Fortus International Finance AB Avis 164

TrustScore 3 sur 5

3,1

Sätts i system att skicka ut påminnelse med förfallodatum samma dag som fakturan anländer. Så man kan skicka ut ett inkassokrav också! Dessutom fick jag aldrig orginalfakturan från början) Inez som... Voir plus

Jag är väldigt nöjd med kundservicen. Den var både professionell och var samt noga med påminnelser. De höll mig påmind vilket gjorde allt smidigare och stressfritt. Personalen kändes verkligen engager... Voir plus

Betalade faktura 5 dagar försent, fick påminnelse på hela beloppet plus 240 kr efter jag betalat. Väntar på att få en korrigerad räkning på påminnelseavgiften får istället inkassokrav på ytterligare... Voir plus

Hade kontakt med Fortus angående mitt ärende och måste säga att jag var positivt överraskad över deras kundservice och det bemötandet jag fick, speciellt som någon som lever i utlandet och har upplevt... Voir plus

3,1

Moyen

TrustScore 3 sur 5

164 avis

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de plus d'un mois

Påminnelse istället för faktura.

Erhöll ingen faktura från Teknikproffset när jag köpte en pryl för ca 250:--. Jag efterlyste fakturan via företagets egen hemsida, men dom känns inte vid detta. Istället erhöll jag en Påminnelse med påförd påminnelseavgift från deras bank Fortus Finance AB. Jag försökte direkt nå dom samma dag både via telefon och mejl, utan att lyckas. Först fyra dagar senare fick jag kontakt och Fortus vidhöll att jag var tvungen att betala, vilket jag gav min bank i uppdrag att utföra. Några dagar senare erhöll jag ett Meddel-ande om inkasso från Fortus daterat samma dag som dom fått min betalning.
Jag får uppfattningen att detta är ett oseriöst företag som satt i system att istället för att skicka ut faktura
så väntar man några dagar och skickar sen ut Påminnelse med pålagd avgift.

Kjell Ohlsson

2 novembre 2020

Réponse de Fortus International Finance AB

Fakturan skickas via E-post till angiven mailadress i samband med utleverans av er order.

Ni kan alltid kontakta oss eller besöka oss på www.fortusfinance.com/minasidor, där du hittar fakturakopian eller svar på dina flesta frågor.

Skickar inte fakturor

Skickar inte fakturor. Får betala påminnelseavgift på påminnelseavgift. Känns som ett oseriöst bolag som borde försvinna

1 octobre 2020

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för ditt omdöme! Jag tar självklart din feedback vidare. Ni kan alltid kontakta oss 010 222 15 00 eller besöka oss på www.fortusfinance.com/minasidor, där du hittar fakturakopian eller svar på dina flesta frågor.

Skickar inga fakturor.

Skickar inga fakturor, eller påminnelser, varken på deras hemsida eller mail.
Skickar inkasso på en gång däremot.
Knappast hjälpsamma heller så det finns mycket rum för förbättring tyvärr.

22 septembre 2020

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för att du lämnade en recension om oss - jättetråkigt att din upplevelse av oss. Ni kan alltid kontakta oss 010 222 15 00 eller besöka oss på www.fortusfinance.com/minasidor, där du hittar fakturakopian eller svar på dina flesta frågor.

Customer Support

Samma elände med påminnelseavgift och…

Samma elände med påminnelseavgift och därefter ytterligare påminnelse avgift.

Betalningen skulle vara inne på fredag kom till dem på måndag.

Helt oseriöst.

30 juillet 2020

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för att du lämnade en recension om oss - jättetråkigt att din upplevelse av oss inte blev så bra. Ni kan alltid kontakta oss 010 222 15 00 eller besöka oss på www.fortusfinance.com/minasidor, där du hittar fakturakopian eller svar på dina flesta frågor.

OSERIÖST FÖRETAG !!!

Köpte liten pryl från TEKNIKPROFFSET (för några futtiga hundralappar), som använder Fortus för hantering av fakturor. Betalade på förfallodatum men pga långhelg kom betalningen dem tillhanda någon dag för sent. Får direkt 450 sek i förseningsavgift. Nu skickas ytterligare en förseningsavgift på 450 sek, dvs 900 sek i förseningsavgift. Försökte kontakta företaget direkt men de hänvisar bara till företaget som sålt prylen, vilka i sin tur hänvisar tillbaka till Fortus, dvs ingen vill hjälpa till att lösa problemet och fakturan är de fakto betald.

6 juillet 2020

Hej Marianne,

Vi beklagar ert missnöjde. Betalningen mot er fakturan kan vi se inkom ca. 15 dagar efter dess förfall och därav har det skickats ut påminnelser. Ni får gärna ta kontakt med oss över telefon så ska vi reda ut vad som hänt.

Telefon: 010 222 15 00

Customer support

Skulle få återbetalning i april/maj

Skulle få återbetalning i april/maj. Fick den i juni först. Svarar inte på mejl. Urusla och långsamma.

11 juin 2020

Réponse de Fortus International Finance AB

Vi ledsna att du känner så. Ni kan alltid kontakta oss 010 222 15 00 eller besöka oss på www.fortusfinance.com/minasidor, där du hittar fakturakopian eller svar på dina flesta frågor. Önskar dig en fin dag

Customer support

Jag har inte fått faktura

Jag har inte fått faktura, kommer sedan en påminnelse som inte går att betala då det saknas bankkonto. Hur seriöst är detta

2 juin 2020

Customer support

Beställde från Teknikproffset produkt…

Beställde från Teknikproffset produkt som levererades och var enligt beskrivning.

men deras Partner Fortus Finance skickar påminelseavgifter trots att inte ursprungsfaktura är skickad.

Inget bevis heller från deras sida att ursprungsfaktura gått ut.

1 juin 2020

Réponse de Fortus International Finance AB

Beklagar er upplevelse. Då din faktura inte var reglerad vid förfallodagen har du blivit debiterad förseningsavgift. Vi har mottagit er betalning, något dock för sent.
Ni får gärna ta kontakt med oss över telefon så ska vi reda ut vad som hänt.

Customer support

Min Påsk 2020 blev delvis upprörd…

Min Påsk 2020 blev delvis upprörd beroende på en påminnelse om att betalning inte hade gjorts.
Denna påminnelse kom från Fortum Finance efter ett köp hos Teknikproffsen på 205kr.Påminnelseavgiften
var 60kr så totalt blev beloppet 265kr.Jag kollade räkenskaperna o fann ganska snart att beloppet var
betalt på förfallodagen och kunde vidimeras via min bank....Jag skickade genast ett mail och jag fick svar
14/4-20 med en ursäkt om att de gjort fel....Vad ska man säga om detta, att ett företag som sköter andra
bolags affärer inte har bättre koll innan man skickar ut brev till kunden om att betala.......Mycket dåligt !
Dessutom borde ett skriftligt brev ha skickats ut med en personlig underskrift av exvis kundtjänstansvarig !
Detta förde med sig att sluta o inhandla produkter fr Teknikproffsen, eftersom de anlitar Fortum Finance.

14 avril 2020

Réponse de Fortus International Finance AB

Vi beklagar ert missnöje, kontakta oss gärna 010 222 15 00 igen om det skulle hända igen. Må gott.

Riktiga indrivare

Riktiga indrivare, arroganta och gör allt för att få in förseningsavgifter direkt. I ett annat forum har man fått fem personer att samma dag 2019-06-01 skriva "strålande recensioner", för att väga upp all kritik. Kan det möjligen vara ett insider-jobb? Här verkar inte det behövas, undrar hur detta forums administratörer räknar ut ett medeltal?

7 avril 2020

Hej Kristina,

En påminnelse med förseningsavgift skickas ut vid de tillfällen förfallodag passerat och vi saknar inbetalning/reglering av fakturan. Detta sker per automatik systematiskt och därför är det viktigt att se till att skulden är reglerad i tid för att undvika extra avgifter.

Vi är givetvis ledsna över ert missnöje. Om ni hävdar att er skuld var betald på eller före fakturans förfallodag ber vi er återkomma till oss med underlag på betalningen där vi kan se detta. Vi kommer i så fall ersätta er för avgiften.

Ha en trevlig eftermiddag!

Ibland finns det hopp för mänskligheten!

Tack Ludvig för din klarsynta hjälpsamhet!
Mvh: Hans i Leksand.

29 novembre 2019

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för din fina feedback, Hans! Vad roligt att höra att Ludvig kunde hjälpa dig. Vi uppskattar att du tog dig tid att skriva.

Riktiga skojare

Riktiga skojare, skickar ut påminelser innan förfallodatum gått ut på original faktura.
Alla som säljer saker med Fortus finans som betalningsalternativ kommer i framtiden att gå bort helt för min del 👍

10 octobre 2019

Réponse de Fortus International Finance AB

Det som troligtvis hänt är att ni fått ett sk. inkassokrav från oss. Detta är det dokument som skickas ut efter en eller två tidigare utsända förseningsavgifter för en faktura och kravet syftar därför att driva in Hela den utestående skulden.

Ha en trevlig dag!

Payment installments are pre set

Payment installments are pre set, they send a faktura after 10 days and they charge you a fee even if you pay in one lump sum. This is not like Klarna at all. Avoid it and do not shop at companies that use this service. It's essentially a scam. You might as well just light the money on fire because they don't render any service. I only pay with faktura's so I can pay at the end of the month. So, I have to pay a fee and get nothing out of it! Also, their terms are not clear on the website. Scam, scam, scam, scam....

7 octobre 2019

Réponse de Fortus International Finance AB

Vi beklagar ert missnöje med vår tjänst "delad betalning". Det låter som att ni valt fel betalmetod och skulle istället ha valt Fortus konto. Där bestämmer kunden själv beloppet att betala varje månad (minst 3,5% av skulden, dock lägst 50 kr). "Delad betalning" innebär att man binder sig till en fast månadsbetalning (3, 12 eller 36 månader) som man måste följa. Önskar kunden efter påbörjat avtal att avsluta det blir han/hon trots det skyldig att betala uppläggningskostnaden.

Snabba påminnelser

Dem är väldigt snabba med att skicka påminnelser

12 juin 2019

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för din feedback! Vi strävar efter tydlig kommunikation och snabb hantering, men vi tar till oss att det kan upplevas som stressande.

Vänliga hälsningar

Hur kan ni gå ut med att man kan betala…

Hur kan ni gå ut med att man kan betala från 29kr i månaden. När ni tar ut 39kr i avi. Helt galet!
Enbart vinst för er samtidigt som ni. Vilse leder kunder

24 avril 2019

Réponse de Fortus International Finance AB

Tack för din feedback. Vi beklagar om informationen uppfattats som missvisande. Avgiften för avi tillkommer separat och anges alltid i våra villkor. Kontakta gärna vår kundservice om du vill ha mer detaljer eller hjälp med ditt ärende.

Vänliga hälsningar

Lägger till förseningsavgifter även om…

Lägger till förseningsavgifter även om man betalt i tid ( tandläkarfaktura). svarar inte på mail, efterforskade här och på andra ställen och tänker mig att jag bjuder på förseningsavgiften men varnar för det här företaget, har tidigare tagit faktura på och då var det också krångel med olika extra avgifter. tänkte inte på det för tandläkaren i sig är seriös.

12 avril 2019

Réponse de Fortus International Finance AB

Tråkigt att höra om din upplevelse. Det är självklart inte vår avsikt att skapa förvirring eller felaktiga avgifter. Kontakta gärna vår kundservice så att vi kan gå igenom ditt ärende och säkerställa att allt hanteras korrekt.

Helt värdelösa

Helt värdelösa

Svarar inte på mail eller telefon.

Kommer aldrig mer att handla från ett företag som använder fortus finance

25 décembre 2018

Réponse de Fortus International Finance AB

Tråkigt att höra om din upplevelse. Vi beklagar att du haft svårt att nå oss. Kontakta gärna vår kundservice igen så hjälper vi dig att reda ut ärendet.

Vänliga hälsningar

Handla inte med faktura hos Fortus …

Handla inte med faktura hos Fortus International Finance!

Detta företag har inte de normala rutinerna för fakturering som man förväntar sig hos seriösa aktörer på fakturamarknaden. Fakturor från dem kommer i skräpposten och påminnelseavgiften syns inte när man väl efterlyser sina fakturor via "mina sidor". Där finns uppgift om debiterad påminnelseavgift ej med. Kundtjänsten är osannolikt otrevlig att ha att göra med, så kontakta dem bara i absolut nödfall. När man sedan får en påminnelse för en faktura som man trott sig betalt visar den sig vara kryddad med en påminnelseavgift om 60kr och en administrationsavgift om 39kr samt ränktekostnader.

Handla aldrig av en butik som använder Fortus International Finance AB, välj ett företag som hjälper de butiker som använder dem i stället för att skrämma iväg kunderna.

23 janvier 2018

Réponse de Fortus International Finance AB

Tråkigt att höra om din upplevelse. Vi beklagar att våra rutiner har orsakat förvirring och frustration. Kontakta gärna vår kundservice så vi kan gå igenom ditt ärende och säkerställa att allt hanteras korrekt.

Pas på dem!

De lever af at opkræve rykkergebyrer og det er de gode til. De fortæller, at de ikke er et fuskerfirma, men når du modtager en faktura fra dem, så fortæller den ikke noget om, hvad du ikke har betalt for. Spørger du dem, så kommer der også svar, men håb på et hurtigt svar. Jeg fik svar den 13. februar vedr. opkrævningen og den 14. februar sendte de en ny opkrævning, hvor der var lagt endnu kr. 100 på. Jeg nåede at få en samlet regning på rykkere og renter på 319 kr på ca. 1 måned. I Danmark bruges de af kunder, når du betaler via faktura på internetkøb. Schmiedmann.dk bruger dem. Derfor handler jeg aldrig hos Schmiedmann igen og vil heller ikke købe hos andre som samarbejder med Fortus.

16 février 2012

Réponse de Fortus International Finance AB

Tråkigt att höra om din upplevelse. Vi beklagar att våra påminnelser och avgifter har orsakat frustration. Kontakta gärna vår kundservice så att vi kan gå igenom ditt ärende och säkerställa att allt hanteras korrekt.