Noté 1 sur 5 étoiles

Odwołują wizyte do specjalisty umowiona dla mojego dziecka przeze mnie 2 tygodnie wcześniej bez powodu i w smsie pisza: " Przepraszamy. Nowy termin umowisz w Medicover OnLine lub pod nr 500 900 500"... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Posiadam pakiet Premium Plus w Medicover. W pakiecie mnóstwo badań, zabiegów, konsultacji, specjalizacji. W praktyce NIE MA MOŻLIWOŚCI umówienia się na większość z tych wizyt! Non stop brak terminów d... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Prywaciarze, zachowujacy sie jak opieka medyczna na NFZ. Dramat. Nie da sie zapisac do lekarza w okolicy, bo zawsze jest pelno. Lekarze „specjalisci” nie wiedza co sie dzieje i odsylaja dalej byleby n... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Niestety im dłużej korzystamy tym gorzej,na początku jakoś tam było nawet ok natomiast juz drugi rok korzystamy i jest porażka, mąż płaci 380 zl miesięcznie a nie sa w stanie wystawić recepty na bol z... Voir plus

1,2

3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Noté 1 sur 5 étoiles

Dostać się na wizytę do lekarza…

Dostać się na wizytę do lekarza graniczy z cudem: wizyta w placówce, rozmowa telefoniczna czy czat - nieważne, nigdzie nie da się dostać. Szkoda czasu i pieniędzy na ten beznadziejny pakiet.

2 avril 2025

Straszna obsługa pacjenta.

W dniu wczorajszym t.j 31.03 próba konsultacji na czacie skończyła się bardzo długim czasem oczekiwania co poskutkowało błędem i zamknięciem czatu. Godzina 22:00 czat wyłączony (choć informacja widnieje od 7:00-24:00). W dniu 1.04 umówiona wizyta telefoniczna nie wykonana. Na profilu świeci się na czerwono "nie odwołana wizyta". Lekarz nie zadzwonił niestety. Czekałam z telefonem w ręku bo wiem jak to wygląda. Człowiek ponosi tak duże koszty abonamentu a nie może skorzystać z usługi. To już nie jest śmieszne. Sytuacja taka nie wydarzyła się pierwszy raz i zapewne nie ostatni. Trzeba szukać u konkurencji normalnej obsługi.

1 avril 2025

PORAŻKA

PORAŻKA. Od czasów covid to się zmieniło tak, że jest gorzej niż na NFZ. Płacę prywatnie za opiekę, a na poradę telefoniczną z internistą mam czekać 20 dni! Dostać się do lekarza jakiegokolwiek to trzeba wszystko last-minute załatwiać i modlić się, że coś się zwolni bo terminów np urolog, dermatolog czy gastrolog NIE MA. No człowiek prędzej umrze niż coś załatwi. Czuje się oszukany i obiecuje sobie, że to ostatni rok "współpracy".
Na lekarzy jakoś nie będę narzekał, ale też niejednokrotnie miałem poczucie, że jestem tam za czyjąś łaską, tylko wystawić receptę i nara.
A i jeszcze ich pieprzona aplikacja mobilna gdzie czeka się na czacie 50 minut, żeby pisać z internistom, ale jak w tym czasie przełączysz aplikacje albo ktoś do Ciebie zadzwoni to potrafi się czat wyłączyć i wracasz spowrotem na koniec kolejki!

30 mars 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Dzisiaj 24.03.2025 o godzinie 20,22…

Dzisiaj 24.03.2025 o godzinie 20,22 dołączyłem do czatu z Dermatologiem, w okienku widniała informacja, że czas oczekiwania to około 60 minut, czekałem do 22,41 gdy nagle wyskoczyło okno, ze mam problemy z siecią i zaraz nastąpi powrót do pokoju ze specjalistą( pic na wodę, Internet mi działa i działał bez zarzutu), czekałem 139 minut na marne, ten czat to jakaś porażka, do dermatologa i alergologa w trójmieście nie ma szans się dostać, czat to ściema, pieniądze wyrzucane w błoto. Na medistore.com.pl wszyscy specjaliści są dostępni ( usługa płatna),wygląda to tak, ze klienci którzy płacą abonament nie mają możliwości dostania się do specjalisty( medicover wychodzi z założenia, ze oni i tak będą płacili), zaś klienci którzy nie mają abonamentu i płacą za każdą usługę jednorazowo mają dostęp do specjalisty każdego dnia. Albo coś się tu zmieni albo będę rekomendował firmie zmianę firmy świadczącej usługi z zakresu zdrowia, a jest o co walczyć - ponad 2500 abonentów.

24 mars 2025

Doświadczenia z Medicover

Mam jeden z najwyższych pakietów Medicover i postanowiłem opisać swoje doświadczenia z tym ubezpieczeniem medycznym.

1. Zapis do specjalistów
Prawdopodobnie najgorsze ubezpieczenie w ktorym bylem w tym kontekście.
W większości ubezpieczalni zawsze istnieje jakaś możliwość zapisania się do specjalisty. Czasami sa to placówki współpracujące czasami mozesz zapisać sie na duzo późniejszy termin.
W medicover z reguly jestes w stanie się zapisać jedynie do internisty lub do specjalisty przez telefon.

Telefoniczne porady Medicover działają bardzo słabo. Ich jakość jest wyjątkowo słaba. Zdarza sie czesto ze na infolini szczegolnie przy dzwonieniu do internisty sa osoby bez rzeczywistych uprawnień lekarskich i nie moga wystawiać nawet recept.

Dostac sie do specjalisty jest bardzo ciężko natomiast jakość specjalistów jest czesto mocno średnia.

2. Bardzo słabo zorganizowany system badań: Z reguły jezeli chciałem uzyskać jakiekolwiek bardziej specjalistyczne badania to konieczne było odbycie wizyt u co najmniej 3-4 specjalistów z Medicover.
(Przykład: Mam Hashimoto i raz na 2 lata wykonuje badania na przeciwciała. Aby finalnie te badania otrzymać musiałem odbyć:
- 2 rozmowy telefoniczne z internista
- 3 spotkania w placówce z internistą
- Zrobić badanie TSH (mimo tego że miałam wgrane do Medicover wyniki tego wskaźnika sprzed 2 miesięcy)
- 2 Rozmowy telefoniczne z endokrynologiem)
Jest to jeden z przykładów jednak zasada w przypadku praktycznie każdego bardziej zaawansowanego badania wyglada praktycznie identycznie i aby je dostac z reguly musisz udać sie na 3-4 wizyty często konieczne jest takze odbycie ich fizycznie w placówce.

3. Aplikacja i sms
Chyba jedyny plus jaki mogę podać co prawda nie zapiszesz sie do specjalisty przez nia bo nie pokaże tobie specjalistów ale aplikacja działa w gruncie rzeczy sprawnie i pokazuje całkiem klarownie zarówno wyniki badań jak i przyszłe wizyty.
Nie polecam korzystać jednak z niej do niczego oprocz celów informacyjnych.

4. Obsługa klijenta
O ile obsługę klienta w kontekście podstawowych spraw oceniam pozytywnie to mocno kuleje obsług klienta w kontekście wykonywania badan.
Miałam dwukrotnie sytuacje ze osoba zapisala mnie do punktu pobrań ktory nie mogl robić badań niestabilnych mimo wcześniejszego zapewnienia ze bede mógł zrobic w tych placówkach wszystkie zlecone badania.
Zdarzaja sie takze placówki ktore maja problemy organizacyjne w tej sekcji.
Spore problemy przy rejestracji spotkałem na klimczaka gdzie bylem dwa razy i kolejka do rejestracji punktu pobrań byla w obu przypadkach na ponad 15 minut.

Podsumowanie:
Prawdopodobnie każde inne ubezpieczenie ktore wybierzesz bedzie lepszym wyborem. Z pewnością natomiast nie jest ono warte ponad 2500zł rocznie.

Jezeli masz dostęp do NFZ to znacznie lepiej bedzie tobie skorzystać z tej formy nawet jezeli twoj pracodawca zapewnia tobie ubezpieczenie z medicover.
W NFZ maja lepszych lekarzy i znacznie łatwiejszy dostęp do specjalistów.

24 mars 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Brak terminów, brak skierowań i brak chęci

Odzyskałam wrażenie , że mają odgórnie narzucone limity i robią wszystko, by nie wystawiać skierowań. Lekarze badają niedokładnie, powiedziałabym, że symbolicznie. Podstawowych badań krwi raz do roku nie doprosisz się. Jak coś się dzieje, to terminów brak. Pracownicy delikatnie dają do zrozumienia: to nie my, to odgórnie narzucone procesy. Nie polecam.

22 mars 2025

Dno totalne

Dno totalne. Posiadam skierowanie na badania które są zawarte w pakiecie i muszę za nie zapłacić! To nie pierwszy raz kiedy wystąpiła taka sytuacja! Totalne rozczarowanie

15 mars 2025

Terminy z kosmosu

Nie da się umówić na stronie internetowej na przegląd stomatologiczny pomimo posiadania pakietu w którym taki przegląd jest (brak jakiegokolwiek terminu).

Na infolinii dostępny jest termin na 2 miesiące do przodu.

Oczywiście w mediclub można wykupić wizytę na następny dzień :)

Nawet na podstawową wizytę nie można się umówić, strach myśleć ile musiałbym czekać na bardziej zaawansowaną wizytę.

Dla mnie to jeden wielki scam.

11 mars 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

W ostatnich kilku miesiącach niemożliwe…

W ostatnich kilku miesiącach niemożliwe zapisać do lekarzy poza internista.. I to samo o badaniach takich jak usg, jakiś żart, mam tam lekarzow prowadzących, mam choroby które muszę leczyć, a zapisać przynajmniej do jakiegoś nie da rady, już nie mowie o lekarzach prowadzących!

10 mars 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Nie dotrzymują terminów wyników badań laboratoryjnych

Nie dotrzyma terminów odbioru wyników badań laboratoryjnych. W apce masz napisane 7-10 dni roboczych, po 10 zadzwoniłam z pytaniem gdzie są wyniki, to mi powiedziano że czas oczekiwania jest 20 dni, po miesiącu dalej nie mam wyników, więc napisałam maila (już w mniej przyjaznym tonie) to się okazało że moje próbki uległy zniszczeniu w transporcie.
Czemu więc od razu nie zadzwonili ? Dwa razy przekładałam wizytę u specjalisty, który wymagał ode mnie tych badań.
Szkoda słów.

11 février 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

masakra. brak terminow na wszystko

niestety medicover zszedl na psy i zrobil sie parodia uslug medycznych. od miesiaca, 3x dziennie probuje umowic sie w aplikacji na wizyte do dwoch specjalistow i od miesiaca (w duzym miescie, gdzie sa trzy ich przychodnie) nie ma ani jednej wolnej wizyty (!!!). zadzwonilem na infolinie i powiedziano mi, ze gdy bede mial skierowanie od lekarza ogolnego, to miejsce moze sie znajdzie. wiec przelaczono mnie do lekarza ogolnego .... i wlasnie mija godzina jak czekam az ktos odbierze polaczenie.
to jest parodia i zenada a nie uslugi medyczne.
i uwaga: wizyty platne sa dostepne z dnia na dzien. ale nie po to chyba place abonament aby placic za kazda wizyte.

3 mars 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Nie polecam , porażka , po co płacić abonament jak nie ma terminów. I dodatkowo czekanie na infolini kilkanaście minut po czym zrywa połączenie!!!!!!

28 février 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

czekałem ponad godzinę na infolinii

czekałem ponad godzinę na infolinii, i się nie doczekałem.
W małych miastach nie ma placówek medicover. Lekarze na czacie karzą wysyłać zdjęcia i nie chcą wystawiać zwolnień, nie wierzą pacjentom.
Nie ma sensu posiadanie medicover jeśli nie mieszkasz w dużym mieście.

25 février 2025

Dramat

Dramat! Odradzam. Posiadanie pakietu w tej firmie to porażka w najczystszej postaci.

20 février 2025

DISGUSTING SERVICE

DISGUSTING SERVICE! Some time ago I went to an appointment for a dermatological visit, scheduled for 11:20 at the Eiffel Klinika in Terez Korut 55, in office 170, on the first floor. As soon as I entered, at 11:06 I regularly checked in and paid in advance for the visit at the automatic cashier on the ground floor. I went up and waited my turn: at 11:30 a different number from mine was called and another person came in. When I asked for an explanation, the doctor present appeared from office 170 (the nameplate on the door showed the name of another doctor), who said she knew nothing about my visit and to go to reception. At reception I explained the situation and asked the reason for the missed visit. The guys at reception, all very young and unprofessional (one of them even quite rude), did not know how to give an answer and were very grumpy and uncooperative. They spoke poor English, and luckily my wife was with me to translate. At this point, I asked to speak to a responsible Manager, but I was told that he was not in office and that there was a wait. I waited more than half an hour, then I asked for a refund of the expense. Incidentally, I did not even receive a regular and complete invoice, even though I had requested it at the entrance right at the reception. I filed a complaint, and only after many days and several reminders did the refund arrive. I have traveled all over the world and unfortunately I have visited many hospitals and clinics, but I have never experienced such rude and unprofessional service. I went to that clinic because I thought I would receive a high level of service, but the reality is that the visit I paid for in advance was not carried out, and above all I received absolutely inadequate and rude treatment, instead of having an apology for the missed appointment. TO BE AVOIDED ABSOLUTELY!

11 novembre 2024
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus