Lisez les avis des autres

Noté 1 sur 5 étoiles

Ik heb het heel zwaar met mijn breakup. Een medewerker genaamd Liam zei doodleuk toen ik zijn oplossingen al had geprobeerd maar niet werkten "Ja dan weet ik het ook niet meer"

Noté 1 sur 5 étoiles

Zoek je terwijl je letterlijk de wanhoop nabij bent contact met 113, sta je eerst lang in de wacht, vervolgens gaat ene Steph invullen voor jou wat je voelt,ondertussen is ie met drie anderen bezig.... Voir plus

Noté 2 sur 5 étoiles

Iemand uit mijn gezin chatte maar kreeg standaardoplossingen terug en de mededeling dat het erg druk was. Daardoor voelde degene zich nog slechter, dat er geen aandacht is

Noté 1 sur 5 étoiles

Tegenstrijdige opmerkingen/tips. Delen om "over de dood" te kunnen praten maar vervolgens in een ander filmpje zeggen dat het respectloos zou zijn, dit maakt juist dat ik niet meer ga delen/praten e... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Psychothérapeute
  2. Psychologue

Informations provenant de diverses sources externes

Denk je aan aan zelfmoord? Neem contact op met 113. Crisislijn 24/7 open, therapie met een psycholoog of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

Coordonnées de contact

3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Toppers zijnhet

Ik had net een gesprek met iemand van 113 omdat het me allemaal njet meer lukte! Ik ben zo blij dat er mensen bestaan dje 24/7 er voor je zijn het zin zulke toppers echt super mooi❤️ ze helpen je met een oplossing ze stellen goede en fijne vragen ze oordelen niet ze zijn er gwn voor je....en ja dat ontroert me gwn wel een beetje want als hun er niet waren geweest waren er waarschijnlijk heel mensen en ook jongeren dje er niet meer waren geweest waaronder ik zelf...ik ben hun zo dankbaar dat ze zich inzetten voor iedereen!! Love naar 113❤️

11 juin 2024
Noté 1 sur 5 étoiles

De chat helpt je niet, in tegendeel

Ze werken een script af met vastgelegde vragen.
Een gesprek van mens tot mens is volledig onmogelijk.
Ze herhalen alleen wat je zegt in de vorm van een vraag.
Ze chatten met schijnbaar een heleboel mensen tegelijk en je moet heel lang wachten op een antwoord.
Als je niet veilig voor hun geacht wordt verbreken ze meteen de chat, en daar hoef je niet veel voor te doen, zelfs als je netjes praat, niet scheld, niet dreigt of wat dan ook.
Ze zeggen alleen maar dat je niet open staat voor hulp, terwijl dat precies is wat je vraagt.
Het is vermoedelijk een callcenter met een script waar niet vanaf gestapt kan/mag worden. Er is totaal geen menselijkheid in te vinden en het interesseert ze echt niks.

12 mai 2024
Noté 1 sur 5 étoiles

Bij een poging hulp te vinden de chat…

Bij een poging hulp te vinden de chat functie van 113 online geprobeerd en wat was dit een teleurstellende ervaring. eerst middels een vast script vragen moeten beantwoorden en zonder kun je niet verder en uiteindelijk met iemand in de chat die met een dusdanige trage interval reageerde dat de hulp omsloeg in het erger maken van de negatieve emoties en gedachten.. zelfs na dit netjes en beleeft te hebben aangegeven bleef de reactie te traag en onpersoonlijk vanuit een script.. Mijn advies is niet hier hulp zoeken want ze kunnen niets. zeer zeer teleurstellend!

30 mars 2024

3 of 4 interacties in ca. 2 -3 jaar

ik heb over meer dan een jaar 3x contact gezocht.H laatste contact ( maart 2024) was het meest positief terwijl ik toen het minst suïcidaal was. Dat wil niet zeggen dat het't minst waardvol was. Voorkomen dat je DAAR raakt... zou meer hulp voor moeten zijn dan voorkomen dat je geen optie meer hebt.
Daar ging het in 2 of 3 eerdere contacten mis. Ik zat toen stevig tussen compleet acuut zelfmoord en "eigenlijk wil ik iets anders maar ik zie geen mogenlijkheid"(achteraf) Toen werd ik telkens vastgepind op vragen hoerver het mes me van de keel stond. En als het nog net geen bloed trok: aub morgen een behandelaar zoeken, doei.
Maar, blijkbaar kan je het treffen. Iemand die echt luistert.
Deze keer hielp me om niet in een acute situatie te komen,. Mijn ervaringsadvies: probeer het. En hang ook gewoon op als jeje niet gehoord/ gevoelt voelt. Het zijn ook maar mensen aan de andere kant en ze zijn met te weinig.
Voor het zelfde geld tref je net wel een goed iemand.
Wat heb je te verliezen...?

Als ze je toch te maken krijgt met een robot over messen ofzo. Het doet me verdriet dat je hier zit. Het ligt NIET aan jou! Jij doet er toe. Er zijn dingen die jij kunt en die jij verdient. Ik wens je liefs.... je telt.

6 mars 2024

Thank you, next.

Deze avond werdt ik bang van mijn eigen gedachten, ik koos er bijna voor om rust te nemen. En dan voorgoed.
Maar omdat ik nog goed bij aard was besloot ik dit in te schakelen omdat ik het wel kende. De chat was vreselijk, t voelt alsof je met een robot praat. Er wordt totaal niet naar je geluisterd en wordt alleen maar het gevoel gegeven dat ze zo snel mogelijk van je af willen zijn. Ik weet niet wat er goed is aan deze instantie maar ze mogen hun personeel wel is natrekken. Want ik denk als je iemand hebt die niet meer helder van geest is dat die er klaar mee zou zijn geweest....

Laten we even de titel van Ariana grande's nummer inhouden wat hun instelling is; Thank you, next.

8 février 2024

lang wachten op antwoord

Ik moest enorm lang wachten voor elk antwoord, telkens als ik terug reageerde zat er echt tussen de 3-7 minuten tot het volgende antwoord. in moment van crisis was dit echt veel tijd voor mij. en dan heb ik het nog niet eens over hoe lang ik heb moeten wachten voor ik überhaupt iemand te pakken kreeg. nu snap ik dat het ‘s nachts druk is, (het was 5:52) maar toch jammer.

4 janvier 2024

Verschrikkelijk

Ja nee echt verschrikkelijk dit, je krijgt het gevoel dat je een copy paste bericht krijgt na elk berichtje dat je stuurt. Helemaal geen hulp!!!! Mensen die er slechter aan toe waren als ik lopen serieus gevaar als ze hier contact mee opnemen. Waarschijnlijk komt het uit een goed hart maar de mensen die hier contact mee opnemen hebben geen tijd voor “goede bedoelingen”. Er moet GELUISTERD WORDEN

26 décembre 2023

Slecht

Ze stellen vragen en herhalen wat je zegt. Maar verder niet veel hulp. Ik waardeer zeker dat iemand zijn best deed voor me, maar eerlijk ik voelde me erna niet beter. Het is ook een keer voorgekomen dat het gesprek ineens beëindigt werd, daardoor kwam ik nog meer in de stress. Ze helpen alleen in echte noodsituatie maar dan kan je beter 112 bellen. Dus voor iedereen die dit leest je kan beter naar stichting chris of kindertelefoon gaan.

20 décembre 2023
Noté 1 sur 5 étoiles

Net via chat contact gehad

Net via chat contact gehad. Als je nog geen zelfmoord neiging had krijg je dat wel hiervan. Standaard antwoorden. Gaf het gevoel dat ik toch zelf het probleem was. Word niet geluisterd en zij besloot uiteindelijk het gesprek te beëindigen. In plaats van proberen te voorkomen dat ik mezelf iets aan zou doen.
Ik weet niet vanwaaruit dit bekostigd word maar die mogen wel onderzoek doen naar de zogenaamde hulpverleners.

3 novembre 2023
Noté 1 sur 5 étoiles

Er wordt een standaard protocol op je…

Er wordt een standaard protocol op je losgelaten. Dat voelt vreselijk. Alsof de 'robotisering' van onze samenleving al gaande is. Geen werkelijke diepgang mogelijk over je levensnood. Na het 'gesprek' voel je je nog meer verschrikkelijk. Het wakkert juist aan, want je voelt geen hoop oid. integendeel, maar juist nog meer wanhoop over je eigen leven en ook nog over dat van de mensen om je heen en de samenleving. Niet te beschrijven hoe verschrikkelijk dat voelt.

14 octobre 2023

Het was alsof ik de 113 medewerker lastig viel

Ik kwam met passieve zelfmoordgedachtes en angst om weer te vervallen in automutilatie (waar ik vroeger een poging mee heb gedaan) bij 113. Ik werd de hele tijd afgekapt en kreeg hele korte antwoorden. Werd steeds gezegd dat ik later terug kon komen als ik wou praten. Het klonk soms alsof ik praatte met een chatbot. Ook kreeg ik het gevoel dat ik iemand lastig viel / iemand tot last was, wat nu juist het laatste gevoel is wat je wil krijgen op het moment dat je de stap neemt om die chat in te gaan. Eerste en laatste keer voor mij.

21 août 2023

113 gestorven met dhr. Mokkestorm

Eerst meer dan 10 vragen beantwoorden voor je in de chat van 113 mag, daarna weer vragen beantwoorden over je situatie, zeg je zaken die voor hun als onveilig beschouwd worden dan kom je niet toe aan je verhaal vraag enz.
Heb als meer dan 5 keer geprobeerd maar je kunt net zo goed suïcide plegen want bij 113 maken ze eerst monddood en dan sluiten ze de chat. Deze hulpverlening is met dhr. Mokkestorm gestorven!

28 juin 2023

Dankbaar.

Voor mij heeft het therapie traject bij 113 erg veel opgeleverd. We hebben in stapjes mogen werken naar het verminderen van deze gedachten en ze wat meer naar de achtergrond te halen. De hoeveelheid sessies waren voor mij niet voldoende, maar daar hebben ze voor mij extra sessies geregeld wat erg prettig was en dat heeft me erg veel geleverd. Ik heb geleerd om met mijn triggers om te gaan en ben in de loop van de therapie gestopt met zelfbeschadiging, mijn gedachten nemen niet meer de macht over en ik heb geleerd de baas te zijn over mijn gedachten. Volgende week heb ik de laatste sessie staan en ik ben ervan overtuigd dat deze therapie ten waarde kan zijn voor vele anderen. Het is echt het proberen waard en op de lange termijn leer je ook de mooie kanten van het leven zien. Het is het waard, jij bent het waard. Accepteer de hulp en stel jezelf open, praat erover en dan zul je zien dat ook jij dit kunt. Opgeven is de optie niet. En dat heb ik mogen ervaren. Ik heb ervaren dat het leven niet altijd stormachtig is, maar ook zonneschijn heeft, het is aan jou om deze te willen zien. Ik ben de hulpverlening van 113 eeuwig dankbaar en heb geen idee hoe ik ze voldoende kan bedanken.

23 juin 2023
Noté 1 sur 5 étoiles

Niet de juiste plek om aan te kloppen…

Niet de juiste plek om aan te kloppen met zelfmoordgedachten.

De persoon aan de telefoon herhaald elke keer dezelfde standaard zinnen. Het is net een bandje dat elke keer afspeelt: wat heb je nodig? Wat heb je nodig? Toen ik aangaf dat ik steun nodig had van iemand wie accepteerde dat ik de stilte en het taboe over zelfmoord ging doorbreken gaf ze aan niet die persoon voor mij te kunnen zijn. Toen ik vervolgens liet merken dat ik heel erg veel zware, moedige en complexe acties aan het ondernemen was om de problemen aan te pakken welke de zelfmoordneigingen veroorzaken gaf ze aan dat ik teveel op mijn vork aan het nemen was en het beter op kon geven. Ik belde omdat ik moeite had mijn eigen waarde te zien doordat hele hooggeplaatse personen mij aan het afwijzen waren in de acties die ik moet ondernemen om vrij als mezelf te mogen leven. De telefoniste had het naar haar zeggen niet in zich om mijn waarde te erkennen. Ze zei mij en de situatie niet te kennen en een algemeen waarde aan de mens gaf zij niet. Aan het einde van het gesprek was naar mijn idee door 113 dus niets anders gedaan dan een poging genomen om het taboe te vergroten en mij ervan te overtuigen om het op te geven. Toen ik aangaf dat dit niet helpend was gaf, beeindigde ze het gesprek. Ik ben het helemaal eens met de negatieve ervaringen die hier verder worden aangegeven.

20 juin 2023

Super fijn gesprek

Zojuist gesproken met Beau, wat een talent en deskundige meid. Ik ben heel persoonlijk geholpen en Beau gaf goede adviezen en kracht om tòch door te zetten...Zo fijn iemand te spreken die zich inleeft in jouw situatie met goed advies en vrolijkheid! Dank! Goeds Bram

11 mai 2023

Precies op tijd

Binnen korte tijd heb ik een aantal vervelende dingen meegemaakt waardoor ik het leven niet meer zag zitten.
Ik heb toen een 3 keer met 113 gebeld. Van daaruit heb ik een aantal gesprekken gehad met Michaela van de preventie therapielijn. Ze heeft me vooral geholpen mezelf te helpen. Ik ben haar ontzettend dankbaar!

7 avril 2023

Dankbaar!

Begin juli 2022 heb ik 113 hulplijn gebeld. Ik ben daar goed geholpen door het gesprek. Tijdens mijn opname in de Paaz voor afbouw en opbouw van anti depressiva kreeg ik de vraag of ik therapie wilde ontvangen. Ik wist niet dat dit kon en heb direct JA gezegd. En heb hier geen moment spijt van gehad! Al tijdens mijn verblijf op de Paaz in juli, augustus en september startte de therapie van 113. Wekelijks contact met eerst Kim en daarna Naomi. Twee deskundige hulpverleners die me enorm hebben geholpen door goed naar me te luisteren, me heel serieus te nemen en met goede praktische hulp en tips kwamen die me nu nog steeds goed helpen!
Mijn dankbaarheid voor deze hulpverlening en beide dames is enorm. We mogen blij zijn dat we deze hulp in Nederland hebben!
En Kim, nog proficiat met je promoveren! Hartelijke groet, Paul

21 février 2023

Goede hulp tijdens wachtlijst GGZ

Ik sta momenteel in de wacht voor GGZ hulp voor mijn slepende depressie. Tijdens het wachten zijn mijn suicidale gedachten sterk toegenomen. Ik heb contact gezocht met de 113 chat, de persoon aan de andere kant heeft me inderdaad nogal basaal te woord gestaan, het is namelijk niet echt mogelijk iemand op een verantwoorde en veilige manier te helpen als je niks van deze persoon weet. Via de chat is er meteen een afspraak voor me gemaakt voor online therapie om me te helpen met deze gedachten om te gaan terwijl ik op grondige GGZ hulp wacht. Ik ben zeer tevreden over mijn psychologe die ik tijdens deze sessies spreek.
Ik zie hier helaas veel slechte reviews van mensen die duidelijk niet begrijpen waar deze lijn voor bestaat en niet na willen denken over waarom ze bepaalde handelingen uitvoeren.
Dit is een laagdrempelige en anonieme hulplijn voor mensen die met hun suicidale gedachten om willen leren gaan. Geen 'afscheidslijn'. Als je iemand aan de lijn wil hebben die je 'smeekt het niet te doen' moet je een naaste bellen als je die hebt, niet deze lijn.
Je komt inderdaad in eerste instantie in een receptie chat terecht, besef dat deze aardkloot vol met zieke geesten zit die voor de grap chatten of alles voor de grap bezet willen houden. Het is nota bene anoniem. de receptie lijkt mij een buffer hiervoor en het is toch echt vele malen beter dan een wachtliftmuziekje oid. Aangezien een receptionist geen professioneel behandelaar is is het voor mij logisch dat deze chat een beetje op script gebaseerd overkomt.
Als je spullen voor zelfmoord niet weg wil leggen kunnen ze inderdaad niks voor je doen, je kan niet verwachten dat mensen een carriere lang willen/kunnen aanhoren hoe iemand zelfmoord pleegt. Niemand kan dat aan, jij ook niet. Daarnaast kan het dat het gesprek juist de doorslag geeft om het te doen als het mes voor je neus ligt. Iedereen zit anders in elkaar, in crisissituaties is het niet te voorspellen hoe iemand reageert.
Het antwoord 'we kunnen niks voor je doen' is voor veel mensen JUIST het gene wat ze moeten horen. Het kan het besef doen indalen dat zelfdoding permanent en onomkeerbaar is, en dat de wereld gewoon verder gaat zonder jou. En aangezien je levend genoeg bent om een review te schrijven, kun je misschien tot de conclusie komen dat dit bij jou heeft gewerkt.

7 janvier 2023
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus