Lisez les avis des autres
Pas op met deze vestiging. Ik heb mijn Mercedes E63 AMG bij Louwman Gorinchem gebracht voor een andere klacht. Tijdens mijn bezoek hebben zij met de auto een proefrit gemaakt. Een paar uur late... Voir plus
Auto (Suzuki Vitara) gekocht van bijna 2 jaar oud. Onze oude auto ingeruild. Prettig geholpen door Marcos. Ondanks dat de kentekenplaat even op zich liet wachten is dit heel netjes afgehandeld. Al... Voir plus
Pas op met deze vestiging.
Pas op met deze vestiging.
Ik heb mijn Mercedes E63 AMG bij Louwman Gorinchem gebracht voor een andere klacht. Tijdens mijn bezoek hebben zij met de auto een proefrit gemaakt. Een paar uur later kon ik de auto weer ophalen en direct tijdens het rijden merkte ik een duidelijk zoemend geluid, iets wat de auto vóór het bezoek absoluut niet had.
Op verzoek van Louwman Gorinchem heb ik de auto 2 dagen later naar Louwman Den Bosch gebracht. Daar werd vastgesteld dat het achterdifferentieel vervangen moest worden. Vervolgens lag er ineens een offerte van ruim €6.000,-.
Wat deze ervaring voor mij zo ernstig maakt, is dat Louwman Gorinchem geen enkele verantwoordelijkheid neemt en alles afdoet als “slijtage”. Dat is voor mij totaal niet geloofwaardig. De auto ging zonder deze klacht naar binnen en kwam met een ernstige nieuwe klacht weer naar buiten. Voor mijn gevoel is er tijdens de proefrit veel te hard en onzorgvuldig met de auto omgegaan, waardoor het achterdifferentieel hier direct onder is gaan lijden.
In plaats van serieus meedenken of verantwoordelijkheid tonen, werd alles afgehouden en op mij afgeschoven. Ik voel mij als klant totaal niet serieus genomen. Bij een officiële dealer verwacht je zorgvuldigheid, vakmanschap en eerlijkheid. Mijn ervaring is helaas precies het tegenovergestelde geweest.
Louwman Purmerend, prima bedrijf
Mede dankzij Louwman Purmerend sinds een aantal maanden een zeer tevreden bezitter van een Yaris Cross, Enige tijd geleden was ik in de gelegenheid om mijn 'gewone' Ýaris in te ruilen voor een Yaris Cross. Een kijkje genomen bij Louwman Purmerend. Op het terrein had ik al snel een kandidaat gevonden. daarbij werd ik aangesproken door Glen. Ik keek even verder en ging koffie halen terwijl hij mijn Yaris taxeerde. We vonden elkaar snel en sloten de koor. Werd daarna prima op de hoogte gehouden van de 'vorderingen'. Een week na afleveringen had ik wat vragen over deze Cross. Opnieuw een afspraak gemaakt met Glen en 'probleem' voorgelegd. Had vragen over uitvoeringsniveau. Dit blijkt in diverse Europese landen niet overal hetzelfde te zijn. Conclusie na gesprek: "Dit is niet jouw Cross. Laten we opzoek gaan naar wat wel jouw Cross is". Na en een kleine middag grasduinen door de voorraad, werd er door een collega gevraagd of we de net ingeruilde Cross al eens hadden bekeken. Zo gezegd en zo gedaan. Dit bleek hem te zijn. De koop was zoals eerder snel gesloten. Het liefst had ik hem meteen meegenomen maar dit bleek niet mogelijk. De auto moest worden nagekeken en ook het kleine nauwelijks zichtbare deukje moest er toch echt worden uitgehaald. Na krap een week kon ik hem ophalen. Tot nu toe een prima auto waar ik veel plezier aan en mee beleef. Een groot woord van dank aan Glen voor zijn 'no nonsense approach' en duidelijkheid. Het meedenken was alsof je daar al jaren kwam.
Totale Desinteresse!
Vandaag hebben mijn vrouw en ik showroom Louwman Roosendaal bezocht. Wij zijn op zoek naar een gebruikte Rav4. In hun showroom zouden er vier staan. Het enigste wat werkte waren de automatische deuren van de showroom. Bij binnenkomst geen enkele begroeting. In enkele Rav4's ingestapt om indruk te krijgen van het interieur. In de showroom waren een viertal medewerkers aanwezig, maar erg druk met hun telefoon en computer, maar niemand nam de moeite ons te begroeten of te woord te staan. Hierop zijn we weer vertrokken. Voor ons geen auto via louwman Roosendaal.
Zeer tevreden klant
Vandaag de nieuwe auto opgehaald.
Vanaf het eerste showroombezoek bij filiaal Louwman Den Haag tot de overdracht geholpen door medewerker Max Bertens .
Zeer deskundige geadviseerd en klantgericht betrokken.
Goede, duidelijke cominicatie en overdracht.
Een dikke 10 met griffel, echt een warmbad gevoel.
Fijne aankoop Lexus LBX Louwman Utrecht
Wij zijn zeer tevreden over de begeleiding door dhr. G. Ali van Louwman Utrecht bij de aankoop en aftersales van onze nieuwe Lexus LBX.
Wij kregen heldere en duidelijke uitleg op al onze vragen bij de aankoop, ruim de tijd voor een proefrit, uitgebreide uitleg bij het uitzoeken en bepalen van accessoires, een duidelijk financieel inzicht in het kostenaspect, perfecte nakoming van de opleveringsafspraken en vriendelijke behandeling van diverse vragen tot ruim na de overdracht van de Lexus LBX.
Erg goede after-Sale service
Na mijn aanschaf van een 2 jaar oude Toyota C-HR bij Louwman in Noordwijk waren er nog wat kleine puntjes die ik wel graag opgelost wilde hebben. Men name Tim heeft er achteraan gezeten om het goed af te leveren. Tot nu toe erg tevreden met de Service bij Louwman in Noordwijk.
TOYOTA LOUMAN BREDA
TOYOTA LOUMAN BREDA
Netjes een afspraak gemaakt voor een proefrit zou eigenlijk volgende week zijn maar heb netjes gebeld en gevraagd of het al eerder kon en dat was prima, de dag van de proefrit vroeg opgestaan om in de ochtend nog wat boodschappen te halen, daarna een lunch en toen werd ik gebeld door meneer James en die vertelde dat zijn collega in de ochtend de auto had verkocht...ik voelde met toch enig zins belazerd en was boos dat dit kon gebeuren en dat de communicatie dus niet goed is, nu heb ik meerdere revieuws gelezen en zie dat er toch al wat slechtte revieuws zijn over toyta louman breda.
Dus mensen kijk aub uit, jammer het merk is goed Toyota alleen in breda geven ze niet om de mens maar om de poen
Ik werd weer goed en snel geholpen
Ik werd weer goed en snel geholpen, ondanks personeel tekorten.
very good communication
I go to Louwman Eindhoven for regular checks and tire changes of my car (Mazda). Even though I am a foreigner,
communication is always very nice and smooth with them. Never had any inconvenience.
Bij Toyota Louwman in s'Gravensande…
Bij Toyota Louwman in s'Gravensande zijn wij uiterst vriendelijk en behulpzaam geholpen door verkoper Rick van Aken voor de aanschaf van een Aygo X nieuw model,een topper dat mag ook gezegd worden.
Groeten Ben en Ria Bor.
Klant onvriendelijk en niet oplossingsgericht
Onderstaand mijn ervaring met onderhoud uitgevoerd door Toyota Louwman Ridderkerk.
Het inplannen van de onderhoudsbeurt kon niet online worden gedaan, dus is telefonisch de afspraak gemaakt met opgaaf van het kenteken en de kilometerstand (42.000) , op de vraag wat de kosten zouden zijn van de onderhoudsbeurt kon men geen antwoord geven omdat dit zou worden bepaald als de auto op de dag van de afspraak zou worden gebracht, later heb in nog met een andere vestiging gebeld om navraag te doen maar door drukte kon men geen antwoord geven en ik zou worden teruggebeld, daarna niets meer vernomen.
Op de afgesproken dag 1 december 2025 de auto ’s-ochtends afgegeven voor onderhoud , bij navraag naar de kosten gaf de balie medewerker aan dat dit 478,00 zou bedragen.
Na een bericht dat de auto klaar was werd bij aankomst de factuur doorgenomen, wat bleek:
Er was een 60.000 km uitgevoerd ipv een 40.000 km beurt en was daardoor een aantal tientjes duurder dan eerder was opgegeven. Op mijn vraag waarom dat was gedaan antwoordde de balie medewerker dat ik dat die ochtend zelf had aangegeven: die ochtend is mij helemaal niets gevraagd, er was voor mij ook geen reden ernaar te vragen omdat ik uitga van de expertise en deskundigheid van het filiaalpersoneel én de kilometerstand bekend was, hoe kan het dan zijn dat er een 60 duizend kilometer beurt wordt uitgevoerd ipv een 40 duizend beurt ??
Het garagepersoneel dat het onderhoud heeft uitgevoerd is het blijkbaar ook niet opgevallen ??
Ik heb bij de baliemedewerker daarover mijn verbazing uitgesproken. Blijkbaar wilde hij mijn verhaal verifiëren maar hij gaf aan niet te weten wie er die ochtend achter de balie had gestaan. Het verschil met de 40.000 beurt was dat er nu twee extra filters waren vervangen. Mijn opmerking dat dit feitelijk niet nodig was geweest als de juiste onderhoudsbeurt zou zijn uitgevoerd was blijkbaar de oorzaak dat de medewerker enigszins geïrriteerd de opmerking maakte “wat wilt u dan dat ik doe, de filters er weer uithalen dan ?” Ik was blijkbaar een “lastige” klant. Op zijn minst had ik toch mogen verwachten dat de baliemedewerker zijn excuus had aangeboden voor de ten onrechte uitgevoerde 60 duizend kilometer beurt en het teveel betaalde zou worden gecrediteerd, helaas ik kon de factuur betalen en mijn weg vervolgen. “Waar gehakt wordt vallen spaanders” , alle begrip, maar dan niet door mij op laten ruimen alsof ik die spaanders heb laten vallen. Alsof ik verantwoordelijk was voor de foutief uitgevoerde onderhoudsbeurt. Mag ik a.u.b. als klant worden behandeld ?
Blijkbaar mist het besef dat ik, met vele andere klanten, uw boterham betaal !.
2 weken later heb ik op verzoek per mail een klanttevredenheidsformulier ingevuld en bovenstaande ervaring verwoord in de hoop dat er contact zou worden opgenomen, helaas geen enkele reactie, hoe serieus neem je de klant dan nog ?. Als ik alle ervaringen op trustpilot lees verbaast het mij niet, meer negatieve reacties dan positieve.
De positieve reviews hebben betrekking op de ervaring bij koop, de negatieve reviews over het werkplaatsonderhoud,klantbehandeling en de prijs.
Als je blijkbaar als klant bent binnen gelopen wordt je daarna niet meer serieus genomen en gezien als pin automaat.
Toyota onwaardig !!!!
Onredelijke prijzen en niet klantvriendelijk
Mijn auto is volgens Toyota Louman den haag lachend door de apk gekomen. Een kleine drie weken later heb ik mijn auto gebracht voor een onderhoudsbeurt. Echter bleek er toen toch van alles te moeten gebeuren waar ik telefonisch akkoord voor heb gegeven in
de veronderstelling dat de werkzaamheden noodzakelijk, proportioneel en marktconform geprijsd waren, mede in het licht van de zeer recent uitgevoerde APK-keuring.
Hoewel ik begrijp dat een APK een momentopname is en een andere controlemethodiek kent dan een onderhoudsbeurt, bleven voor mij een aantal wezenlijke vragen waar ik van Toyota nooit antwoord op heb gekregen.
Het is technisch moeilijk te verklaren dat banden in een tijdsbestek van circa 613 km een enmorm profielreductie is vastgesteld terwijl deze twee en een halve week eerder nog zonder opmerkingen door de APK zijn gekomen.
De kosten voor enkele standaardvervangingen (zoals ruitenwisserbladen en stabilisator-/koppelstangen) staan naar mijn mening niet in verhouding tot gangbare marktprijzen en de feitelijke arbeid die hiermee gemoeid is.
De gehanteerde arbeidsduur en het daaruit voortvloeiende werkplaatstarief roepen vragen op, zeker in combinatie met een reguliere 165.000 km-onderhoudsbeurt.
Mijn bezwaar richtte zich dan ook niet primair op het feit dát er werkzaamheden zijn uitgevoerd, maar op de prijsopbouw en proportionaliteit daarvan, mede gezien mijn vaste klantrelatie en het zeer korte tijdsbestek sinds de APK-keuring.
Ik heb op basis hiervan verzocht de factuur te heroverwegen, echter gaat Louwman hier niet op in.
Er is hier geen sprake van coulance of een redelijkheid.
Er was dus geen goed overleg mogelijk en is er geen wil bij Louwman om dit op basis van redelijkheid op te lossen.
Ook als je al jarenlang klant bent vindt Louwman het niet nodig om samen tot een redelijke oplossing te komen. Mijn inziens prijs je jezelf dan de markt uit als bedrijf. Ik vind het dan ook heel jammer dat ik nu dit review moet plaatsen.
Waar is het Toyota-gevoel van de 90's gebleven..?
Louwman, denk weer eens wat klántgerichter ipv zo hijgerig dollargericht.. ! Graag weer de instelling zoals Toyota 20 jaar geleden klanten benaderde.....!
Na drie keer Toyota NL te hebben benaderd over het ALLÉÉN opsturen van een verkoopbrochure ben ik inmiddels twee keer direct benaderd door verschillende verkoopmedewerkers die op een zeer hijgerige en ook onplezierig arrogante manier trachten je binnen te loodsen voor een proefrit etcetera, maar de gevraagde brochure heb ik 14 dagen later nog steeds niet binnen..! Dit hijgerige gedrag van Louwman werkt alléén maar klantafstotend, evenals de vele "kan ik je helpen" popups die elke keer het beeld inrollen als je op de ToyotaNL website aan het scrollen bent.. We zijn geen kleuters maar zelfstandig denkende en werkende consumenten..! Waarom dat hijgerige gedrag, Louwman..? De kwaliteit van Toyota is immers te wijd en te zijd bekend en een béétje "lossere" verkooppolitiek en échte klantbenadering en veel reëlere onderhoudsprijzen,( want die zijn de laatste jaren de pan uitgerezen in vergelijking met onafhankelijke service-bedrijven..) zou vele malen meer een wervend resultaat hebben... Bij mij in ieder geval wel..! Ook het ge-je en ge-jij in de correspondentie is verre van professioneel te noemen; een auto aanschaffen is een zakelijke overeenkomst die veel geld kost en geen vriendendienst..! Ik hoop dat genoemde punten als " beste wensen ter verbetering" worden gezien. bij deze..
Update 6 januari: nog steeds niets ontvangen, dus dramatisch slechte service. Het volgende bewijs van de arrogante houding van Louwman jegens hun cliënten. Laat verder maar, ik steek mijn licht wel op bij Kia (Niro)...
Update 7 januari: Brochure nu wél ontvangen met daarbij een brief van Louwman en Parqui, gedagtekend 22 december..!
Enveloppe heeft vast enige ronden gemaakt in de Koepel van Raamsdonksveer en heeft eindelijk de weg naar de klant gevonden....waarvoor dank...
Tevreden klant
Als tegemoetkoming een volle tank benzine en 4 toegangskaartjes voor het Louwmanmuseum.
Zijn en hopen een tevreden klant te blijven.
Een aanrader voor iemand die een goede 2e-hands auto zoekt.
Auto voor reparatie gebracht vanwege…
Auto voor reparatie gebracht vanwege pech geval, heeft bijna 4 weken geduurd voor dat de auto klaar was. De reparatie koste bijna het dubbele. Heb het nagevraagd bij de meerdere garages.
Ze nemen geen contact met je op om je op de hoogte te brengen en moet er zelf continu achter aan gaan. Soms niet eens berijkbaar slechte klantenservice en niet klant vriendelijke als je daar bent. Voor en leen auto moet je betalen, terwijl je zo lang op je auto moet wachtte. Dus mensen wees gewaarschuwd Louwman Amsterdam West
Het verkopen van werk is belangrijker dan service
Na een servicebeurt en bandenwissel bij Louwman Haarlem is direct een hoorbaar probleem ontstaan aan de linkervoorband van mijn Toyota Auris. Tijdens een later bezoek werd het probleem wel gehoord, maar niet opgelost. In plaats daarvan werd vooral extra werk voorgesteld.
De bandenspanning bleek bovendien veel te hoog te staan (2,8 bar i.p.v. 2,3 bar), iets wat ik zelf heb moeten constateren en corrigeren. Dat dit niet eens gecontroleerd wordt bij een officiële dealer is onbegrijpelijk.
Louwman is hiermee een klant kwijt. De voorgenomen inruil van mijn Auris zal bij een andere garage plaatsvinden.
Wij hebben de suzuki swift gekocht
Wij hebben de suzuki swift gekocht. De begeleiding en advies tot de aankoop was super! Zeer klantvriendelijk, professioneel in een ontspannen sfeer! Bij het in ontvangst nemen was de uitleg van de auto zo goed dat we met een gerust hart konden wegrijden. Los daarvan is de aankoop van de swift voor ons een schot in de roos en zijn we super tevreden over de auto. We weten nu al dat een eventuele volgende aanschaf een suzuki wordt! De eerste indruk is dat de auto vertrouwen geeft en degelijk is.
Coby uit Den Haag
Smart #5 Gekocht bij Mercedes Louwman Den Bosch
Nieuwe auto gekocht Smart #5 bij Mercedes Louwman Den Bosch.
Nu 6 maanden verder niets als problemen. De auto heeft al 3 maanden bij Louwman binnen gestaan het ene probleem na het andere.
Nu bezig de koop te laten ontbinden.
Echt jammer dat het zover moet komen.
Voor service moet je hier niet wezen.
Bij Smart Nerderland trouwens ook niet.
Waardeloos Bedrijf
Toyota Dordrecht :Waardeloos Bedrijf. Hier een import CHr gekocht. Ongelooflijk veel gezeik gehad om de auto op kenteken te krijgen. Duurde ruim 6 weken.telkens contact gezocht wanneer de aflevering zou plaatsvinden m
aar werd nooit teruggebeld. Een trekhaak eronder laten zetten evenals een nieuwe set velgen met winterbanden. Volgens afspraak zou er een extra kentekenplaat bij geleverd worden. Je raadt het al, zat er niet bij. Maar het ergste is dat de set zomerbanden ,die eronder zat ,bij mijn eigen dealer werd afgeleverd met een schroef in de band. Nooit,maar dan ook nooit zaken doen met dit bedrijf!!!!
Koop geen Toyota, laat Louwman Tilburg links liggen!
Helaas al vanaf dag 1 problemen met de BZ4X van Toyota. Toyota erkent, of erkende eigenlijk de problemen maar heeft voor elk probleem wel weer een nieuw probleem. Zo is de auto elders in onderhoud en vervalt daarmee de garantie. Blijkbaar.
De auto is inmiddels ook diverse keren door Toyota Louwman bekeken. In de meeste gevallen werd er niets gedaan of kwam de auto meer kapot dan gerepareerd terug.
Afspraak maken? Plan alvast een maand of 3-6 vooruit.
Al met al: denk na voordat je een Toyota koopt. Neem je het risico, denk dan goed na of je naar Louwman gaat. Wil je nóg meer risico nemen, ga dan naar Toyota Louwman Tilburg, die bakken er HELEMAAL niets van.
Conclusie; ik zit met een auto van 50.000 euro met diverse motor problemen, laadproblemen etc. Snelladen in de winter met 6-15kw. Top!
L’expérience Trustpilot
En savoir plus sur les différents types d'avis.