Fortus International Finance AB Avis 164

TrustScore 3 sur 5

3,1

Sätts i system att skicka ut påminnelse med förfallodatum samma dag som fakturan anländer. Så man kan skicka ut ett inkassokrav också! Dessutom fick jag aldrig orginalfakturan från början) Inez som... Voir plus

Jag är väldigt nöjd med kundservicen. Den var både professionell och var samt noga med påminnelser. De höll mig påmind vilket gjorde allt smidigare och stressfritt. Personalen kändes verkligen engager... Voir plus

Hade kontakt med Fortus angående mitt ärende och måste säga att jag var positivt överraskad över deras kundservice och det bemötandet jag fick, speciellt som någon som lever i utlandet och har upplevt... Voir plus

3,1

Moyen

TrustScore 3 sur 5

164 avis

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de plus d'un mois

VARNING

Har nu vid två tillfällen fått påminnselse på påminnselseavgiften. Påminnelse fakturorna kommer fram förfallna och skapar ond cikel så det bara fortsätter. Trots att vi har anmält att vi ska ha alla fakturor på E-post.
Aldrig fortus igen

26 mai 2025

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi beklagar verkligen att påminnelsefakturor har skapat förvirring och att de inte har skickats enligt era önskemål om e-post. Det är självklart inte så vi vill att våra kunder ska uppleva vår service.

Vi vill gärna hjälpa dig att rätta till detta och säkerställa att alla framtida fakturor skickas till rätt e-postadress. Vänligen kontakta oss direkt med dina uppgifter, så går vi igenom allt och ser till att undvika liknande situationer framöver.

Polisanmälan och anmälan till Svensk Handel

Vi fick en påminnelsefaktura från Fortus International Finance på ett köp som vi har gjort, där säljaren säljer sina fakturor till ovanstående företag.
Vi har dock inte fått någon originalfaktura. Påminnelsen anges vara utskriven den 16/4, med förfallodatum den 23/4. Fortus International Finance har dock skickat den, så att den kom fram med posten den 24/4 (det vill säga en dag efter förfallodatum)- och vi betalade den den 25/4. När den kom var den alltså redan förfallen - vilket är ett medvetet drag av Fortus Finance. Eftersom den kom till oss efter förfallodatum, passade så klart Fortus Finance på att skicka ytterligare en påminnelsefaktura med ytterligare en påminnelseavgift, vilket innebär att påminnelseavgifterna nu uppgår till 450 kr.
Påminnelsefaktura 2 kom till oss, idag - den 29/4, var den utskriven den 23/4 och förfallodatum är imorgon den 30/4. Helt plötsligt kändes upplägget bekant. Jag har handlat från Boets Bildemontering en gång tidigare, och fick inte heller då någon originalfaktura, men 2 påminnelsefakturor på 240+210 kronor även då - från Fortus International Finance. Jag ser nu tydligt vilket affärsupplägg Fortus Finance har.
En snabb slagning på recensioner på Reco.se och google, visar att massor med kunder drabbas av samma sak - därav är jag helt övertygad om att problemet inte ligger hos oss. Vi har inte fått några orignalfakturor.
Noteras bör även - att påminnelsefaktura 2, enligt fakturadatum skrevs ut den 23/4 - det vill säga samma dag som påminnelsefaktura 1 skulle förfalla. Det framgår även att inkomna betalningar endast är inkluderade till den 22/4 - det vill säga dagen innan påminnelsefaktura 2 skrevs ut. Med andra ord skriver man ut påminnelsefaktura 2 innan påminnelsefaktura 1 ens har förfallit.
Vi har gjort en polisanmälan och en anmälan till Svensk Handel.

29 avril 2025

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för att du tar dig tid att dela din upplevelse. Vi beklagar verkligen den situation du beskriver och förstår att det har varit frustrerande att inte få originalfakturan i tid och att påminnelsefakturorna upplevts som förvirrande. Det är inte den service vi vill ge våra kunder.

Vi tar all feedback på största allvar och vill gärna undersöka vad som hänt i ditt ärende för att säkerställa att all information är korrekt och tydlig. Vänligen kontakta oss direkt med ditt ärendenummer så att vi kan gå igenom situationen tillsammans och hitta en lösning.

Tack för att du uppmärksammar oss på detta – din feedback hjälper oss att förbättra våra rutiner och vårt bemötande.

Fortus finans och Apoex

Ringer Fortus finance om varför det står att fakturan är PAUSAD de vidarebefordrar till APOEX som inte heller svara på det hänvisa till Veterinären. Till slut vidarebefordrar till en annan firma som bara slängde på luren. Fick till slut på ett annat telefonnummer som var helt fantastisk. Han beklaga hur kunder blivit behandlade av både Fortus finance och Apoex. Så fruktansvärt dåliga firmor, och ja de kastar iväg inkasso direkt. Jag är ur förbannad.

17 avril 2025

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi beklagar verkligen att du har upplevt förvirring och frustration i kontakten med oss och våra samarbetspartners, och att det initialt varit svårt att få tydliga svar. Det är inte den service vi vill ge våra kunder.

Vi är glada att du till slut fick hjälp av en medarbetare som kunde assistera, och vi tar din feedback på största allvar för att förbättra både bemötande och rutiner framöver. Om du fortfarande har några frågor eller oklarheter kring fakturan är du varmt välkommen att kontakta oss direkt, så ser vi till att allt blir tydligt och korrekt hanterat.

Usel och opålitlig bank

De registrerar inte mina betalningar och säger att jag inte har betalt. Omöjligt att hantera sina ärenden på sajt då den laggar konstant. Trött och ointresserad kundservice, som avslutade samtalet innan jag var klar med mina frågor. Osäkert och olustigt att hantera sina betalningar till detta oseriösa bolag.

9 avril 2025

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar verkligen att du upplevt problem med registreringen av dina betalningar och att vår sajt har varit svår att använda. Det är inte den service vi vill erbjuda våra kunder, och vi förstår att det har skapat frustration och osäkerhet.

Vi vill gärna hjälpa dig att reda ut betalningarna och säkerställa att allt blir korrekt registrerat. Vänligen kontakta oss direkt med dina uppgifter, så går vi igenom ärendet steg för steg och ser till att du får tydlig information och ett professionellt bemötande.

Din feedback är viktig för oss och hjälper oss att förbättra både vår webbplats och kundservice.

Urusel kundservice inte en…

Urusel kundservice inte en tillstymmelse till förståelse när man förklara att man inte fått nån faktura skickar väl allt till inkasso direkt för att hova in pengar

4 avril 2025

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar verkligen att du upplevt vår kundservice som otillräcklig och att du inte fått tydlig information kring fakturan. Det är absolut inte så vi vill att våra kunder ska känna sig bemötta.

Vi vill gärna hjälpa dig att reda ut situationen och säkerställa att all information når dig i tid, så att onödiga påminnelser eller inkassohantering undviks. Vänligen kontakta oss direkt med dina uppgifter, så går vi igenom ärendet tillsammans och ser till att du får korrekt och tydlig hjälp.

Påminnelsefaktura på 60 kr som…

Fick en påminnelsefaktura på 60 kr som skulle vara Fortus tillhanda i söndags den 23/2. Lite svårt då vi fick fakturan i vår brevlåda igår em den 25/2 - betalade den omgående och ringde till Fortus idag och meddelade detta så vi inte skulle få ytterligare en påminnelse. Väldigt otrevligt bemötande i telefon av snorkig kvinna i kundtjänst. Vi får nu hoppas att inga fler påminnelser dyker upp. Läser man omdömen om Fortus så är det ingen vidare läsning.

26 février 2025

Réponse de Fortus International Finance AB

ack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi beklagar verkligen att fakturan inte nådde er i tid och att ni upplevt bemötandet från vår kundtjänst som otrevligt. Det är inte så vi vill att våra kunder ska bli bemötta.

Vi vill gärna säkerställa att allt är korrekt registrerat och att inga fler påminnelser skickas i onödan. Vänligen kontakta oss direkt om något fortfarande känns oklart, så hjälper vi dig att reda ut situationen.

Visited a dental clinic and payed with…

Visited a dental clinic and payed with Fortus Invoice. Everything worked as planned.

10 décembre 2024

Hello!
Thank you for your feedback. We’re glad to hear that everything worked smoothly with your Fortus Invoice at the dental clinic. We appreciate you taking the time to share your experience!

Kind regards,

Hade ja kunnat ge er minus 1000 såå…

Hade ja kunnat ge er minus 1000 såå hade ni fått d3
Föst påstår ni att ja ha en tandläkare skuld på 2301o när ja srjer i från såå dåå helt plötsligt e de en veterinär besök o när ja bevisar att den e betald o skickar in alla bevis sååå sejer ni ändå att den inte e betalad
Ni ha ingen koll o sura o otroliga e ni me

8 janvier 2025

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar verkligen den förvirring och frustration som du har upplevt i ärendet. Det är inte den service vi vill ge våra kunder, och vi tar din feedback på största allvar.

Vi vill gärna gå igenom ditt ärende tillsammans med dig för att säkerställa att alla betalningar är korrekt registrerade och att eventuella oklarheter blir lösta. Vänligen kontakta oss direkt med dina uppgifter, så ser vi till att du får tydlig information och ett respektfullt bemötande.

Nu har det kommit en inkasso nr 3 från…

Nu har det kommit en inkasso nr 3 från
Fortus international Finance
Brevet är skickat den 20 Dec sista betalningsdagen är 20 dec Fick den i brevlådan 30 Dec
Hur F.N ska man hinna betala i tid
Betalade in påminnelse nr 2 den 19 dec Ringer den 20 Dec 30 ggr innan någon svarar
Fick tag på Ines på deras kundservice Hon kollade upp om allt var betalt Allt var ok
Nu vill dom ha ränta 3 kr för en dag + förseningsavgift 60 kr o nån avgift på 57 kr
På mina sidor på Fortus international Finance är jag inte skyldig
Allt är betalt men ändå skickar dom inkasso krav
Har bokat tid hos ARN v 1 Så jag får hjälp att bli av med detta oseriösa företag
Som inte skickar ut nån faktura så man kan betala bara påminnelser o extra avgifter o extra avgifter o extra avgifter
Har fått extra utgifter på ca 1100 kr För att jag handlade delar från LAGA.SE Så nu är det slut med det Gäller BILDELSBASENS.SE också // Matts

30 décembre 2024

Hej Matts,
Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar verkligen den frustration och de extra kostnader som situationen har orsakat, och att våra påminnelse- och inkassoprocesser upplevts som förvirrande. Det är inte den service vi vill ge våra kunder.

Vi vill gärna säkerställa att allt är korrekt registrerat och att inga felaktiga krav skickas. Vi tar din feedback på största allvar och ser över våra rutiner för fakturering och påminnelser.

Om du fortfarande har frågor eller oklarheter kring dina betalningar, vänligen kontakta oss direkt med dina uppgifter, så går vi igenom allt steg för steg och säkerställer att allt blir korrekt hanterat.

Vänliga hälsningar

Oseriöst företag

Varning för ett riktigt oseriöst företag.
Dom skickar ärendet till inkasso trots att man har betalat fakturan 😡
Har mejlat dom flera gånger samt en skärmdump på inbetalningarna jag gjort utan något svar. Kommer aldrig mer att köpa något genom Fortus äckel Finance.

20 décembre 2024

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar verkligen att du upplevt att ärendet gått till inkasso trots att betalning skett, och att du inte fått svar på dina mejl. Det är inte den service vi vill ge våra kunder.

Vi vill gärna gå igenom ditt ärende tillsammans med dig för att säkerställa att alla betalningar är korrekt registrerade och att eventuella felaktiga krav rättas till. Vänligen kontakta oss direkt med dina uppgifter, så hjälper vi dig steg för steg och ser till att du får tydlig och korrekt information.

Löjligt svåra att komma i kontakt med…

Löjligt svåra att komma i kontakt med när man har nån enkel fråga, ringa går ej, formuläret funkar inte, går ej logga in på "mina sidor" Men extremt snabba på skicka fakturor med påminnelser, står att fakturan är skickad 2/11 och betalning till handa senast 9/11 och fakturan ankommer till oss 8/11 allvarligt?
Skärpning!

27 novembre 2024

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar verkligen att det varit svårt att komma i kontakt med oss och att vår webbplats inte fungerat som förväntat. Vi förstår att det skapat frustration, särskilt i samband med fakturor och påminnelser.

Vi vill gärna hjälpa dig att reda ut eventuella frågor och säkerställa att all information om fakturor och betalningar är tydlig. Vänligen kontakta oss direkt med dina uppgifter, så går vi igenom ärendet tillsammans och ser till att du får korrekt och smidig hjälp.

Vänliga hälsningar

Ja dom skickar ut en påminnelse 1 Fortus International Finance AB…

Ja dom skickar ut en påminnelse 1 Och påstår att dom, skickat en förut ,Och har betalat redan på Firman köpings Bildemotering Ab faktura nummer12786 1080kr Och ett kvitto på det har jag ,Nu kom en faktura av Fortus International Finance AB dom 1572kr förseningsavgift60 kr. Hur kan den stiga från 1080kr till 1632kr Bara det är ju konstigt

4 décembre 2024

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar verkligen förvirringen kring fakturan och förseningsavgiften. Det är inte den service vi vill ge våra kunder, och vi förstår att det är frustrerande när beloppet inte stämmer överens med dina betalningar.

Vi vill gärna gå igenom ditt ärende tillsammans med dig för att säkerställa att alla betalningar är korrekt registrerade och att fakturan är korrekt. Vänligen kontakta oss direkt med dina uppgifter, så hjälper vi dig steg för steg och ser till att allt blir tydligt och rätt.

Sämsta möjliga

Sämsta möjliga hantering av betalningar! De skickar inte ut avisering om fakturor. Sen skickar de ut i efterskott att de saknar betalning. Därefter direkt ett mail med DUBBLA avgifter. Sen direkt efter den aviseringen ett mail om att ärendet skickats till inkasso och nu med tillkommen ränta på avgifterna. Uruselt hanterat och tyvärr negativt för de företag som anlitar dem.

21 octobre 2024

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar verkligen att du upplevt vår fakturahantering som förvirrande och frustrerande, samt att kommunikationen kring betalningar och avgifter inte varit tydlig. Det är inte den service vi vill ge våra kunder eller våra samarbetspartners.

Vi vill gärna gå igenom ditt ärende tillsammans med dig för att säkerställa att alla betalningar är korrekt registrerade och att fakturor och avgifter hanteras på rätt sätt. Vänligen kontakta oss direkt med dina uppgifter, så hjälper vi dig steg för steg.

Betalade en faktura två gånger men jag…

Betalade en faktura två gånger men jag får inte mina pengar tillbaka?
Försöker att kontakta dom men det spelar ingen roll när du ringer dom på morgonen eller eftermiddagen dom har stängt för lunch????
Hur kan det funkar så här!

2 octobre 2024

Réponse de Fortus International Finance AB

Hej! Kontakta oss gärna på 010 555 15 00 helgfria vardagar 09:00-16:00 ( det är lunchstängd 12:00-13:00) så hjälper vi dig vidare. Det går även bra mejla oss för snabbare hantering info@fortusfinans.se
Kundtjänst

Handla inte på faktura av fortus

Handla inte på sidor som erbjuder faktura via detta bluff bolag. Betalade fakturan 3 dagar innan sista förfallodag. Får dagen efter en påminnelse. Skickar att den är betald. Tystnad. Nu 9 dagar från förra påminnelsen dyker en ny påminnelse upp. Med dubbel påminnelseavgift. Enl lag är det alltid 30 dagar att betala och man kan inte lägga på en till påminnelseavgift efter 9 dagar! Små pengar men sjukt uppenbart att bolaget använder sig av detta för att tjäna mer pengar. UNDVIK FORTUS!!!

5 septembre 2024

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för ditt omdöme! Jag tar självklart din feedback vidare. Skulle du ha ytterligare feedback är du varmt välkommen att mejla info@fortusfinans.se. Vi strävar alltid efter att bli bättre och är därav tacksam för all feedback.

Om du vill kika på varför du fått en påminnelsefaktura är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice. Telefonnummer: 010 222 15 00

Forts oseriöst företag

Forts oseriöst företag
Löste sig ärendet efter att Fortus Support svarade på Trustpilot? Nej, det var bara tomma ord utan handling.

Den 16/8 får jag bifogat mejlsvar från den sk. ”kundtjänsten” på Fortus Intl Finance:
”Hej!
Ni gjorde ett köp på 2062 kr. Detta köp returnerade ni och fakturan blev då delkrediterad 1795 kr (dvs. ett avdrag på fakturan gjordes med 1795 kr). Detta innebar att ni hade en restskuld att betala på 267 kr, som troligtvis avser frakt i enlighet med säljarens köpevillkor. Då ni inte betalat detta belopp har ni fått förseningsavgifter.
Om ni har frågor kring varför inte hela beloppet krediterats hänvisar vi er till butiken ni har handlat av.
Önskar dig en fin dag!
Kundtjänst”

1) Igen, jag har beställt två olika produkter från dammsugaren.se varav den ena returnerade jag den 29 juli. Samma dag loggade jag in på ”mina sidor” på Fortus Finance och beskrev att jag returnerat en vara. Fakturan får status ”Pausad på grund av retur” vilket jag har ett skärmklipp på. Den 14/8 mottog jag krediteringen från Dammsugaren.se och samma kväll betalar jag 267:- för produkten jag behöll inkl. frakt. Den 15/8 får jag ytterligare en betalningspåminnelse vilket leder till att jag mejlar Fortus ”kundtjänst” och bifogar betalningsbevis från banken. Dessvärre resulterar det i ovan mejlsvar: att jag inte har betalat och fått förseningsavgifter.

2) Jag har bestridit och bestrider samtliga debiteringar av olika avgifter såsom påminnelseavgift, förseningsavgift från Fortus Intl Finance.

Fortus Intl Finance, ett konsumentkreditbolag som står under Finansinspektionen och Konsumentverkets tillsyn, uppvisar stora brister i sina kravrutiner. Deras sk. ”kundtjänst” är undermålig likaså deras uppsättning av påminnelsehantering. Eller är det bolagets uttalade strategi att medvetet debitera felaktiga avgifter?

Obegripligt, oseriöst, obehagligt!

16 août 2024

Hej
Vi beklagar ert missnöjde. Betalningen mot er fakturan kan vi se inkom ca. 8 dagar efter dess förfall och därav har det skickats ut påminnelser. Ni får gärna ta kontakt med oss över telefon så ska vi reda ut vad som hänt.

Support

Fruktansvärt dåligt företag

Fruktansvärt dåligt företag. De skickar flera påminnelseavgifter även fast jag betalt. Går inte att kontakta bolaget. Bolaget svarar heller inte på mail. Akta er för detta bolag.

11 août 2024

Fortus Support

Åter igen

Åter igen, testade handla igen...
påminnelse fast fakturan var betald samma dag..
Hoppas ni går i konkurs och aldrig får se solsken igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

28 juin 2024

Fortus Support

Jag har råkat ut för samma sak

Jag har råkat ut för samma sak. Handla inte på någon skrot mm med detta företag. Dom skickar delar med DHL frag. Ingen spårning ingen sista dag leverans. Ringde DHL. Stackars sate blev kommentaren. O ingen pdf fil har du fått heller antar jag. Nej. Det här är den billigaste frakten av alla så leveranstid inte under 8 dagar. Hur många företag kan ha betalningstid samma dag. Jag ringde o ville ha ocr nr o betala i realtid. Då la dom på telefonen. Men skrot jag handla på har jag tagit reda på var han bor. O jag lovar er alla som blivit lurade. Inte ens hans mor kommer att känna igen honom. Så försäljare se dig över Axel när du är ute. Det kan hända dig något vedervärdigt. Det brukar sluta så för skitstövlar. Vi gör alltid rätt för oss. Menar även dom som gör fel blir oerhört tillrättavisade. Så vi kommer på besök. Inget hot lovar.

2 mai 2024

Réponse de Fortus International Finance AB

Vad tråkigt att du har haft en dålig upplevelse med oss och våra leverantörer. Så vill vi ju inte att det ska vara. Du är välkommen att framföra din feedback till info@fortusfinans.se om du har några synpunkter på vad som varit dåligt.

Det tar vi glatt emot!

Önskar dig en fin dag!🌺

Betalade faktura 5 dagar försent

Betalade faktura 5 dagar försent, fick påminnelse på hela beloppet plus 240 kr efter jag betalat. Väntar på att få en korrigerad räkning på påminnelseavgiften får istället inkassokrav på ytterligare 210 kr. Tar kontakt med kundtjänst för att reda ut detta, men får bara tillbaka att jag måste betala alla påminnelseavgifter annars går man vidare med inkasso.
Betalat men kommer aldrig köpa något som har med detta finansbolag att göra.

5 avril 2024

Réponse de Fortus International Finance AB

Om du vill kika på varför du fått en påminnelsefaktura är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice. Telefonnummer: 010-222 15 50

Jag passar på att önska dig en fin dag! :)