad glada vi blir av att höra att du har använt dig av vår fotobesiktning och är nöjd med vår service. Tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Så nöjd!

Så nöjd. Smidigt, enkelt, snabbt som utlovat och med gott resultat.

25 août 2025

Hej Carina!

Tack för ditt fina omdöme.

Vad glada vi blir av att höra att du är nöjd med vår service. Härligt att höra att allt var smidigt, snabbt och enkelt. Tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Kristin, Volvia

Snabb och säker hantering av ärendet.

Snabb och säker hantering av ärendet.

10 septembre 2025

Hej Rigder!

Tack för ditt fina omdöme.

Härligt att höra att du är nöjd med ditt ärende hos oss. Tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Allt fungerade perfekt

Allt fungerade perfekt

22 septembre 2025

Hej Hans!

Det glädjer oss att läsa ditt omdöme. Vad roligt att höra att allt fungerat perfekt, stort tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Vindrutetorkarna slutade fungera

Vindrutetorkarna slutade fungera. Bilen gått 10000 mil 2019 full försäkrad med extra trygg dag.
Då det tydligen var segmenten i motorn det var fel på och inte själva motorn räcker inte försäkringen även om hela motordelen behöver bytas.
Så dåligt!

18 septembre 2025

Hej Sofia!

Tack för ditt omdöme.

Det är tråkigt att höra att du är missnöjd med ditt skadeärende hos oss. Vi kan dessvärre inte gå in på enskilda ärenden i detta forum. Du är varmt välkommen att kontakta en skadehandläggare via 031 345 69 00 om du önskar att se över ditt ärende hos oss.

Inga krångligheter snabb handläggning

17 juillet 2025

Réponse de Volvia

Vad glada vi blir av att höra att du upplever att du fått snabb hjälp utan krångel.

Stort tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Helena, Volvia

Att vänta i nästan 4 timmar förskräckligt som ensam kvinna känner man sig väldigt utsatt

Jag har haft Volvo 1C 70 Kabe. Nu har jag en Dacia om det är det jag ska svara på så är allt under det är allt under kritik. Jag jag fick punktering
Efter 20 minuter kom jag fram till en flicka som inte kunde tala svenska och påstod att jag hade ingenting med er att göra
Ytterligare 10 minuter. En man som är väldigt vänlig kom över överens med honom att de skulle komma klockan 13:00 för att hjälpa mig med min punktering bilen som skulle hjälpa mig kom kvart i fyra. Är det rimligt tror ni att jag är glad och vill sätta några betyg till er nej

6 août 2025

Hej Chatrin!

Tack för ditt omdöme.

Det är tråkigt att höra att du är missnöjd med ditt ärende.

Dessvärre kan vi inte gå in på enskilda ärenden i detta forum. Du är varmt välkommen att kontakta vår skadeservice via 031-345 69 00, så hjälper vi dig gärna att se över ditt ärende.

Jag önskar dig en trevlig helg!

Kristin, Volvia

Vänligt och snabbt bemötande.

Vänligt och snabbt bemötande.

20 août 2025

Hej Hans!

Tack för ditt fina omdöme. Vad glada vi blir att höra att du upplever att du fått vänligt bemötande och att det gått snabbt när du varit i kontakt med oss.

Stort tack för att du delar med dig.

mycket nöjd

mycket
nöjd

4 septembre 2025

Hej Yacoub!

Tack för ditt fina omdöme och för att du delar med dig med dig av din upplevelser.

Vad glada vi blir att höra att du är så nöjd med oss som försäkringsbolag.

Helena på Volvia