Jag är väldigt besviken och tycker att detta är märkligt. Jag köpte varor från Chili som fortfarande omfattades av garantin, och jag har skött dem enligt skötselråden. Trots det gick de sönder. Det... Voir plus

Man får ingen hjälp av dom, vänd er direkt till en domstol istället. Det verkar som jurister som inte kan få arbete hos en advokatfirma, åklagare eller domare i domstol hamnar här. Omdömen på den här... Voir plus

Vedervärdig myndighet vars metoder och sätt att hantera ärenden påminner mer om korruption än något annat. Helt meningslöst att söka sig hit för att få hjälp, dom går hand i hand med försäkringsb... Voir plus

VÄND ER INTE HIT. Kan inte vara annat än köpta av företagen. Korrupta så in i bänken. Köpte en bil för 125K, hittade ett jättestort rosthål i tröskeln som enligt varudeklarationen var i toppskick. Fö... Voir plus

1,3

Mauvais

TrustScore 1.5 sur 5

136 avis

Förtjänar inte ens en stjärna

Förtjänar inte ens en stjärna. Otroligt dåliga. Inte ens lönt att anmäla något då det bara läggs ner eller hänvisas vidare till egen advokat. Detta trots att ärendet till och med tagits upp i media! Så gör er själva en tjänst och lägg energin på något annat.

1 février 2025
Avis spontané

Total slöseri med tid. Partisk myndighet som ignorerar bevismaterial!

Total slöseri med tid.
Jag har anmält hos ARN ett byggföretag som skulle renovera mitt badrum.Fallet verkade solklart. Efter 2 försök att renovera mitt badrum vilket skulle ta 2 veckor enligt företaget (ALLT I BYGGE I TIDAHOLM) så fick jag efter 6 månader ett badrum med en skadad vägg. Företagets VDn skickade en bekant till de som agerade besiktningsman som medvetet inte betraktade skadan i väggen,den personen godkände jag aldrig. Byggföretaget var i mitt hem, deras VD bekräftade skadan i väggen, informerade att badrummet behövde rivas ner och göras om på nytt en tredje gång, därefter försvann de och aldrig hörde av sig och svarade inte längre på kontaktförsök. Jag kontaktade ARN (som inte är gratis som AI påstår på nätet) och skickade till de bildbevis på skadorna samt nämnde att själva företaget hade betraktad skadan gjort och därefter lovat att kontakta sitt försäkrings bolag för att laga det hela.
Företaget svarade med att jag ljög, att de hade aldrig lovat någonting och inte betraktat någon skada (med som referens deras kollega som låtsades vara besiktningsman).
Jag skickade ytterligare bevis till ARN då jag hade spelat in samtalet under vilket VDn till företaget lovade laga badrummet efter att ha kontaktat sitt försäkringsbolag.
Under hela den långa processen och den oändliga listan på lögner och falska påståenden som företaget kom med så fick jag utstå förolämpningar av olika slag hos ARN vilket resulterade att jag även polisanmälde företaget för förtal.
ARN i sin sammanställning at motparternas visade ha falsk information från motparten, information som aldrig kom fram i meddelanden-utväxling som bägge parter fick ta del av.
Allt i bygge erkände att ha ljugit i påståendet att samtalet som var registrerad aldrig hade ägt rum och motiverade sina lögner med yterligare andra lögner...
Jag har lagt ca 70-75 timmar på att besvara alla lögner som byggföretaget kom med för att slippa allt ansvar för skadan de hade gjort och lögner och falska påståenden de kom med till ARN (som är faktiskt en myndighet).
ARN betraktade aldrig bevismaterialet jag skickade till de, varken bildbevis eller inspelade samtal som enligt motparten aldrig had ägt rum...de betraktade inte heller polisanmälan och varnade aldrig motparten som fortsatte med lögner och förolämpningar.
I slutändan utan att överhuvudtaget kommentera eller betrakta det bevismaterialet jag hade skickat beslutade ARN till byggeföretagets fördel. Även om skadan var bevisat av bilder och av själva Allt i Bygges VDn i det inspelade samtalet.
Det hela resulterar att jag måste betala för ett badrum med en skada som byggföretaget har orsakat, att ARN befriar företaget från allt ansvar, att de inte heller ställer sig emot företaget fast företaget erkände hos ARN själva att de hade ljugit både för mig och myndigheten.

Det visar väldigt tydligt att oavsett vilket bevismaterial ni kommer med så om ni har att göra med ett skurkföretag som är villig på att lägga tid på att komma med lögner och manipulering så kommer ARN att först och främst lägga sig på företagets sida.
Nu inför funderingar på att gå vidare till rätten med det hela (varför skall JAG betala full pris för ett badrum som levererades med en skada?) Så kan motparten dessutom använda sig av ARNs beslut för att motarbeta rättvisan, vilket inte gör saken bättre, tvärtom.
ARN har inte varit opartisk som de påstår sig vara och har behandlat det jag ansåg vara ett solklart fall efter att haft kontakt med motparten på sidan av utan mitt vetskap (vilket borde vara olagligt) vilket gav möjligheten till motparten att komma med ännu mer lögner och falska påståenden som jag aldrig fick möjlighet att besvara. Så borde inte en opartisk myndighet kunna bete sig.
De har inte övervägt bevismaterialet jag har skickat och betraktar inte heller den orsakade skadan samt företagets oärlighet,vilket visar att de väljer framför allt företagets sida även om företaget erkänner att de har ljugit och även om skadan i väggen som nu ignoreras av själva myndigheten består.
Det var alltså en enorm slöseri med tid och krafter att vända sig till en myndighet som inte betraktar inskickat bevismaterial, som tillåter att ett företag som erkänner sina lögner fortsätter att ljuga och inte på något sätt stödjer kunden som har utsatts för bedrägeri.
ARN borde helt och hållet avskaffas, en myndighet som inte gör sitt jobb och inte är opartisk gör knappast någon nytta. De har dessutom absolut ingenting med själva lagen att göra (då deras beslut inte har något juridiskt värde egentligen)och inte heller med rättvisa att göra.
I slutändan får man inte heller överklaga deras beslut fast uppenbara fel i processen samt att brist på opartiskhet är nu uppenbara.
Genom att agera på det viset gör de sig till skurkföretagets medbrottslingar.

11 décembre 2025

Rättslöshet

Mycket informativa inlägg här, hade ingen aning om att ARN fanns på trustpilot. Har tidigare anmält till ARN, men hade nu ett solklart superenkelt fall jag tog för givet skulle hanteras o bifallas med mkt kort varsel genom någon glad nyutexaminerad, men påläst jurist. Efter över 6 veckor har jag idag fått besked om avslag - FULLSTÄNDIGT obegripligt, än mer obegriplig är beslutarens motivering;

"För att kunna få framgång med sitt krav
måste han bevisa dels att det finns en ekonomisk skada, dels att det finns ett orsakssamband
mellan företagets agerande och den ekonomiska skada som han uppger sig ha lidit.
Nämnden har tagit del av ingivet underlag och anser att han inte har lagt fram någon bevisning
som visar detta. Hans krav ska därför redan av den anledningen avslås."

Jag har inte fått ngn som helst information om detta av ARN och jag har skickat in det enda bevis som (förutom mejlkorrespondens vilket ARN avvisat) existerar, dvs en skärmdump på mitt innehav, ett bevisunderlag som jag kunnat tillhandahålla TROTS att motparten raderade (läs obstruerat och tillintetgjort) detta bara ngn dag efter skärmdumpen. Jag har också tydligt förklarat att jag förvärvat tillgångar motsvarande värde minst 6000 kr som motparten raderat (läs stulit). Vad för andra bevis och orsakssamband kan någon levande människa kräva? Om någon stjäl dina pengar, och dessutom inte förnekar det, och du kan visa detta, är det inte uppenbart för alla vad orsakssambandet är mellan detta agerande och den ekonomiska skada det föranlett? Är personalen på ARN läskunniga och normalbegåvade? Vad är det för galen pappskallejuridik dårarna på ARN pysslar med på vår bekostnad?! Vad uppnår en myndighet med att vara TOTALT OBEGRIPLIG?

Naturligtvis är tillvägagångssättet för omprövning lika komplicerat som omöjligt att få relevanta uppgifter om.

ARN är ett horribelt exempel på samhällets totala rättslöshet -röta och förfall, samt enorma slöseri med skattemedel på total inkompetens, odlat misstroende och förakt, samt rent skojeri och vanvett.

Deras hemsida är också ett lekstugeskolexempel på ovanst. Precis som i Ryssland så framgår det på deras hemsida att alla är nöjda, allt är toppen och de är de mest populära och trovärdiga som finns i hela landet. Den här typen av självförhärligande bland myndigheter, företag, skolor o makthavare är i stort sett alltid en intäkt för enorma problem o missförhållanden.

Mitt absoluta entydiga råd till samtliga Svenska medborgare är att befatta sig så litet med allt kopplat till stat, myndigheter o offentlig sektor som möjligt, det är bara en förnedring av inkompetens o dårskap, alla har nu att klara sig själva. Glöm ARN, tänk inte ens tanken att använda dig av detta - det är som polisen o andra myndigheter numera - det är din fiende. Anarki är det som återstår.
/Hälsningar fd försvarare av ett numera för evigt förlorat Svea rike.

9 décembre 2025

Ett stort skämt!

Vem som helst kan göra deras jobb dvs kalla sig för jurist och neka allt och alla.
Lägg varken er tid eller pengar på dessa fega och korrupta klåpare.

3 décembre 2025
Avis spontané

Jag avråder starkt från att vända sig…

Jag avråder starkt från att vända sig till dem. De många negativa recensionerna talar sitt tydliga språk om hur otroligt dåligt de bemöter privatpersoner. Trots tydliga och väl underbyggda bevis väljer de konsekvent företagens sida. Det är oacceptabelt.

17 novembre 2025

Rena skämtet

Rena skämtet. Har aldrig hjälpt till med något. Bara massa jidder och bluffande. De ända dom gör är att sitta på sina feta bakdelar och tro dom kan något om lagen. Riktigt skämt.

23 août 2025
Avis spontané

I informed them that the car dealership

I informed them that the car dealership no longer exists, but they did not react in any way, they simply made a senseless decision that a non-existent company should repair my car. Horrible.

4 novembre 2025
Avis spontané

Har använt ARN två gånger, oseriöst.

Jag har använt ARN två gånger. Båda gångerna resulterade det i ofattbara beslut – rättsosäkert i högsta grad.

Den första gången gällde det en diskmaskin som slutade värma vattnet under garantitiden. ARN gav Bosch/Siemens rätt, trots att jag hade betalat en tredje part för att bekräfta felet med värmeelementet. Jag tvingades till slut slänga maskinen och köpa en ny.

Den andra gången handlade ärendet om en soffa som lätt välte bakåt om ett barn stod i den och lutade sig mot ryggstödet. Trots löften från tillverkaren och ett misslyckat försök att åtgärda problemet gav ARN rätt till företaget, med motiveringen att jag inte hade bevisat felet (man kan för övrigt inte bifoga videor till ett ärende).

Deras bifallsprocent säger en hel del – endast 39 % av konsumenterna fick helt eller delvis rätt under 2024.

31 octobre 2025
Avis spontané

Håller helt med dom allra flesta som…

Håller helt med dom allra flesta som skrivit här.
Att man ger dessa klåpare som utger sig för att vara hantverkare rätt, helt oacceptabelt.
Helt onödigt att ens ta sig tid att använda ARN överhuvudtaget, så sjukt missnöjd med detta.

29 octobre 2025
Avis spontané

Helt utan nytta för oss konsumenter Nu…

Helt utan nytta för oss konsumenter Nu ska man utöver skattemedel ha betalt för varje anmälan. Bedragare och charlataner har öppen marknad i Sverige och gör som de vill, utan tillsynsmyndigheter. Låt Sverige gå under så kan vi bygga upp det på nytt, med myndigheter som jobbar för befolkningen istället för mot oss

19 octobre 2025
Avis spontané

En nämnd som inte utgör någon nytta…

En nämnd som inte utgör någon nytta varken för företag eller privatpersoner. De tolkar fel och sedan vägrar ompröva beslutet. Detta gynnar varken företag eller privatpersoner om man är ute efter en rättvis bedömning.

1 octobre 2025

Lägg ner Allmänna reklamationsnämnden

Lägg ner Allmänna reklamationsnämnden.

Min fru anmälde en biltillverkare för ett fel som de vägrar att åtgärda trots nybilsgaranti. I mina ögon var det ett solklart fall. Arn valde dock att gå på biltillverkaren linje då vi inte enligt dem presenterade tillräckligt med bevis. Om någonting går sönder år efter år, hur kan detta inte vara bevis nog? Deras egna mekaniker har ju själva sagt att vinterkylan är anledningen. Vi känner att Arn har misslyckats i sitt uppdrag. Om Du är konsument och vänder Dig till Arn, förvänta Dig då en svag insats då de dels tar lång tid på sig och dels vill fatta bekväma beslut. Att sätta sig emot en större aktör, de undviker de gärna. Eller kan det finnas korruption med i bilden? Ingenting verkar förvåna en längre. Mitt ståndpunkt är i alla fall: lägg ner Arn. Denna åsikt går ej att överklaga.

2 octobre 2025
Avis spontané

Ett år för ingenting – lögner belönas, konsumenten straffas

Allmänna reklamationsnämnden framstår som direkt rättsosäker. Mitt ärende tog över ett år – för att sedan sluta i ingenting. Jag hade rätt i sak, motparten ljög inför nämnden och erkände senare skriftligen att deras uppgifter var falska, vilket jag kan bevisa med dokumentation. Trots detta vägrar ARN att pröva om eller ta upp ett nytt ärende, och hänvisar istället till formalia. Resultatet blir att en näringsidkare kan ljuga sig fri från ansvar och ändå gå vidare oberörd, medan konsumenten lämnas med en obrukbar bil och kostnader. Ett år bortkastat, utan rättelse.

2 octobre 2025
Avis spontané

Har haft att göra med dom tidigare vid…

Har haft att göra med dom tidigare vid en begagnad bilaffär och det ärendet tog nästan ett år med lite småpengar som av det jag tyckte var rimligt för en ren bluff affär. Nu har dom infört en minimum gräns på värdet för att du ens ska få prova ärendet och betala en avgift utan att ens veta om du kommer få någon hjälp. Att dom skulle ha något högt rykte är löjligt och det man trodde dom gjorde, hänga ut usla företag, det har dom lagt ner så det finns konsekvenser för konsumenten.

8 septembre 2025

Köpte beg

Köpte beg. bil som enlig annonsen gått 19000 mil, det var milesmätare i den o när man konverterade miles till km hade den gått 12000 mil mer än vad som stod i annonsen o ARN tycker att det var ok, så tack ARN för ingenting

20 mars 2025
Avis spontané

Min bil blev stulen och återfanns

Min bil blev stulen och återfanns. Dock med flertalet skador. Werkstad Danderyd (If:s krav )skulle åtgärda dessa . Hade flera skador gjorda av W-D samt ej utförda arbeten och dåliga resultat. Fick lägga ut tusentals kronor på materiel vilket W_D skulle betala.
På bilbesiktning gick inte bilen igenom för att man hade monterat dimljus upp och ner samt vänster till höger. Höger dörr hade glipa mm mm. På egen bekostnad lät jag en neutralt bilreperationsföretag ge mig en offert för att återställa bilen till det den skulle vara. Ca 51000:-.
ARN fick alla uppgifter . Bevis : En lista med bilder och besiktningsprotokoll även från W_D. , kvitton mm.
ARN ansåg att inget skulle betalas . Dessutom ansåg man att arbetet var fackmannamässigt gjort. Usch !
Totalt värdelöst.

25 mars 2025

Hopplöst

När jag behöver göra hela jobbet själv och inte får något konkret stöd eller snabba beslut från ARN, undrar jag vad det egentligen finns för vits med att anlita dem. Det känns ofta som att man står ensam kvar med hela ansvaret, medan processen tar lång tid och resultatet blir oklart. För mig känns det ibland mer som ett onödigt steg än en hjälp i rättsprocessen.

31 juillet 2025
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit

En savoir plus sur les différents types d'avis.