Värdelöst! Luktar ju prutt överallt och När man köper första klass för att försöka ha det lite bekvämt så är det så överproppat på tåget att hela gången är knökfull med människor. Var omöjligt att t... Voir plus

INKOMPETENS är orsaken till era problem. Det är inte personalbrist eller fordonsbrist eller andra pinsamma frånskyllningar. Orsaken är inkompetens i ledningen. Inställda tåg, förseningar och hav... Voir plus

Alltid är det kaos när man reser med öresundståg. Och det händer med jämna mellemrum. Alltid överfulla vagnar, knappast någon plats för bagage, cyklar eller barnvagnar. Folk får stå i gångarna så man... Voir plus

Så snart man har kjøpt billetter er Öresundstog fullstendig ferdig med all service. At man har kjøpt billett betyr ikke at man kommer med tog eller får en plass. Ikke engang på 1 klasse han man pl... Voir plus

1. Agence de billets de train
  2. Service de taxi
  3. Service de transport

Informations provenant de diverses sources externes

Öresundstågtrafiken kör tåg i öresundsregionen och till Växjö, Göteborg

1,2

Mauvais

TrustScore 1 sur 5

344 avis

Aucune trace de demande d’avis

1,2

Tous les avis

70 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Otrevlig personal

Tågvärden skulle kolla våra biljetter och istället för att ställa sig lite längre fram så att han blir mer synlig (då han står bakom mig) knackar han mig hårt på axeln, vilket gör mig rädd. Jag ber då om ursäkt för att jag missade honom, men han stirrar bara på mig otåligt och irriterat. Hans knackning påminde mig om hur ordningsvakter försöker få en berusad persons uppmärksamhet…
I framtiden vore en mer respektfull kommunikation lämplig.

25 juillet 2024

Inget bra tyvärr

Varje gång under år 2024 jag åkt med öresundstågen har de varit försenade, dessutom har fler än hälften varit fulltryckta med folk så att det nästan råder syrebrist i vagnarna. Dessutom, i flera fall har tåget bytt slutstation precis innan man ankommer till sagd slutstation så alla som ska åka vidare behöver ta sitt pick och pack och springa till en ny vagn? Meddela om det i tid, tack. En mindre nackdel dessutom är att det inte finns bistro, samt toaletterna är ofta ur funktion.

22 juillet 2024

3 timers anarki på Höör station og ingen information!

Kære Øresundstog

I dag tog jeg med Øresundstoget fra Københavns Hovedbanegård mod Alvesta sammen med mine to piger på 9 år 14 år og med vores gamle hund. Denne tur var en rigtig trist oplevelse. Først og fremmest blev der lukket så mange folk ind i toget, at jeg hurtigt blev skilt fra mine børn, og man væltede ind i andre mennesker. Jeg måtte skrive sms’er med dem undervejs, jeg kunne holde styr på dem.
Ydermere får vi undervejs at vide, at toget kun kører til Höör, og de siger i højtaleren, at der hurtigt vil komme erstatningsbusser til os passagerne, som vil føre os videre fra Höör til Hässleholm, hvor der igen vil køre tog.
Når vi står af toget oplever vi ingen vejledning fra nogle kontrollører, da der ingen kontrollører er. Vi finder hen til det sted, hvor busserne vil komme og finder en plads i skyggen til vores gamle hund, så han ikke skulle sidde i den bagende sol. Vi sidder der længe og venter, og der kommer stadig ingen der kan guide eller fortælle, hvor eller hvornår der komme en erstatningsbus. I starten sidder vi blandt lidt over 50 andre passager, men som tiden går, og der kommer flere tog ind med andre passager, som ikke kan komme videre, så er vi nok oppe på over 150 passager der venter i solen på en bus der ikke kommer. Undervejs får vi ingen information nogen steder fra. Den eneste infoskærm der er, står der kun at toget er aflyst pga afsporing, og at der vil komme erstatningsbusser. Efter vi har ventet i 1 time og 50 min. kommer den første bus, og her starter det rene anarki, hvor den stærkeste og hurtigste vinder. Folk løber vilde op til bussen, og der bliver hverken taget hensyn til børnefamilier eller ældre mennesker. Man kan stå undrende tilbage og tænke, hvorfor er der ikke en fra Øresundstog eller SJ der kommer og vejleder og hjælper. Vi kommer selvfølgelig ikke med den bus, ligesom at vi heller ikke når den bus det kommer 5 minutter efter, da samme vildskab finder sted. Jeg vælger her stille mig strategisk sammen med mine piger som er trætte og min hund der står med tungen ud af halsen. Efter endnu en halv times venten kommer der en ny bus. Denne bus holder på den anden side af vejen og igen er det de stærkeste der vinder kapløbet om at få en plads i bussen mens vi børnefamilier må stå tilbage endnu engang. Et yderligere kaos element under hele var at ingen vidste hvor disse busser kørte hen, da der stadig ingen info er. Ingen bus chauffør der råber ud hvor den kører hen, intet skilt eller noget som helst.
Efter endnu 5 mins venten fra den sidste bus kørte (vi har nu stået på Höör station i 2 timer og 35 min.) for vi at vide fra en anden passager, som kommer løbende og fortæller, at der om 10 min. ville gå et tog mod Hässleholm. Vi skynder os alle derover og undslipper langt om længe Höör. Det virker dog meget besynderligt at det endnu engang ingen information er fra nogle professionelle men at det derimod er medpassager der skal informere videre. Den manglende information gjorde ligeledes, at vi var låste til at blive på stedet og vente og dermed ingen mulighed havde for at gå hen og købe en flaske vand eller lignende til to trætte og udmattede børn og en gammel hund.
Der er selvfølgelig ikke så meget at gøre ved at der sker fejl på et spor, men jeg håber at I lærer noget af denne beskrivelse oh vil tage jer bedre af jeres kunder fremover, når sådan noget opstår, så det ikke igen vil være jungleloven der hersker som i dag på Höör.
Efter dette vivar synes jeg, det ville være på sin plads med en fuld refusion af billetternes pris på 474,77 dkr og et yderlige tilgodebevis til nye billetter til en anden tog tur med Øresundstoget.

Hilsen

Niklas Lollike

19 juillet 2024

Farligt

7:e juli kl 19:40 avgick Öresundståget från Göteborg Central - Halmstad. Tåget var inte bara fullsatt utan i alla existerande gångar i hela tåget stod folk upp tryckta mot varandra och ramlade på varandra vi varenda inbromsning till Halmstad!

8:e juli 13:13 avgick tåget från Halmstad mot Köpenhamn. Denna gång står 8 cyklar, 4 barnvagnar i vagnen.
Öresundståg borde se över regler och rättvisan med att cyklister tar upp 10 sittplatser med sina cyklar och dessutom tar ytterligare sittplats för att få en bekväm resa för sina arslen. Vi resterande har också betalt våra tågbiljetter precis som dem. Skaffa en separat vagn för cyklar istället och ta betalt för det istället. Barnfamiljer reser otryggt pga att det inte finns någon plats, se över era ”säkerhets skyltar” om de verkligen följs. Fruktansvärt dåligt utrymme för bagage, små tåg, ni verkar inte ha någon som helst vetskap om att det är semester tider i hela Sverige.

7 juillet 2024

Inga toaletter

Fanns inte en enda fungerande toalett på tåget mellan Malmö- Göteborg. Då ska tilläggas att tåget dessutom var överfullt. Värdelöst tågbolag.

7 juillet 2024

Frequently delayed, 2-8 minute-long and loud announcements

1. The trains are frequently delayed, crowded, or just don't come.

2. On warm days, the air conditioning often doesn't work, resulting in hours of a literal sauna feeling on the train.

3. The announcements are the most useless announcements I have ever heard. They start listing all the stations the train will stop at, resulting in 2-8 minute-long announcements. I have to work on the train, and concentration is zero if somebody is talking to you at full speaker volume. Even in the quiet compartments, they let the announcements run—nothing is quiet about that. They repeat in Swedish and English... it is very unnecessary.

4. The tickets are super expensive. I pay more than 3000 SEK traveling between Malmö and Copenhagen.

Now to the positive side:

1. The personnel are usually quite polite.

2. The view is nice on the bridge.

3. You can lend your ticket to other people.

That's about it, and I have to admit it's probably one of the worst train experiences I have had. I am from Germany and used to DB...

1 juillet 2024

Skulle fra Gøteborg til København

Skulle fra Gøteborg til København. Toget stoppede i Landskrona pga signalfejl. Alle blev gennet ud på perronen…ingen info om hvordan man kom videre. Togpersonalet gemte sig og toget returnerede lidt efter. Kaos…ung mor med tre små trætte børn, et ældre par , hvor manden sad i kørestol…folk var helt overladt til sig selv! Tænk at selskabet kan være det bekendt!

27 juin 2024

Värsta bemötandet!

26 Jun: En tågresa från Köpenhamn till Göteborg. Avgång 15.30. Tåget är hela tiden försenat av orsaker som ingen vet. INGEN information när vi förväntas vara framme i GBG. Totalt är vi över 1 timma för senade, men under resans gång frågar jag en "tågvärd" varför dom inte meddelar oss resenärer om förväntat ankomstid. Svaret jag får "jag kan väl inte berätta det då jag och dessutom hur ofta skall jag meddela det?! Hur f-n kan man svara en kund på det viset? Klart att ni får meddela passagerar om vad ni fn tror förseningen är. En sak är säker aldrig mer Öresundståg

26 juin 2024

Horrible horrible Öresundstågen and Transdev

Horrible. Again and again and again. Travelling on June 12 on train 1058 from Copenhagen to Gothenburg. Half of the carriages closed of from Copenhagen to Malmö resulting in complete chaos with packed of people standing in the aisles with luggage, people not getting their reserved seats. Having so many people standing is a serious safety concern and surely against regulations. The state of the carriages is awful. Waste and litter on the floor, filthy toilets etc etc.

If this was a one off I wouldn’t necessarily say anything but what we are experiencing today happens again and again. In one shape or form.

What is Öresundstågen and Transdev as an operator thinner and do about it ? Do you actually care as this has been going on for quite some time ? Is this how to treat customers ? Have a look at the customer reviews and promotional scores you are getting. If it wasn’t for the close to monopoly like situation you are enjoying, customers would have abandoned you a long time ago. Also, it leads customers to take the car or bus instead So the way you are conducting your services is leading people to increase the carbon footprint.

Would be appropriate to let customers know what You think and how you intend to correct your short comings. You have operated the services since 2022 so there should be no excuses.

12 juin 2024

Ni lär er inte

Ni lär er inte. Signalfel, förseningar, tåg som ni inte kan koppla ihop, osv.
Det är denna verklighet man möter när man åker med Öresundståget. Ni kanske skall syssla med något annat. Detta är under all kritik.

31 mai 2024

Året är 2024

Året är 2024 , men vi är tillbaka i tiden då tågen gick om dom fungerade.Inställda tåg hör till vardagen , det är ett skämt att man inte har högre förväntningar från ledningen sida , kunder är inte arga utan ursinniga , jag väljer alltid egen bil , dom få gånger jag väljer tåg
Fungerar det aldrig och aldrig och aldrig Igen
Bättre att lifta

20 mai 2024

På Mölndals tågstation kunde man inte…

På Mölndals tågstation kunde man inte gå in i Öresundståget på grund av resenärerna rörde inte på sig när det fanns fortfarande plats i tåget. Istället att försöka hjälpa de som väntade på tåget att komma in stängde tåg ansvarig dörrarna. Detta gäller tåget som avgick 20:48 och idag finns det bara ett tåg till 21:48. Hoppas att jag inte sover på gatan idag.

18 mai 2024

Åkte Öresundstågen från Köpenhamn H den

Åkte Öresundstågen från Köpenhamn H den
17 maj 2024 kl 20.14. Tåget var överfullt med folk,resväskor och barnvagnar. Inga sittplatser gångarna överfulla. Vad som hänt om någon blivit sjuk eller svimmat i värmen eller annan insident vågar jag inte tänka på.
Varför sätts inte fler vagnar in?

17 mai 2024

Aldrig i tid

Aldrig i tid, tid planeringen stämmer aldrig- kan stå att det ska ta 5 minuter till önskat ställe så tar det 22 och man missar anslutning trots man v ute i god tid. Lita aldrig på dessa. Totalt värdelös. Missade faktiskt en tenta en gång pga 1h och 12 minuter sena. Men sluta gälla du får ju 13 kr ersättning för det! TACK

15 mai 2024

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit